Det är det mångkulturella som är extremt


POLITIK. – Pettersson är konservativ demokratisk nationalist, min grundinställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. Nationalist för att nationalstaten med sina brister är det bästa alternativ vi har, speciellt en nationalstat som Sverige är eller snarare var och demokrat för att jag inte ser något bättre.  

En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand och jag tror inte att det som kommer ut ur det mångkulturella samhällsexperimentet är bättre än det vi haft och har.

För dessa mina åsikter kallas jag extremist, högerextremist, nazist, rasist, fascist, islamofob, främlingsfientlig och annat. Av nazisterna kallas jag å andra landsförrädare för att jag inte ställer upp på deras våld och idéer om ett ariskt samhälle.

Konservativ betyder inte att man är emot förändringar, givetvis ska man ändra det som är fel och inte fungerar. Sverige är inte felfritt men oändligt mycket bättre än Mellanösterns länder så varför flytta Mena-kulturen hit?

Konservativ är att ta det lugnt och sansat, inte ändra för ändrandes skull utan finlira och justerara här och där. Alltså motsatsen till extrem.

Motsatsen, de radikala, vare sig de är liberaler, kommunister, islamister, feminister eller dagens journalister är de verkligt extrema.

De vill alla att ett mångkulturellt samhälle fast de inte någonstans på vår jord finns ett sådant samhälle som fungerar bra. De chansar med sin, vår och alla andras framtid. Ge mig ett exempel på ett mångkulturellt samhälle som fungerar bra.

De är extrema, inte jag!

Konservatism är att värna familj, vänner, grannar och sitt land som en stor familj. Hur går det när landet blir fullt med främlingar som tycker annorlunda?

Jo, tilliten bland människor försvinner. Det är extremt att förstöra det värdefullaste vi har.

Tillit och solidaritet mellan människor som har samma traditioner, värderingar och normer gör samhället och välfärdsstaten.

Det gör att du kan gå till grannen och begära hjälp eller låna något, det gör att du törs stanna efter vägen en mörk natt om någon ser ut att behöva hjälp.

Mångkulturen är det extrema eftersom det innebär en total förändring av samhället utan att förändringarna är nödvändiga.

Det är extremt  att förstöra något som fungerar hyfsat bra mot något som fungerar mycket sämre utan att det behövs.

Att förstöra tilliten är att förstöra familjen och nationen, det kan bara extremister göra.

Mångkultur är extremt. Mångfald gör oss inte bättre…

***

 

 

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941


21 responses to “Det är det mångkulturella som är extremt

 • Det är det mångkulturella som är extremt | ulsansblogg

  […] via Det är det mångkulturella som är extremt […]

  Gilla

 • Finnjäveln

  Läser sånahär artiklar dagligen, och dom följer samma tema: dethär vill vi inte ha, det kommer sluta illa, vi vill inte ha en sånhär framtid osv osv. Det pratas som om detta är nåt som KOMMER att ske. Ursäkta nu, men vad är det för piller ni tuggar på? Det HAR redan skett. Många jävla år sedan. Ert land är bortom all räddning, få det i era skallar redan! Det är försent att vara nationalist nu, ni hamnar spela med korten som blivit utdelade. Rent konkret så enda sättet att leva som om det vore lyckliga 1970 än, är att flytta ut på landet och omringa sig med likasinnade. Ett ruralt svenne-ghetto! Absurt, men tragikomiskt sant. Min point är: sluta gnälla, 2 miljoner muslimer åker inte hem fast du skulle stå på huvet. Man lever typ 70 år, man behöver för satan inte spendera dom i Malmö.

  Gilla

  • Norbert H

   Hårda ord men tyvärr har du nog rätt, man har lyckats förstöra Sverige.
   Jag hoppas bara för allt i världen att inte Finland går samma väg, att ni lär er av den svenska idiotin.

   Gilla

 • Fredrik toolanen

  Varför ändra ett vinnande konsert,
  Från välmående samhälle till kaotiskt mångkultur ghetto.

  Gilla

 • Lena

  Det här som klippet visar är skrämmande.

  Gilla

 • Argus

  Jag beskriver mig själv som liberal, konservativ och nationalist.

  Liberal, ej folkpartist eller anhängare av det amerikanska demokratiska partiet, då jag tror på yttrandefrihet och mänskliga rättigheter (och skyldigheter). Folkpartiet och de amerikanska demokraterna har gett liberalismen ett oförtjänt dåligt rykte då de inte är liberaler, snarare tvärtom, och håller på med renommésnyltning.

  Konservativ då jag tror på tveckling under kontrollerade former. Man tar ett kliv i taget, inte slänger sig ut i det okända. Jag är en så kallad early adapter som gillar att testa nya tekniska landvinningar medan jag förändrar mina värderingar desto mera sällan.

  Nationalist då jag vet att Sverige är det bästa landet för svenska folket. Vi är genom årtusenden anpassade att bo tillsammans på denna höga latitud. Vi har rätta anlag, rätt kynne och kultur för det. Tyvärr är några av oss alldeles för godtrogna för allas vårt bästa. Vår koncensuskultur gör oss också sårbara för de barbariska men jag upplever att det svenska folket håller på att vakna.

  Gilla

 • HB

  EU vill tömma alla arabländer på män i krigsför ålder ?

  Gilla

 • Per Andersson

  Att vara konservativ betyder för mig att ha en förmåga att kunna identifiera det som är värt att bevara – en motpol till klåfingrighet helt enkelt.

  Gilla

 • Mm

  Så har vi Finland, ändringar av skolan har inte skett med för dem gott resultat. Militären har inte ändrats, vilket innebär att de har ett land värt att försvara. De accepterar inte svängdörrs system vid deras gränser.

  Liked by 1 person

 • Pål Pott

  Värdegrundsfascist, bliv i din bubbla.

  Gilla

 • Thor

  Kulturmarxisterna har kidnappat Sverige och resten av Västeuropa är långt gånget. Bara Schweiz kvar som kan kallas demokratiskt.

  Gilla

 • Det är det mångkulturella som är extremt — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Det är det mångkulturella som är extremt — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Lena

  Hur kan vi slippa detta ……..ursäkta men jag blir sjuk av bilderna.

  Gilla

 • Tandpetare

  Håller med dig .

  Gilla

 • Realist

  Tack Pettersson, du är inte ensam,
  å det har inte med ålder eller hudfärg att göra utan det beror på hur många grå som man äger och använder !!!

  Tyvärr så är det många befattningshavare som har något av ett ”vakum” där de grå ska finnas !!!

  Du har ett väldigt stort ”sinne” befolkat med grå för att se och levande uttrycka dina tankar, sunda enligt mitt tycke.

  Tack än en gång

  Gilla

 • Janne

  Sverige är mycket illa ute p.g.a. att fullkomliga idioter har styrt och fortfarande styr landet.
  Kan bara önska att fler hade samma sunda åsikter som Du Petterson, då skulle vårt land se helt annorlunda ut och inte som nu falla i bitar och ner i den nattsvarta avgrunden!
  Det är lätt att riva ner och förstöra, men svårt att bygga upp det som gått förlorat.

  Janne

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: