Kristendomen är Europas sista hopp

INVANDRING. Ungerns nationalkonservativa premiärminister Viktor Orbán skruvade upp sin invandringskritiska retorik ordentligt igår kväll då han höll sitt årliga tal till nationen. ”Länder kommer att upphöra att existera, väst kommer att falla”, sade Orbán.

Det hålls val i Ungern den 8 april och Orbán vill vinna en tredje mandatperiod genom att profilera sig som kristendomens främste försvarare i Europa.

– Mörka moln hopar sig över Europa på grund av invandringen. Länder kommer att upphöra att existera, väst kommer att falla, medan Europa inte ens inser att det har invaderats, sade Orbán i sitt årliga tal till nationen.

Enligt honom är det Västeuropa och politiker i Bryssel, Berlin och Paris som bär skulden för det här.

– De vill att vi ska anamma den politik som gjort dem till invandringsländer, som har försvagat kristendomen och bidragit till spridningen av islam, sade Orbán.

– Kristendomen är Europas sista hopp, sade Orbán till sina anhängare som hade samlats för att lyssna på honom i Várkert Bazár, i slottsparken i Budapest.

Med massinvandring, speciellt från Afrika ”kommer våra värsta mardrömmar att besannas. Väst ser inte att Europa är på väg att invaderas”, sade Orbán.

Orbán framställer sig själv som den som kan rädda det kristna Europa från den här invasionen.

Orbán har sedan 2015 uppmärksammats för sin hårda invandringspolitik, bland annat genom att uppföra höga gränsstängsel.

Enligt honom har landets opposition inte visat stöd för hans politik och han utmålar oppositionen som ”hopplös” och som ett gäng bakåtsträvare som inte förstår tidens melodi.

Orbán nämnde Polen, Slovakien, Tjeckien, Silvio Berlusconi i Italien, USA:s Donald Trump och Israel som exempel på att han inte är ensam i sin kamp.

Orbán vill se en global allians mot migration.

Läs vidare  på Svenska Yle.fi…

-Pettersson antar att Orbán vet var han pratar om. Ungern har varit ockuperat av muslimer…

Svenska Kyrkan är våra förfäders kyrka och tillhör vår tradition, kultur och historia vare sig vi är kristna eller inte. Islam har däremot lämnat andra avtryck under 1400 år. Facit finns.

7 thoughts on “Kristendomen är Europas sista hopp

  1. Orban har i princip rätt. Historiskt om kristendomen var stark kunde den
    mota ”Olle i grind”, försvagad eller obefintlig övertogs dessa länder snabbt
    av starka muslimska armeér. Nordafrika, Spanien, Mellanöstern hade en
    gång ett kristet fäste. Spanien enat lyckas ta tillbaka och bilda nation år 1492.
    Sverige är tyvärr förlorat, islam tar över lite här och lite där. När fega
    politiker och kyrkans män och kvinnor inte kan sätta ned foten, utan
    uppenbarligen uppmuntrar islams intåg helt utan motstånd.

  2. Vilken dilemma, vi som inte tror på gammalt skrock men inser att Orbán har en hel del sanning i vad han säger. Men att kristendomen vilket bygger på idéer om något större än mänskligheten ska rädda oss från allt ont duger inte längre.
    Vi måste få våra i PK-sfären att förstå varför mångkulturen är ett ohyggligt misstag och arbeta med att återigen bygga ett Sverige med folk som lever efter våra seder och bruk.
    Bort med integration och in med assimilation igen, ta seden dit du kommer eller flytta hem igen.

  3. Det är kristendomen och Nya testamentet som satt västvärlden i skiten. Allt tal om att smida svärd till plogbillar och att vända andra sidan till duger i umgänget med civiliserade människor. I umgänget med barbarer är det fatalt. Det borde vara Gamla testamentet och Saul och David mot filisteerna som visar vägen.

Kommentera