Stäng

En besk eftersmak för facket…

FACKLIGT. Restaurang Franzén – Sveriges första och enda restaurang någonsin med tre Michelinstjärnor – har inget kollektivavtal. Facket är rasande.

-Pettersson som tycker det är svårt nog att steka frysta köttbullar och servera pulvermos inser att facket inte förstår att vad som krävs för att driva en restaurang i världsklass av ett kollektiv av tävlingsinriktade individer som belönas efter prestation – ett kollektivavtal i det gänget dödar troligen all drivkraft och kreativitet.

Varför startar facket inte en egen krok i varje stad, pamparna brukar ju trivas på sådana och vet hur det ska fungera och drivas med medlemmarnas pengar.

Att äta på Restaurang Franzén kostar med tillhörande vinpaket c:a 4.500 kronor så Karl-Petter kanske är stammis…

Man tar emot 23 gäster samtidigt och är c:a 15 i personalen.

Minns ni salladsbaren i Göteborg?

Mer på Di.se..

10 reaktioner på “En besk eftersmak för facket…

 1. Fack-Medlemmarna har bara råd äta ute ibland på kebab pizza och kinamat och öl på Dovas ibland… Tror facking kommunister de har kollektivavtal på de haken?

 2. Facket är ett socialdemokratiskt påfund dom lever som partiet lär.
  Låt andra jobba så slipper vi.

 3. Håller med. Att inte ha kollektivavtal behöver inte med automatik betyda att företagen utnyttjar personalen ojuste, det kan vara tvärtom i välartade företag faktiskt. De kan ha fått sina tre Michelinstjärnor just för att de inte behövde kollektivavtal? Fackföreningarna är mest, som en månatlig skattebelastning och har inte längre den praktiska betydelse det haft en gång i tiden. Som sagt, något i hela det systemet känns otidsenligt i vissa fall. Att de dessutom har olika månadsavgifter blir orättvist. Det borde göras om till en ren arbetslöshetsförsäkring utan a-kassa hur det nu skall gå till?

 4. Ämnet LO:s fackförbund Kommunal som satsade mångmiljonbelopp av medlemmarnas pengar togs upp av Pettersson redan 15 januari, 2016.

  Kommunal byggde om sin nattklubb för 25 miljoner kr.

  https://petterssonsblogg.se/2016/01/15/kommunal-bygger-om-sin-nattklubb-for-25-miljoner/

  ”Syftet med investeringen var att skapa en lunchmatsal, fler konferensutrymmen och möjlighet att ta emot ett ökat antal gäster kvällstid från både företag och privatpersoner.”

  Som alla kan dra sig till minnes havererade hela projektet. Det slutade med en ekonomisk brakförlust och dessutom en värdegrundsmässig katastrof eftersom stora delar av verksamheterna bröt mot fackförbundets feministiska ideologi.

  Projektet gick ut på att bygga om källaren på Metropol Palais till vad som beskrevs som en ”lyxig nattklubb med erotiskt tema”. De skulle också ha små shower i burleskstil. Det skulle inte bli direkt naket, men ändå erotiskt, sade en som hade jobbat i Kommunals krogbolag.

  Om fackets kombinerade lunchmatsal, restaurang, nattklubb mm hade tecknat kollektivavtal med LO:s Hotell- och restaurangfack har aldrig blivit klarlagt vid avslöjandet av alla suspekta verksamheter, t ex showframträdanden av ”kommunalarbetaren” …

  https://s2.adlibris.com/images/628097/puma-swede-mitt-liv-som-porrstjarna.jpg

  … som då förekom frekvent i Metropol Palais lokaler.

 5. Kommunal vet hur man driver restaurang, Metropol är ett lysande exempel.
  Kostade endast 1 milj om dagen för medlemmarna.

 6. Facket ska styras av folket och arbetarna och inte av de partier som styr staten eller arbetsgivarna.

 7. Jo fackpamparna vill nog äta där på medlemmarnas bekostnad. Att betala själv ingår ju inte i deras fantasivärld. Typiska sossar av idag.

 8. Hade facket varit inblandade med sin klåfingrighet så hade det gått åt helvete med både ära och berömmelse…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: