Stäng

Anders Borg nya liv baserat på en lögn – han visste

INVANDRING. Efter fyllfesten som väckte så mycket uppmärksamhet bland alla journalister som låtsades som dom aldrig blivit skitfulla och gjort bort sig, är vår förra finansministern Anders Borg tillbaka i näringslivets finrum – med åsikter om det mesta, skriver Expressen. 

Den senaste månaden har han talat om bland annat bostadsbyggande, Afrikas framtid, Trumps administration, arbetsrätt – och kostnaderna för flyktinginvandring som enligt Borg långsiktigt kommer att bli betydande.  

Borg har också fått flera nya toppjobb, bland annat som rådgivare åt det amerikanska teknikföretaget IP Soft.

– Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar. För mig har det handlat om att hitta uppdrag som är spännande, där jag kan bidra med min erfarenhet. Jag har ju hållit på med ekonomisk politik, banker, fintech, telekommunikation och e-handel i ett globalt perspektiv. Energi och shipping är också en hörnsten, säger han till tidningen.

Anders Borg verkar ha åsikter om det mesta, det är synd att han ljuger om sin egen roll.

Anders Borg, före detta finansminister, skrev i januari på Facebook att Sverige borde hålla fast vid en ”uppstramning av invandringen”.

”Dagens system för mottagande och bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör integrationen mycket långsam”, skriver Anders Borg.

– Hade man vetat att vi skulle ha den här flyktingsituationen hade man inte gått i den riktningen, sade Borg till SVT i december 2016.

Borgs text på Facebook: ”De långsiktiga kostnaderna för flyktinginvandring kommer att bli betydande , som professor Mats Hammarstedt påvisar i DI. Sverige tar, och ska ta, ett stort ansvar för den humanitära situationen i omvärlden. Dagens system för mottagande och bristen på flexibilitet på arbetsmarknaden gör emellertid integrationen mycket långsam. Att huvuddelen av invandrare nu kommer från länder i Mellanöstern och Nordafrika med en påtagligt lägre utbildningsnivå gör dessutom att inträdet på arbetsmarknaden kommer att ta längre än tidigare.

Sveriges integrationsförmåga torde göra att det är nödvändigt att hålla fast vid den uppstramning av invandringen regeringen genomfört under de kommande åren. Integrationsförmågan kan förbättras genom reformer, framför allt en tydligare arbetslinje från start och en mer flexibel arbetsmarknad, men det förutsätter en vilja att återstarta strukturreformerna.”

-Pettersson menar att herr Borg ljuger, han visste långt tidigare, i varje fall 2011 och behöver inte skylla på krisen 2015. HAN VISSTE. 

 • December 2016: ”Hade man vetat att vi skulle ha den här flyktingsituationen hade man inte gått i den riktningen…”
 • Februari 2017: ”Det handlar om att tänka framåt, att lägga ihop pusselbitar…”
 • 1 juni 2011, finanspolitiska rådets debatt: ”Socialbidragsberoendet är över 50 % bland invandrare, lägg till de andra bidragen så inser alla att det är bekymmersamt sa Borg för i juni 2011…
 • 1 juni 2011: Anders Borg ifrågasätter starkt omfattningen av invandringen och hur integrationen fungerar.
 • Nu säger han ”om vi hade vetet…”

Du VISSTE Anders, du var för feg att gå emot Reinfeldt!!! Tyvärr talar du bara om de ekonomiska kostnaderna, det finns andra som är värre…

6 reaktioner på “Anders Borg nya liv baserat på en lögn – han visste

 1. Det kan i vissa lägen vara nödvändigt att hålla med chefen,
  även om chefen visa tecken på en vanlig åldersåförändring.
  Att vid ett offentligt tillfälle uttala ett så omdömeslöst uttalande som;
  ”Öppna ERA hjärtan!” kan vara ett uttryck för en begynnande Alzheimers
  – förändring i hjärnan.
  Svårt att finna annan förklaring när en person med tidigare ovittnat gott
  omdöme gör detta klavertramp.
  Har han sitt körkort kvar?

 2. Jag litar inte på sådana som sätter sina egna intressen före sina egna barns bästa.
  Hans barn har det förhoppningsfullt bra, hoppas jag.
  Barn har aldrig bett om att få födas.
  Bara min uppfattning och den lever jag med.

 3. En sån förbenad hycklare denna penisviftare är!Fy fan så less jag är på alla dessa landsförrädare…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: