Nyanlända ska lära sig mer om svenska värderingar


INVANDRING. Regeringen tycker att nyanlända ska lära sig mer om svenska normer och värderingar. Därför ses samhällsorienteringen för nyanlända nu över. – Jag tror att det blir lättare att leva i Sverige, om du också förstår de normer och värderingar som inte är lag, men som styr vårt sätt att tänka, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S), enligt TT. 

Sådana värderingar kan röra jämställdhet, individers rättigheter kontra familjens och att barns rättigheter ska värnas.

På torsdagens regeringssammanträde ger regeringen Länsstyrelsen i Jönköpings län i uppdrag att se över samhällsorienteringen för att ge mer utrymme åt värderingar. Den sista maj ska förslagen vara klara.

-Pettersson  är imponerad av den f.d. kommunistisk riksdagsledamoten, numera socialdemokratiske etableringsministern, hon har kommit till sin slutsats redan efter 30 års karriär som rikspolitiker.

Nåväl, har hört förslagen förr men inte sett några resultat. Vad sägs om att stänga gränsen, börja repatriera och följa FN:s flyktingkonvention där det står att ”flyktingar” ska återvända och de som blir kvar ska assimileras.

Vad sägs om att börja ställa krav på dem som ska vara kvar.

Inga permanenta uppehållstillstånd och absolut inget medborgarskap förrän kunskaperna i svenska språket och det svenska samhället är goda.

Kanske krav på att skaffa sig arbete och betala skatt.

Krav i stället för flathet på dem som vill bo i vårt land. Vad sägs om det Ylva?

Läs om Ylva Johansson på bloggen…


30 responses to “Nyanlända ska lära sig mer om svenska värderingar

 • HB

  kvinna fine.. 400.000 st arme grabbar.. Neij

  Gilla

 • Sea Gull

  Mia, du menar väl ”stavade fel” senast?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Underskotten växer i välfärden.

  ”Fyra i högsta grad utmanande år väntar de politiska församlingar som vill styra landet efter valet. Den kommunala välfärden blir en arena där utmaningarna blir extra tydliga.

  Om det fortsätter som hittills saknas 62 miljarder kronor till mandatperiodens slut 2022, och det bara för en ekonomi i kommuner och landsting som precis klarar livhanken.

  Finansieringsgapet upp till en långsiktigt sund ekonomi är snarare 80 miljarder. Och det vid en balanserad normal konjunktur. Kraftigt ökande andel äldre och barn är största orsaken.

  – Vi kan inte fortsätta som i dag, så är det. Då ökar gapet mellan intäkterna och kostnaderna med ungefär 20 miljarder per år, säger Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).”

  https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/underskotten-vaxer-i-valfarden-20720

  ”utmaningarna” = problemen.

  Gilla

 • HB

  Jag trodde att det inte fanns någon svensk kultur, och att alla svenskar ska behandlas som leprasjuka, vars uppgift är att betala skatt och hålla käften.
  Vad är detta för påfynd?
  Är tanten full?

  Gilla

 • pmdeltoro

  Hej alla här.
  Jag kom från Spanien (med uppehållsrätt) till Sverige för tre år sedan, min familj väntade i Spanien ett och halvt åren, därför att jag ville skaffa ett jobb, ordna boende och hitta stabilitet i samhället.
  Nu är dem här, jag är fastanställda, har en förstahandshyresrättkontrakt och har redan jobbat för två och halv år. Nu måste jag vänta till jag fyller fem år här i Sverige (från jag fick min personnumer) för att ansöka om medborgarskap, därför att det räknar inte tiden jag hade samordningsnummer.
  Jag är helt integrerad (tror jag) och kan prata svenska (kanske inte med det bästa nivå man kan ha och inte heller med den största ordföråd), det finns ingen genväg för ingen… eller?
  Nu undrar jag, är det jämt för alla nyanlända?
  /En invandrare

  Gilla

 • VaFan

  Nej nå tror jag inte mine egna ögon. Det heter sej att när svenskar sejer högt att nyanlända ska lära sig mer om svenska värderingar, då går världen under. Ragnarok, undergang.

  Jag gömmer mej i källaren nu, det här går aldrig bra. Nu har ni slickat innvandrarröv i flera år och plötselig snur ni 180 grader. Det er bra men jag är redd det här är sluten för oss alla.

  Gilla

 • Mia

  Varför denna klagan på ett vettigt förslag?
  Jag tror att Jimmy Åkesson håller med henne i allal fall.

  Gilla

  • Fredrik toolanen

   Kommer från en som aldrig sagt något vettigt.
   Vad ska du rösta på i valet då Mia?
   Jag är inte rasist meeeeeeeeern.

   Gilla

  • Fyllfinnen

   Jag tror nog mer att Åkesson är lite fundersam på, hur kunde det ta så många år att inse en helt självklar sak som detta nu ? Eller är det ytterligare ett spel för gallerian inför valet, när dom säger att det ska ses över.Varför inte säga rakt ut att nu ska dom göra detta, och vill dom nyanlända inte anpassa sig efter detta så är det UT och inte TUT eller PUT

   Gilla

   • Mia

    Och jag tror att Jimmie (stavade namnet fel sist) välkomnar ett förslag som han tycker är självklar. Av någon anledning är man här ofta negativ även till sådant som man egentligen är för.
    Det är som att man måste vara pessimist i varje läge.

    Gilla

   • Fyllfinnen

    Det handlar absolut inte om pessimism, det handlar om realism. Öppna ögonen och se hur Sverige ser ut idag, är det pessimism eller realism ?

    Gilla

   • Roland ram

    Är emot sånt man igentligen är för.
    vem pratar du för?
    Du representerar igen annan en dig själv här,håll dina fabuleringar för dig själv.

    Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn), antimuslim

  ”Assimileras” är ett svårt ord för de flesta, de kan INTE stava till det och begriper INTE vad det betyder, är litet osäker själv men gissar på att ANPASSA SIG till Sveriges normer och värderingar ligger nära betydelsen….Tyvärr, tyvärr, tyvärr….så är det….så är det….Ja, så illa är det….FN:s flyktingkonvention vet säker max 1% av befolkningen vad det betyder men det beror på att SVT och hatmedia inte vill berätta om adekvat samhällsinformation som går emot P.K:s linje om ”öppna gränser”! Såklart ”flyktingar” borde återvända och inte leva på socialen och Försäkringskassan i vårt land….
  Jag läser att de ensamkommande ”barnen” från Afghanistan/Iran inte behöver STÄDA EFTER SIG!! Alltså fullt friska unga muslimska män som inte kan torka sig i arslet själva, inte städar sina rum, inte bäddar sin säng, inte städar toaletten/badrummet utan bara skitar ner….! PK + Miljödårarna + Socialdemokraterna har sett till att de får allt serverat…..Mat behöver de inte heller laga själva! De har ”daddor” till allt i flathetens land…..
  Ett nytt ämne borde införas i Sverige och hållas på en låg nivå som alla kan ta in och förstå utan språkkunskaper, bara praktiskt arbete…ENKEL MATLAGNING OCH STÄDKUNSKAP…..Integrationsverket kan finansiera mobila team med personal och utrustning och ett diplom kan utfärdas till dem som klarar kursen. Man ska visa praktiskt hur man gör, ex städa en skola eller lägenhet osv. osv…..Detta kan leda till ”enkla jobb” för dem som inte går att utvisa…..
  Men att dessa lata muslimer i 20-50 års åldern inte behöver laga sin mat eller städa är en skandal….
  UUUUUT!!!

  Gilla

 • pmdeltoro

  Hej!
  Jag kom för ungefär tre år sen hit till Sverige.
  Vi är en familj av fem men jag kom själv, så jag kunde hitta jobb, ordna boende och komma till stabilitet i samhället innan kunde det vara tryggt för att ha hela familjen här med mig.
  Jag fick trettiosex veckor för att klara C betyg på SFI, fast jag klarade C och D på fyra och halv månader. Jag fick inte plugga genom sommaren på sommarskolan på SFI, det var för flyttningar bara, sa dem.
  Trotts att jag hade varit begränsad på den där sett för att lära mig språket så fort som möjligt, fick jag hitta jobb efter en helt sommar fram och tillbaka till Stockholm för att gå djupare och djupare i språket och o själva samhället försförståelsen.
  Efter då kunde jag inte försätta med SAS (svenska som andra språk) därför att jag hade fortförande samordningsnummer på den där tiden, kunde inte skaffa en bank konto heller för att få min lön…
  För att ni blir inte tröttare, familjen är nu här med mig, jag har inte kanske den bästa svenska man kan ha, inte den storsta ordförråd heller, men jag klarar mig på svenska, är fastanställda, tro jag är jag helt integrerad i Sverige, osv.
  Vi har uppehållsrätt men därför att vi kommer från Spanien, behöver vi vänta fem år för att ansöka om svenska medborgarskap, det spelar ingen roll om att man är integrerad och pratar svenska, det finns ingen genväg…
  Nu undrar jag, är det jämt för alla nyanlända?
  Tack för att ni tog din tid med att läsa den här och förlåt för alla mina felar jag kunde ha gört och min kanske konstigt, ibland, sett att uttrycka mig.
  Hälsningar.
  /Pablo

  Gilla

  • Marina

   Hej Pablo! Nej, det är inte lika för alla invandrare. Jag känner en syrisk familj där barnen automatiskt fått svenskt medborgarskap 2 år efter att asyl beviljats, medan föräldrarna får vänta 3 år. Det verkar som om vissa är mer privilegierade an andra…….. Men du verkar driftig så du och din familj kommer att klara sig bra här. Välkomna!

   Gilla

 • Gruvmor

  Och ändra grundlagen tillbaka så att det inte står något om mångkultur och motsvarande. Alla vet att det inte fungerar, varför låtsas?

  Gilla

 • Tomas

  Lycka till Ylva! Värderingar!! I vår lokaltidning snyftade mamman till en av de mördade i Uddevalla. Hennes trevlige sons mördare sitter inte i fängelse (han som stack till Libanon). Jag blir förbannad när kärringen får uttala sig. Hon har uppfostrat en son som suttit av 3 fängelsestraff innan han fyllt 22.

  Gilla

  • eva

   Snyft i alla möjliga och omöjliga sammanhang har blivit legio numera. Förfinad och av media accepterad form av utpressning?
   Det går inte att lyssna på ett radioprogram med känslosamt innehåll eller om flyktingar och dyl. utan att det gråts, snyftas och hulkas. Kanske anses detta feministiskt?

   Gilla

 • Fredrik toolanen

  Vilken normal människa som helst med ett iq större än sin sko storlek, borde förstå att man inte vådtar döttrarna till dom som försörjer en och låtit en komma till sitt land och ta del av välfärden.
  Förstår man inte det utan behöver en kurs i ämnet så har man inget att göra i ett civilisat samhälle att göra.

  Gilla

 • Mm

  Som den ohyfsade kommunisten som inte har förstånd att klä sig i riksdagen, hon har suttit av sina 12 år i riksdagen och nu är det dax att hämta hem pensionen, drygt 40 år gammal fram till 65 år skall jag betala för kommunist kräket.

  Gilla

 • thojak

  Det är bra märkligt, att så fort nämnda tant o/e Wallström, Kuhnke, Löfven, Ygeman m.fl. syns o/e hörs så stannar klockor och blommor vissnar i de flesta regionerna i landet…
  Mysko, oder ?

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Tur för dom att dom inte levda på 1400-1600 talet, då när det fanns något som hette inkvisitionen. Och lite synd för oss, att dom finns i fel århundrade

   Gilla

 • starway3

  undrar vad hon ska göra efter valet?

  Gilla

  • Argus

   Som alla andra omeriterade politiker, leva upp skattebetalarnas pengar.

   Inför obligatorisk A-kassa för riksdagsmän och fimpa alla fringisar inklusive tidig pension.

   Gilla

   • Matte

    Som alla andra arbetslösa även skriva in sig på Arbetsförmedlingen från första dagen.
    Därefter gå på deras program.
    Skall även söka jobb.

    När dagarna på A kassan är slut skall de
    få Aktivitetsstödet.

    Gilla

  • Fredrik toolanen

   Det enda hon är bra på.
   INGENTING.

   Gilla

  • HB

   Hon borde be om ursäkt till svenska folket och ta jobb inom vården. Allternativt anmäla sig själv och sina kollegor för högförräderi och ta straffet som en sann feminist.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: