Fackförening slåss för islamisterna


ISLAM. Fackföreningen Unionen stämmer Kunskapsskolan för en islamist ”rätt” att få vägra skaka hand med folk av fel kön på sin arbetsplats. Detta trots att det inte finns ett enda krav i islam eller koranen om att man inte ska handhälsa på personer av det motsatta könet. Den enda restriktionen rör situationer då man berör en person av motsatt kön som inte är nära släkting. Då ska båda personerna tvätta sig inför bönen. 

Händelsen som nu lett fram till att fackförbundet Unionen anmält skolan till Arbetsdomstolen inträffade i höstas. Och det båda parter är helt överens om är att den unga muslimska lärarvikarien inte tog i hand när hon hälsade, utan lade handen över bröstet och bugade lätt.

Samt att en man i personalen tog illa vid sig och anmälde det till rektorn, Lidija Münchmeyer.
Därefter går uppgifterna i sär.
Lärarvikarien uppger att hon fick beskedet att hon antingen började skaka hand med alla eller så var det slut med vikariat på skolan. Rektorn Lidija Münchmeyer har en något annorlunda version:
– Jag sa att om man ska jobba här måste man följa läroplanen och motverka traditionella könsmönster.
Lärarvikariens reaktion på det blev, enligt Lidija Münchmeyer, att hon valde att sluta.
– För mig var det aldrig en fråga om religion utan om att män och kvinnor ska behandlas lika, säger Lidija Münchmeyer.

Lärarvikarien anmälde händelsen till Diskrimineringsombudsmannen, som i sin tur ansåg att det var en fråga för facket att hantera. Och det gör man nu genom att gå till Arbetsdomstolen och kräva ett skadestånd på 120 000 kronor för diskriminering.

-Pettersson tycker det är bra av Kunskapsskolan att vägra gå med på den medeltida synen på kön som läraren i fråga vill kunna propagera på skolan.
Däremot är det ynkligt att fackföreningen Unionen går islamisternas ärenden av dumhet eller okunskap.
Religionsfriheten måste innebära rätten till frihet från religion på en skola, speciellt när det inte finns några religiösa krav att hänvisa till utan det är bara fråga om personligt tyckande.

17 responses to “Fackförening slåss för islamisterna

 • NALLEN

  Men personen som fick uppleva detta kände sig också kränkt av att inte bli tagen i hand, och det kan jag mycket väl förstår för det skulle jag också känna. Först skulle jag undrar om det är något fel på mig eller om jag inte är värd att ta i hand, för enligt mina erfarenheter så är det en artighet att man tar i hand när man hälsa på en person som man inte träffat tidigare.
  OM JAG VAR DEN SOM BLEV DRABBAD AV DETTA SÅ UTAN TVEKAN SKULLE JAG OCKSÅ BEGÄRA SKADESTÅND FÖR ÖVERGREPPET JAG BLIVIT UTSATT FÖR.

  Gilla

 • ÅkerNu

  Så, om jag åker till Sverige och nekar handhälsa på folk, så får jag 120,000 kroner i skadestånd??

  Var är mina sko och bilnycklar, jag kommer, jag är där om 2 timmar.

  Gilla

 • olli

  Nota bene ! Inte ett ljud från lokal media !

  Gilla

 • Cinna

  Sedan när blev ”religionsfrihet” i Sverige detsamma som att tvingas stå ut med muslimer som ska utöva SIN religion?
  Varför får inte vi andra slippa, här i Sverige?

  Gilla

  • Cinna

   Förresten så har jag träffat många muslimer genom åren som inte har problem med handskakningar, långa ärmar och dylikt, så varför börjar FACKFÖRENINGAR driva att ickemuslimer ska stå ut med dylika religösa uttryck NU?

   Gilla

  • SasjaL

   Man kan fråga sig varför man har rätt att värja sig ifrån oadresserad reklam som kommer i brevnedkastet/brevlådan, men inte politisk och religiös propaganda? (Eftersom jag har postfack nere i trappuppgången, så är mitt brevnedkast fastskruvat. Partierna har av någon anledning inte lagt några röstsedlar i postfacket, utan sprungit i trapporna och dumpat i brevnedkastet.)

   Får se hur det blir till hösten med valsedlarna. Här hemma dök det upp hela åtta uppsättningar ifrån (s) inför valet 2010, trots att man bara får använda en. (s) var dock inte ensamt parti med att dumpa flera uppsättningar. Vid kontakt med berörda partier, så var det enbart (sd) som svarade och bad om ursäkt. Inför valet 2014 hände det igen och (s) nöjde sig då med tre. Fick dock bara en ifrån (sd).

   Gilla

 • Tony

  Samma kräk som utger sig för att vara Feminister kliar Mussarnas
  ryggar. ett gott råd gå ur facket!

  Gilla

 • SasjaL

  Unionen – fackförbundet för alla de som bär trikåer (se reklamfilmerna …). Nu även för tältbärarkulten.

  Gick ur då när de fortfarande hette SIF, då de bara var intresserade utav att få in medlemsavgifterna. En ‘medlemstidning’ där dom framhäver sig själva, för endast 1% av lönen, nej tack!

  (Är det Unionen som ligger bakom spelbolaget Rizk …?)

  Gilla

  • Tony

   Ja medlemsavgifter som sen slussas vidare till Sossepartiets valbudget?

   Gilla

   • SasjaL

    Unionen är inget LO-förbund och har därför inte detta tvång, men kan i.o.f.s ‘sponsra’. Å andra sidan kan man undra vad dom gör för alla pengar. Speciellt med tanke på att de kostade på sig ett dyrt och helt onödigt namnbyte …

    Gilla

 • Truthfighter

  Friheten att hälsa, eller inte måste väl vara fritt. Men då ska det gälla ALLA! Vill inte jag hälsa på bögar eller muslimer, ens med ett hej på mitt jobb, ska det stå mig fritt att göra så. Här står PK mot islamism. Och det är lika fel vilket som. Skolan SKA INTE TVINGA folk att hälsa vilka de än är. Men när de hälsar, ska människor inte hånas, genom en hälsning som inte hör hemma i vårt samhälle. Men vi ska HELLER INTE leva i ett maoistiskt samhälle.

  HÄR AKTORITÄR ”KAMRAT”-SOCIALISM MOT FUNDAMENTALISTISK ISLAMISM. OCH INGET ÄR ATT FÖREDRA!!! ”

  ”Att motverka könsrollsmömster..”, är väl inte ett dugg bättre, än att subjektivt välja vilka man ska hälsa på om man är lärare. Båda mönstren är totalitära, och bör bekämpas.

  Det är de påtvingade jämlikheten likväl, som har förstört vårt samhälle, som islamism.

  Jag förordar frihet, med förnuft!

  Gilla

 • Kent

  Tyvärr så är man inte medlem i Unionen så man kan gå ur.
  Hoppas att de som är medlemmar reagerar på detta klavertramp och går ur.

  Gilla

 • Hanna

  Fackets nya målgrupp- jobba för de lättkränkta när fler och fler svenskar bara går med i a-kassan.

  Gilla

 • gamgubben

  I de muslimska länder jag bott och arbetat har alla av mig bekanta hälsat på min hustru, men först frågat mig om jag tillåter dem att göra så.
  Det är inte religiöst utan man tar inte i någon annans kvinna utan makens tillåtelse.
  Kvinnorna är ju mer som en ägodel i den fridsamma religionens riken.
  Att Unionen agerar så här visar bara vad lite de vet, men i sin iver att islamisera Sverige görs det ena misstaget efter det andra av de s. k. styrespersonerna.

  Gilla

  • Ki Kollbrunner

   Ska man kalla det för ett ”känsligt” men ALLVARLIGT ämne?..
   .Efter alla händelser som är uppenbara kan man dra följande slutstaser:
   1)Man har noll kunskap om Islam.
   2) Man har kunskap och agera obegripligt långsamt.
   3)Man är med på noterna, tror man kommer att ha egen vinning..
   4)Man är lurad som ”kejsarens nya kläder och vet varken ut eller in dock vill inte veta heller..

   Gilla

 • Fredrik toolanen

  Kränkindustrin verkar vara Sveriges hopp att få invandrare i sysselsättning.

  Gilla

 • Monica

  Men varför befinner hon sig här i Sverige när hon vet att det är ett sekulärt samhälle och om hon får skadestånd så är det en skam och smygislamisering av landet Tänk på alla som har farit illa på barnhem och fosterhem som blev utan ersättning när statens ersättningsnämnd beslutade om detta Det är ett hån mot dessa 54 %. Det finns många muslimska länder hon kan flytta till. Denna fackförening Unionen är beklagansvärd som agerar nyttiga idioter åt henne.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: