Stäng

En bild av verkligheten

Moderaterna i Göteborg har gjort en valfilm som inte uppskattats av vänstersidan och etablerad media (som inte sällan tillhör just vänstersidan).

I torsdagens Opinion Live (som förövrigt visat att också de tillhör vänstersidan) fick Göteborgs kommunordförande, Ann-Sofie Hermansson (S), chansen att debattera filmen med en lokal moderat. Självklart spydde Hermansson galla över filmen, som hon menade svartmålade staden och satte grupp mot grupp.

Tyvärr ställde varken den moderata debattören eller Belinda (jag är också vänster) Olsson den mycket relevanta frågan.

Hur hade Göteborgs socialdemokrater skildrat staden i sin valfilm? 

Hade man helt utelämnat bilbränder, skottlossningar, våld och parallellsamhällen för att ge sken av att Göteborg är en stad utan problem? Hade då Moderaternas eller Socialdemokraternas valfilm speglat verkligheten bäst?

Filmen ses nedan

14 reaktioner på “En bild av verkligheten

 1. Förfallet av Sverige har mer eller mindre pågått under mer än 40 år. Under dessa 40 år har det varit åtstramningar men i det fulla hela har invandringsströmmen sakta men säkert bara ökat. Hoppet påstås vara det sista som lämnar människan men när det kommer till hoppet om att Sverige en gång skall bli något som vi känner igen som tryggt, harmoniskt och välfungerande är med stor sannolikhet att hoppas på förmycket.

 2. Nya Sverigedemokraterna, roligt att dom ror av bara fan till andra sidan.
  Vad säger landsförrädaren Reinfeldt

  1. Har du hört om ny kristdemokrati då? Bert Karlsson ska ge sig ut i valrörelsen tillsamnans med Ebba Busch-Thor. Kan bli nåt med backstaplande det. 🙂 Alla partier flyter ihop, över gränserna idag tycks det.

 3. Tycker vänstern om dagens Sverige så kommer dom att få ångra framtidens Sverige. Är man dum i huvudet får kroppen lida. Ta in hela vänster packet på tvångsvård eftersom dom är en fara för allmänheten. De är dom som är farligast för landets säkerhet.

 4. Det är inte så lite svårt att ta Moderaterna på allvar, först deltar man i att förstöra landet, och sen ska man bygga upp det igen, vad var det för fel
  på Sverige innan Fredrik Reinfeldt satte igång förstörelsen??

 5. Sånt kvalificerat bullshit! Det borde väl M ha tänkt på innan de ställde dörren på vid gavel?

  1. I Nya Moderaternas senaste valfilm om Göteborg saknade jag bl a någonting av detta …

   Vi vill absolut inte se några fler sossar, moderater eller andra genomkorrumperade partiföreträdare av den här sorten inom kommunpolitiken varken i Göteborg eller i någon enda annan kommun i hela Sverige.

   Om Johan Nyhus (S) f d kommunalråd i Göteborg och hans koppling i familjen till tidigare oegentligheter i Göteborgs kommun.

   De högsta S-politikerna i Göteborg med vakter förhindrade SVT UG:s journalist Janne Josefsson att närvara vid de kommunala mötena öppna för allmänheten. SVT-journalisten Janne Josefsson, bodde och bor faktiskt i kommunen och borde som privatperson haft full rätt att närvara. Men med olagliga medel stoppade S-politikerna att hela sanningen kom fram i SVT UG:s program om alla oegentligheterna i mutskandalerna som pågick i kommunen.

   När Helena Nyhus (S) (hon är hustru till nu avgående kommunalrådet Johan Nyhus (S) också han p g a oegentligheter) trodde att kamera + ljud var avstängda sa hon till Janne Josefsson ungefär så här: ”Vi lyckades inte dribbla bort er på SVT UG lika lätt som vi brukar göra med andra medier”. Vad var det hon ville dölja och som Janne Josefsson och allmänheten aldrig fick veta?

   Under tiden Janne Josefsson var utestängd från politikernas fifflande så rensade S-politikerna självklart undan alla bevis som visade att de var indragna i omfattande ekonomiska skandalhärvorna i Göteborgs kommun.

   När åklagaren senare drog igång sin utredning så saknades naturligtvis de avgörande bevisen för att få S-politikerna åtalade och fällda i domstol. De var starkt misstänkta för att ha varit inblandade i korruptionen men utan konkreta bevis kunde ingen ställas till svars inför domstol och fällas.

   De genomkorrumperade topp-sossarna var de än finns vet alltid hur man slinker ur rättsväsendets garn. Mut- och maffiakulturen börjar sossarna lära sig redan som unga SSU-are, vilket vi kunnat se massor med exempel på genom alla åren bakåt i tiden.

   Sossarna i Göteborg skyllde ifrån sig och lade hela skulden på näringslivet, entreprenörer och ensamföretagarna? Det kan ju lika gärna vara så att tjänstemännen, politikerna m fl på den kommunala sidan var de som KRÄVDE att få mutor som villkor för att tilldela företagen de mycket lönsamma kontrakten finansierade med skattemedel. De företag som erbjöd de högsta mutorna till de kommunanställda tjänstemännen och politikerna fick självklart kontrakten.

   Varför saknar så många kommunala tjänstemän och politiker moralen att säga NEJ om och när en företagare erbjuder olika former av mutor? Jag har själv jobbat i offentlig sektor i c:a 7 år och jag kan försäkra alla att mut-erbjudanden är mycket frekventa där.

   Mycket, mycket mer än vad allmänheten (= skattebetalarna) m fl vet om. Och de högre tjänstemännen + de högsta politikerna som predikar att anställda på lägre nivå skall säga blankt NEJ till leverantörers mutförsök av olika slag. Dessa höjdare i de offentliga förvaltningarna som predikar förbud för andra att ta emot mutor … Det är dom själva som ALLTID är de ALLRA värsta mut-kolvarna.

   Dagsaktuella oegentligheter för Nya Moderaternas del finns ju beträffande landstingspolitikernas agerande vid skandalbygget av Nya Karolinska sjukhuset där miljarder skattekronor hamnade i fickorna på byggbolagen och inhyrda konsulter som alla gjort enormt höga oskäliga vinster p g a att landstingets moderatpolitiker tog ansvarslösa beslut trots de uppenbara jävsituationerna som fanns.

   Flera utredningar i ärendet pågår för närvarande bl a i landstingets och i statens regi för att bringa klarhet i vem / vilka som gjort sig skyldiga till vilka oegentligheter i denna enormt stora ekonomiska härva.

   Regeringen utreder Nya Karolinska

   Regeringen tillsätter en utredning av Nya Karolinska Solna (NKS), som bland annat ska granska de höga kostnaderna och rutinerna för upphandlingar. Utredningen ska vara klar den 1 mars 2019.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/regeringen-utreder-nya-karolinska

   Hur mycket av mutorna i Göteborgs kommun samt alla SSU-bedrägerierna med skattepengar runt om i landet slutligen har hamnat i politiker-kollegornas egna fickor … Ja, det får vi skattebetalare sannolikt aldrig någonsin veta.

   Helena Nyhus (S) avgick 2010 ostraffad och fick säkert ett generöst avgångsvederlag:

   Kommunalrådet Helena Nyhus avgår.
   I Göteborg väljer det omdebatterade socialdemokratiska kommunalrådet Helena Nyhus att hoppa av sitt kommunalrådsuppdrag vid årsskiftet. En av orsakerna till avhoppet är den pågående mutskandalen inom Göteborgs stad, där det pågår sju olika brottsutredningar. Det har påverkat henne, säger hon till Ekot. (Publicerat onsdag 27 oktober 2010 )

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4134212

Kommentera

%d bloggare gillar detta: