Kanada: Israel har rätt att försvara sig


UTRIKES. ”Israel har rätt att leva i fred, inom säkra gränser, och har rätten att försäkra sin egen säkerhet gentemot iransk aggresivitet. Kanada stödjer Israels rätt att försvara sig.”

Ovanstående skriver Kanadas försvarsdepartement på Twitter.

Sveriges utrikesminister Margot Wallström står samma dag och blåljuer i Sveriges Riksdag.

Ur Utrikesdeklarationen2018

”Regeringen verkar för en tvåstatslösning baserad på folkrätten i Israel-Palestinakonflikten. Sverige ser då, liksom övriga EU, Jerusalem som framtida huvudstad för två stater. Vi har ett långvarigt vänskapligt engagemang i Palestina. Vi bidrar till dess demokratiska statsbyggande och med stöd till flyktingar genom UNRWA. Vi är en vän till Israel och står upp för dess legitima säkerhetsbehov.”

Detta säger alltså utrikesminister Wallström trots att hon är portat i  Israel och finansierar en stor del av palestiniernas terrorism…

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.


2 responses to “Kanada: Israel har rätt att försvara sig

 • Lagro

  Självklart har Israel rätt att försvara sig men de har ingen rätt att attackera andra länder.
  Iran har aldrig haft planer på att angripa Israel, utan är den israeliska militär propagandan, där det mesta är lögner.
  Det har varit ett evigt tjatande från Israels sida att Iran skulle framställa kärnvapen och att de utvecklade den tekniken och möjligheten.
  När Iran fick det här avtalet om att sanktioner skulle minskas med att de upphörde med kärnvapenforskningen och Iran blev tvungen att lägga alla papper på bordet, visade det sig att Iran hade aldrig forskat eller försökt utveckla kärnvapen.
  Israel är rädd att Iran kommer att bli den politiska stormakten i Mellan Östern som de också är på väg att bli, genom USA:s alla misstag som går Israels ärenden i Mellan Östern.
  USA har använt terrorister som legoknektar mot Syrien, men nu har IS blivit utraderade genom att Ryssland och Iran ställde upp på Syriens sida.
  Nu försöker USA få fotfäste i Syrien genom att använda kurderna som legoknektar, men de kommer också att förlora, och sedan har USA och Israel gjort sitt i Syrien.
  Israel borde planera för att återlämna Golan höjden som Israel tjuvade med 6 dagarskriget 1967 från Syrien, och sedan vägrat förhandla om.
  6 dagars kriget var ett angreppskrig från Israels sida och inget försvarskrig som de med sin propaganda försökt påstå.

  Gilla

 • Lena

  Kanada, läs gärna kommentarerna till artikeln underhållande.
  http://yournewswire.com/justin-trudeau-fidel-castro-son/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: