Stäng

SVT värre än jag trodde

MEDIA. För en vecka sedan skrev vi om en syrisk läkare som SVT beskrev så här ”trots 15 års erfarenhet som öron-näsa-halsläkare i Syrien får han inte jobba inom sjukvården i Sverige. Ett teoretiskt prov sätter stopp.” SVT ”glömde” nämna att läkaren inte ville göra provet. 

Nu framkommer det att SVT missat att ”förtydliga” att ”läkaren” själv avstått från att göra provet. Varför en enligt SVT välutbildad läkare avstår från att göra ett prov för att få arbeta i Sverige kan var och en fundera på.

-Petterssons rekommendation är att SVT anställer Safwan Al Abdullah som företagsläkare.

Denna nyhetsrapportering från SVT är mycket allvarligt. SVT ska tillsammans med Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och statliga bidrag faktagranska nyheter inför valet. 

Är det något som ska faktagranskas så är det SVT:s propaganda…

Twitter.

TIDIGARE 2018-02-08. SVT-logik

MEDIA. SVT dundrar på med lömska, vinklade ”nyheter”. Nu är det ett prov som stoppar Safwan Al Abdullah att arbeta som läkare. 

En normalt tänkande rubriksättare skulle skriva att  Safwan Al Abdullah har för dåliga kunskaper och inte klarar kunskapsprovet för att få godkänd läkarlegitimation.

– Pettersson tycker det är bra att det är höga krav på läkare men hos SVT är proven för svåra…

15 reaktioner på “SVT värre än jag trodde

 1. Kan vi skriva till vår Pettersson på SD:s valsedel var som helst i Sverige?

  Vi kommer att behöva människor med skarp hjärna och kunskaper om media i ledningen för vårt fosterland.

 2. SKRÄMMANDE att dessa individer kan lura till sig läkarlegitimation av Socialstyrelsen….Det måste bli svårare för utlänningar att mygla till sig behörigheter de INTE har rätt till.
  HÖGA KRAV MÅSTE STÄLLAS PÅ SVENSKA SPRÅKET!!!! Klarar en sådan här individ INTE att räkna matematik på gymnasienivå så ska de INTE ha en chans att få jobba med människor, INTE ens som städare på ett sjukhus!!!
  Det går att köpa examina, köpte själv en medicine doktorsexamen i Bangkok för 30 dollar på skoj…..Naturligtvis skulle jag aldrig jobba inom området!!!

  1. Det ingick ett litet test för denna ”bluff” legitimation…-att räkna upp samtliga ben i handen på latin och engelska, – det gick lätt, hade övat….Kanske slänger in en ansökan till Socialstyrelsen…! (Skämt!) DET ÄR EN SKAM ATT VI HAR LÄKARE SOM INTE KAN SVENSKA SPRÅKET!!

  2. Det enorma kompetenstillskottet som Stefan Löfven lovade visade sig vara ett önsketänkande. Superinjenjörer var mestadels industri operatörer.
   Läkare klarar inte av svenska läkartester.

   1. Övervägande delen var och är kriminella analfabeter, de har aldrig jobbat som industri operatörer, det finns inga industrier i öknen!
    Det finns naturligtvis industrioperatörer i ex Kina, Thailand och i norden men inte i mellanöstern!!
    Våra arbetstillfällen ska gå till svenskar FÖRST!! STÄNG GRÄNSEN!!!

 3. Undrar vad SVT har för inträdesprov? Förutom då den självklara kvot-muslim/invandrare genvägen och nepotism. Måste man vara journalist, eller räcker det om man själv anser sig vara en sådan? Måste man kunna läsa och skriva? Är anti-SD ett krav? Självkritik, är det nåt som anses skadligt? Räcker det om man är lite snygg och småsexig? Nån form av grundläggande mentala färdigheter förstår jag att inte behövs.

  1. All media SR och SVT har språkprov sominträdesprov. Dvs. ju mer du bryter eller ju mer obegriplig dialekt du talar, desto bättre. Bäst är naturligtvis en blandning av dessa två.

 4. Safwan Al Abdullah ville ha sin läkarlegitimation direkt.

  Har helt och hålet struntat i att lära sig svenska
  och göra svenskaprovet.
  Ej läst på med vilka lagar och regler som gäller för
  läkare i Sverige.
  Har ej bevisat ha de kunskaper och färdighet som kärvs för legitimation..

  Samhällsnytt var de som uppmärksammade SVT om läkaren.

  Utdrag från deras artikel:

  ”SVT:s syriske ”läkare” har struntat i kunskapsprovet i snart två års tid”

  ”Socialstyrelsen bifaller din ansökan. Det innebär att din utbildning är jämförbar med den svenska utbildningen och du kan gå vidare på vägen mot legitimation som läkare.”

  Så lyder ett brev som den 45-årige syriern Safwan Al Abdullah får från Socialstyrelsen i maj 2016. Beskedet ger Al Abdullah möjlighet att anmäla sig till ett kunskapsprov för att visa att han har de färdigheter som krävs för att få en svensk läkarlegitimation.

  För att klara provet måste man ha lärt sig svenska, danska eller norska, vara påläst på vilka lagar och regler som gäller för läkare i Sverige samt, naturligtvis, ha de kunskaper och färdigheter som krävs för yrket.

  Al Abdullah får också pedagogiska tips och förslag från Socialstyrelsen på hur han kan gå vidare. Han får förklarat för sig att han exempelvis kan lära sig svenska på Komvux och att han måste ha ett intyg på godkända svenskkunskaper innan han kan skriva kunskapsprovet.

  Överklagar

  Men Safwan Al Abdullah vill inte skriva några prov, han vill ha sin legitimation direkt. I juni överklagar han beslutet till förvaltningsrätten, som i januari 2017 avslår överklagandet. Han överklagar igen till kammarrätten som i april ifjol inte meddelar prövningstillstånd. Han överklagar kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen som i juni förra året slår fast kammarrättens beslut.

  I juli 2017 skickar 45-åringen in en ny ansökan till Socialstyrelsen om att istället få genomföra en så kallad provtjänstgöring. Provtjänstgöring innebär att Socialstyrelsen gör ett undantag och ger någon rätt att arbeta som läkare, utan legitimation, efter att denne under en sexmånadersperiod arbetat som läkare under handledning och på det sättet visat sina färdigheter. Han bifogar nya dokument från sitt hemland om att han där arbetat som läkare i Aleppo.

  Socialstyrelsen konstaterar att en del av de nya handlingarna ”inte helt stämmer överens med de intyg som Hälsoministeriet tidigare utfärdat eller med uppgifterna den sökande tidigare lämnat”.

  Myndigheten beslutar därför återigen att Safwan Al Abdullah måste göra ett kunskapsprov för att bevisa att han har de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som läkare i Sverige.”

  https://samnytt.se/svts-syriske-lakare-har-struntat-i-kunskapsprovet-i-snart-tva-ars-tid/

  Safwan Al Abdullah gör då i Syrien mera nytta med sin
  läkarkunskap och färdighet för sina patienter.
  Med de lagar och föreskrifter de har i Syrien.
  Samt heller inga språkförbistringar.

 5. SVT/SR är rena Desinformationscentraler som jobbar mot Svenska folket,
  man gör precis som övrig media man ljuger undanhåller viktig information
  för att det inte ska framgå hur dåligt det är på många områden med dom senaste 10 årens snedvridna politik. Att granska makten är deras uppgift, det står i deras uppdrag, men dom gör tvärtom.

  1. Nina ringer SVT angående om rysk ”Trollfabrik” bevakar Sverige.
   Den kan vara i färd med inför det svenska riksdagsvalet.
   Med Kreml vänlig propaganda.
   Journalisten hela tiden bara pratar bort sig själv.

   ”I dessa bedrägliga tider av fake news och fake påståenden,
   så är det extra viktigt att använda fakta så att man enkelt som journalist kan belägga och stå för sina artiklar.”

   ”Får inte plats med allt i artikeln” så jag utesluter exempel

 6. Från SVT’s hemsida:
  ”SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. ”

  Just det. Och vi ser ju ett tydligt exempel ovan, där snyfthistorien sprack.
  Sant och relevant – my ass.

 7. Dra omedelbart in statsbidraget för deras så kallade faktagranskning. Ge i stället bidrag till Pettersson m fl.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: