Stäng

Varför bombar Assad i Syrien?

SYRIEN. Dödssiffran från den syriska regimens flygräder mot östra Ghouta i Syrien fortsätter att stiga. Under onsdagen dog minst tio människor, vilket gör att den totala dödssiffran sedan i söndags nu är uppe på minst 260, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Attackerna mot det rebellkontrollerade området beskrivs som några av de värsta någonsin under det sju år långa inbördeskriget. Invånare i området säger till Reuters att situationen är hopplös.

– Vi väntar på vår tur att dö. Det är det enda jag kan säga, säger 22-åriga Bilal Abu Salah till nyhetsbyrån.

Läkaren Bassam säger till BBC att situationen är katastrofal. – Vi har ingenting. Ingen mat, ingen medicin, inget skydd, säger Bassam.

-Pettersson försöker förstå, men jag tror inte Syriens president Bashar al-Assad bombar 400.000 oskyldiga landsmän, han måste ha en anledning. Vilken?

Naturligtvis dör många oskyldiga i krig, men:

 • Vilka håller östra Ghouda som bombas. Det talas om rebellgrupper, vad är det?
 • Är de lika fredliga som Disney-klubben eller är de al-Qaida och eller IS?
 • Svenska medier hänvisar ofta till Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) och det låter officiellt och bra, men SOHR verkar stå på rebellerna/terroristernas sida och då är det en propagandabyrå.
 • Använder rebellerna/terroristerna mänskliga sköldar?
 • Är de terrorister som gömmer sig bland civila?

10 reaktioner på “Varför bombar Assad i Syrien?

 1. Det intressanta i hela detta grymma Syrienkrig, (som alla krig) borde nu alla länder taga lärdom av. Ett levande bevis för att inte blanda olika folkgrupper,och skilda religioner, i ett och samma område.
  I mycket mindre skala har vi på nära håll,själva upplevt detta i ”vårt” land.
  Södertälje var ett av de första exemplen,med detta ”mischmass”
  Varpå idag,otaliga andra platser över landet,nu visar upp samma skada.
  Det stora Balkankriget som pågår ännu idag,ett vidare typexempel för detta vansinne.
  Har ofta skrivit,att människorna borde lära sig av de zoologer som bedriver djurparker.Här skiljer de tam och vilddjur från varandra,och t.o.m. olika ap-raser,måste leva i skilda grupper annars uppstår just det,som nu sker runt om i världen,bland oss tvåbenta.
  Ett starkt bevis för,att mångkulturer aldrig kommer/kan fungera i praktiken !

  1. Syrien kriget är ingen etnisk konflikt utan det gäller vem som skall ha den politiska makten i Mellan Östern.
   Den som kontrollerar Syrien kommer att ha den politiska makten i området.
   Om Syrien är en enhetlig stat och som är i allians med Iran blir saken den, Iran har goda relationer till Iraq, Qatar, Libanon och Syrien.
   Ryssland har sedan lång tid tillbaka haft god relation till Syrien, och Kina vill ha god relation till Iran och även andra länder i Mellan Östern.
   De här länderna Iran, Iraq, Qatar, Libanon och Syrien sitter med enorma tillgångar av olja och gas, som gör att Iran blir den politiska stormakten i Mellan Östern.
   Tidigare var USA med Saudi stormakten i Mellan Östern, men håller på att tappa den till Iran, som de har svårt att acceptera.

   1. USA är i allians med Israel som 1967attackerade Golan höjden och ockuperade den, som Syrien sedan dess har velat förhandla om för att få tillbaka området, men Israel har vägrat, utan tänker behålla området, som är rena stölden från Syrien.
    USA går Israels ärenden och försöker splittra Syrien med att skapa stora landområden som de tänker kontrollera och använder kurderna som några legoknektar för det ändamålet.
    Israel har fått två plan nedskjutna ett F15 och F16 plan sedan finns det andra plan som blivit träffade av syriska missiler.
    Därför är inte Israels flyg oövervinnerligt, utan nu kan Syrien ta ned planen, som gjort dem skärrade.
    Iran har kopierat den ryska S300 missilen som skall även vara bättre än originalet, och den missilen är effektivare än S200 som Syrien använder.
    S300 är effektiva att skydda landets gräns mot flygattacker, från främmande flyg.
    Det som är på väg att ske i Mellan Östern är en maktförändring.

 2. East Ghouta är ett terroristfäste med Faylag Al-Rahman terrorister, som har skjutit granater mot Damaskus från fästet.
  Syriska trupper har under 2017 försökt inta fästet men misslyckas.
  Det slöts tidigare en vapenvila med terroristerna, som de nu har brutit och skjutit 1000 granater på Damaskus under kort tid som medfört många skadade och döda civila personer.
  Syriska trupper har gjort en våldsam uppladdning av material, trupper och specialtrupper som Tiger Force som är stormtrupper och de fyller på mer trupper hela tiden.
  Syriskt och ryskt flyg har startat bombningar sedan i söndags och artillerield som fortgår för att möjliggöra för marktrupper att med specialvapen gå in och rensa området.
  Det kommer att bli ett mycket svårt uppdrag därför terroristerna har haft tid att befästa sig och det skall finnas massvis med tunnlar, som skyddar dem.
  Den här operationen är mycket väl förberedd sannolikt med ryska generaler också, som är duktiga på sådana operationer.
  Terroristerna har blivit erbjudna fri lejd om de lämnar ifrån sig vapnen och ger upp belägringen, men de har vägrat, därför finns ingenting annat för syriska militären än att gå in och rensa området.

 3. Varför bombar Assad syrianer? Vilken konstig fråga. För att de är syrianer så klart! De har personliga egenskaper som gör att alla människor som lär känna dem vill bomba dem.

 4. Sverige öser gratis lägenheter och utbildningar i Stockholm över syrier som bara röker och är islam aktivister, och i Solna- och Nacka kommuner.
  Assad outsourcar sin Kriminalvård hit, och utlänskt gratis kapital till Syrien när bidrag, narkotika- och svartjobb pengar sipprar dit

 5. För info citat nedan från SVT Text kl 03:34 …

  192 SVT Text Torsdag 22 feb 2018
  Nyheter från TT för SVT Text kl 01-06

  Sverige vill rösta om vapenvila

  Sverige och Kuwait vill i dag ha en
  omröstning i FN-säkerhetsråd om en 30
  dagars vapenvila i Syrien,
  rapporterar flera medier.

  Vapenvilan skulle innebära att
  flyganfallen upphör så att humanitär
  hjälp kan komma fram till de drabbade
  i östra Ghouta och de skadade och
  kritiskt sjuka kan evakueras.

  Enligt förslaget skulle attacker
  direkt riktade mot IS, al-Qaida och
  al-Nusrafronten vara godkända.

  Slut citat

 6. Det här är bara slutfasen i en konflikt där någon (Assad) håller på att vinna. Hade det inte varit Assad som bombar återstående motståndsfickor (inkl civila) så hade det varit någon annan som bombat Assad (inkl civila).
  Det hela är helt logiskt. Det kan ju inte tillåtas att fiender skall få vara kvar om det skall bli fred. Någons civila kommer oavsett i vägen när det krigas.

 7. Assad(ryssland) bombar rebeller dvs UZAs legoknektar dvs betalda mercenaries.
  Troligen ryska bombplan involverade. NATO kommer aldrig lyckast ta Syrien och Irak då de ligger i intressesfären Rysslands domäner.

  Oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) är en nato-västvänlig org med tydlig psyop-verksamhet att sprida lögner…..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: