En besk eftersmak för facket…


FACKLIGT. Restaurang Franzén – Sveriges första och enda restaurang någonsin med tre Michelinstjärnor – har inget kollektivavtal. Facket är rasande.

-Pettersson som tycker det är svårt nog att steka frysta köttbullar och servera pulvermos inser att facket inte förstår att vad som krävs för att driva en restaurang i världsklass av ett kollektiv av tävlingsinriktade individer som belönas efter prestation – ett kollektivavtal i det gänget dödar troligen all drivkraft och kreativitet.

Varför startar facket inte en egen krok i varje stad, pamparna brukar ju trivas på sådana och vet hur det ska fungera och drivas med medlemmarnas pengar.

Att äta på Restaurang Franzén kostar med tillhörande vinpaket c:a 4.500 kronor så Karl-Petter kanske är stammis…

Man tar emot 23 gäster samtidigt och är c:a 15 i personalen.

Minns ni salladsbaren i Göteborg?

Mer på Di.se..


10 responses to “En besk eftersmak för facket…

 • compulsoryunion

  Fack-Medlemmarna har bara råd äta ute ibland på kebab pizza och kinamat och öl på Dovas ibland… Tror facking kommunister de har kollektivavtal på de haken?

  Gilla

 • Villy

  Facket är arbetsskygga individer som livnär sig på hårt arbetande arbetare.

  Gilla

 • Roland ram

  Facket är ett socialdemokratiskt påfund dom lever som partiet lär.
  Låt andra jobba så slipper vi.

  Gilla

 • ruben

  Håller med. Att inte ha kollektivavtal behöver inte med automatik betyda att företagen utnyttjar personalen ojuste, det kan vara tvärtom i välartade företag faktiskt. De kan ha fått sina tre Michelinstjärnor just för att de inte behövde kollektivavtal? Fackföreningarna är mest, som en månatlig skattebelastning och har inte längre den praktiska betydelse det haft en gång i tiden. Som sagt, något i hela det systemet känns otidsenligt i vissa fall. Att de dessutom har olika månadsavgifter blir orättvist. Det borde göras om till en ren arbetslöshetsförsäkring utan a-kassa hur det nu skall gå till?

  Gilla

 • Torleif

  Facket motarbetar arbetare. Jag får till exempel inte börja före 06.00 på min arbetsplats.

  Gilla

 • Billy Boy

  Ämnet LO:s fackförbund Kommunal som satsade mångmiljonbelopp av medlemmarnas pengar togs upp av Pettersson redan 15 januari, 2016.

  Kommunal byggde om sin nattklubb för 25 miljoner kr.

  https://petterssonsblogg.se/2016/01/15/kommunal-bygger-om-sin-nattklubb-for-25-miljoner/

  ”Syftet med investeringen var att skapa en lunchmatsal, fler konferensutrymmen och möjlighet att ta emot ett ökat antal gäster kvällstid från både företag och privatpersoner.”

  Som alla kan dra sig till minnes havererade hela projektet. Det slutade med en ekonomisk brakförlust och dessutom en värdegrundsmässig katastrof eftersom stora delar av verksamheterna bröt mot fackförbundets feministiska ideologi.

  Projektet gick ut på att bygga om källaren på Metropol Palais till vad som beskrevs som en ”lyxig nattklubb med erotiskt tema”. De skulle också ha små shower i burleskstil. Det skulle inte bli direkt naket, men ändå erotiskt, sade en som hade jobbat i Kommunals krogbolag.

  Om fackets kombinerade lunchmatsal, restaurang, nattklubb mm hade tecknat kollektivavtal med LO:s Hotell- och restaurangfack har aldrig blivit klarlagt vid avslöjandet av alla suspekta verksamheter, t ex showframträdanden av ”kommunalarbetaren” …

  … som då förekom frekvent i Metropol Palais lokaler.

  Gilla

 • Leif

  Kommunal vet hur man driver restaurang, Metropol är ett lysande exempel.
  Kostade endast 1 milj om dagen för medlemmarna.

  Gilla

 • Käpprätt..

  Facket ska styras av folket och arbetarna och inte av de partier som styr staten eller arbetsgivarna.

  Gilla

 • ossie

  Jo fackpamparna vill nog äta där på medlemmarnas bekostnad. Att betala själv ingår ju inte i deras fantasivärld. Typiska sossar av idag.

  Liked by 1 person

 • Blodsven

  Hade facket varit inblandade med sin klåfingrighet så hade det gått åt helvete med både ära och berömmelse…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: