Stäng

Afghan döms till ett år och tio månaders vård för mord

BROTTSLIGHET. Det ”ensamkommande afghanska flyktingbarnet” Ahmad Sherzad dömdes av  Helsingborgs tingsrätt för mord till ett år och tio månaders ungdomsvård samt utvisning på livstid för upprepad brottslighet i Sverige. ”Barnet” är trots att han varit i Sverige under en begränsad tid dömd bland annat för misshandel tidigare.

Enligt domen var upprinnelsen till mordet en etnisk konflikt mellan olika grupper av afghaner. Konflikterna utspelade sig bland annat på HVB-hemmet där Ahmad och brottsoffret bodde, i skolan där de gick och på gymet där de tränade. Bråk kunde uppstå kring många olika saker, bland annat vilka som skulle få vara med och ”röka på”.

När mordet skedde hade Ahmad blivit hånad för att vara svag och ha för lätta vikter på träningsredskapen. Tidigare konflikter mellan de två hade föranlett Ahmad att ta med en kniv till gymet från asylboendet. Ahmad hade bland annat blivit våldtagen av det afghanske offret.

Tingsrätten ifrågasatte inte Ahmads ålder. Hade han  varit äldre skulle straffet blivit 12 års fängelse.

-Pettersson är nöjd med straffet under förutsättning att herr Sherzad verkligen utvisas utan tjafs, men tillåt mig tvivla på den punkten…

Helsingborgs Tingsrätt Dom B 5081-17

TIDIGARE 2019-02-01. 16-årig afghan åtalas för mord på afghan på Friskis och Svettis

BROTTSLIGHET. Nu åtalas den påstått 16-årige pojke som misstänks ha knivmördat en 17-åring i Friskis och Svettis lokaler i Ängelholm i september förra året.

Den åtalade, som vid tillfället påstås var 15 år och heta Ahmad, hamnade i bråk med en 17-åring i omklädningsrummet. Bråket urartade och slutade med att den äldre av de två fick allvarliga stickskador och senare avled.

Enligt åtalet dödades offret med tre hugg och den misstänkte förövaren åtalas nu för mord.

Det var på eftermiddagen den 9 september som polisen kallades till platsen och senare samma kväll greps den misstänkte för mordförsök.

– Pettersson noterar att ”faktagranskande och seriösa” SVT inte med ett ord andas om att både den misstänkt mördaren och offret är ”barn”som påstår att de kommit ensamma från Afghanistan.

Enligt vittnen är det troligare att de är betydligt äldre och som vi vet är afghanerna ofta från Iran där de har sin familj. Det tycker dock SVT är onödigt att förmedla till allmänheten.

Helsingborgs Tingsrätt B 5081-17

TIDIGARE 2017-09-12. ”Invandrarbarn” misstänkt för knivmord i Ängelholm – kan släppas på grund av tolkbrist

INVANDRARVÅLD. Idag på tisdagen skulle den ”15-årige pojke” som misstänks för knivmordet på Friskis och Svettis ha ställts inför häktningsdomaren. Men häktningsförhandlingen är tills vidare inställd på grund av tolkbrist.

Två av tingsrättens anställda har ägnat hela dagen åt att hitta en tolk via alla tänkbara tolkförmedlingar och andra kanaler. Men vi har helt enkelt inte lyckas hitta någon tolk, säger rådman Martin Persson vid Helsingborgs tingsrätt.

Tidsfristen för att hålla 15-åringen anhållen går ut på onsdagen klockan 18.20. Om han inte ställs inför häktningsdomaren senast då måste han släppas.

-Pettersson undrar om rättsväsendet skämtar med oss. En misstänkt mördare av oklar ålder och bakgrund kan alltså släppas i morgon om ingen tolk hittas!!! Varför inte släppa honom, hända hem…

TIDIGARE 2017-09-11. 17-årig ”ensamkommande” mördad på Friskis & Svettis av 15-årig ”ensamkommande”

INVANDRARVÅLD. Den 17-åring som fick allvarliga stickskador efter ett misstänkt mordförsök utanför ett träningscenter i Ängelholm i helgen har avlidit. Det uppger polisen på sin hemsida.

Det var på lördagskvällen som 17-åringen knivskars svårt och blev allvarligt skadad. Händelsen skedde utanför Friskis & Svettis gym i Ängelholm. Pojken vårdades på sjukhus för sina skador men avled under måndagseftermiddagen.

En 15-årig pojke är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

– I och med att han är avliden så räknas det som mord, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef vid polisen i Helsingborg. Enligt polisen kommer den misstänkte pojken begäras häktad imorgon.

Lite kommentarer från Friskis & Svettis, Facebook

”Hej! Tränar på friskis i ängelholm, och det är väldigt många utlänningar där från valhall park där det finns en flyktingförläggning. De tränar gratis. De tränar gärna där tjejerna är och stirrar på dem. Var garanterat utlänningar då de är överrepresenterade på gymavdelningen. Å 15 och 17 kan inte stämma, de flesta ser ut att vara runt 25.”

”…att folk blir nervösa för dessa ensamkommande är att många av dom är som tickande bomber och är väldigt traumatiserade så dom har ingen respekt varken mot sig själv eller andra därav större otrygghet för oss och även dom som kommer hit och sköter sig…men incidenten på friskis kan mycke möjligt va kopplat till konflikter mellan dessa unga som vi redan har sett både ute på vallhall flykting ställe och centralt i stan..och tyvärr får vi räkna med att ängelholm kommer bli otryggare…för vi har väldigt många från afganistan och somalia som mår dåligt och är orosmoment de ska ni ha klart för er..så vänta er mer problem tyvärr…”

”Frågan är om man inte ska kliva av som, medlem!? Eftersom F&S även roar sig med att censurera när man påtalar fakta. Skäms”

Tidigare på bloggen: 17-åring knivhuggen av 15-åring på gym i Ängelholm

Om Ängelholm på bloggen

11 reaktioner på “Afghan döms till ett år och tio månaders vård för mord

 1. Fatemeh Khavaris mantra:

  ”Vi kommer med kärlek”

  Det är en väldans ”fin och härlig kärlek” som dessa har kommit hit med.
  Den kärleken undanbedes högaktnings fullt.

  Fatemeh Khavari säger hela tiden ”Mitt hemland Afghanistan”
  Men kommer som anhörig inv. och är bördig från Iran.
  Liksom de övriga kommer inte från Afghanistan.

  1. Fenomenet Fatemeh Khawari vet inte hur gammal hen är och inte var hen är född heller. Det säger hen själv i en interview att hen glömmer (dvs. ljuger om) vad hen vill. Och denna lögn godtar Vänsterpartiet och Sossarna och hejar på den här varelsen.

 2. Det jag inte kan förstå är hur de gång på gång minskar straffen på grund av gärningsmannens ålder.
  Det finns ju inga bevis för dennes verkliga ålder!!

  Hur kan man ta hänsyn till någons ålder, när denne inte vet vad han heter, vilket land han kommer från, inte ens vet hur gammal han är?

  Att personen behöver tolk för att han inte kan svenska samtidigt som han babblar om att kn*lla svennehoror” är redan den intressant.

  Under tiden fortsätter PK-maffian att gulligulla med skäggbarnen, samtidigt som man slänger ut de som sköter sig, arbetar och studerar.

 3. 16 år,och ser ut som (minst) en 20-årig inhemsk…
  Nu kommer de godhjärtade att skriva in honom på en skola,så han kan fortsätta studera inom sitt fack i Absurdistan !

 4. 16-åringar har mycket skägg nyförtiden…När Shekarabi snart får fallskärm så behövs 16-åringen i Sveriges Regering på mentorsresor till Iran…

 5. Vart kommer detta att leda till ……….givetvis hat från andra än utländska grupper i landet ………så nu byggs det ett verkligt gruppsamhälle i Sverige!
  Vi har bara sett toppen på det enorma berget och under mullrar en vulkan .
  Sverige som aldrig skulle ställa grupper mot varandra och som i alla lägen ”gillar olika”……………

Kommentera

%d bloggare gillar detta: