Stäng

Black Panther

Idag går filmen Black Panther från Marvel upp på biograferna och det faktum att det handlar om en SVART superhjälte i det SVARTA landet Wakanda har fått känslorna att svalla högt i USA. För naturligtvis kan inte svarta skådespelare bara få erkännande för att de är duktiga på sitt yrke, utan det viktigaste är att de är just svarta. Och detta påpekas om och om igen i artiklar och tweets.

posters_0_1500

Politiskt korrekt media har gått på högvarv och folk har lagt Black Panther-hysteri till sitt Trump Derengement Syndrom. De få negativa omdömen som getts, det vill säga sådana som bara gett filmen futtiga 3/5, har frambringat artiklar där man beklagar sig över att en sådan viktig film, troligtvis den bästa någonsin, behandlas på detta sätt. Det är ju faktiskt SVARTA människor med!

Det finns till och med de som sagt att det aldrig tidigare hänt att en svart person har haft huvudrollen. Det är både falskt och dessutom nedlåtande mot alla de kända skådespelare, kvinnliga som manliga, som haft strålande karriärer och älskats av publiken.

Den rasism, som vissa påstår inte finns eftersom vita aldrig kan vara offer utan bara förtryckare, visar sig på sociala medier i all sin uselhet. Men sorgligast av allt är de vita som accepterar den här synen på sig själva och tar steget tillbaka för att ”ge svarta plats”. De som frivilligt förvandlar sig till andra klassens medborgare på grund av sin hudfärg och skäms för vad deras förfäder eventuellt kan ha gjort.

hhh

5 reaktioner på “Black Panther

 1. Att det är en riktig kalkonfilm tycks ingen våga säga..? Väntar med spänning på nästa blockbuster-film, oscarsnominerade religiösa android-mutant kärleksdrama placerat i året 2099, med en svart muslimbögtranssexuell 17-årig asylsökare i huvudrollen. Lika bra att ge den 10/10 direkt.

 2. En svart kan spela huvudrollen precis som en vit.
  Vad jag möjligen skulle reagera på är om en färgad skulle spela en roll som från grunden är vit och tvärt om.
  Jag kan inte se James Bond som färgad lika lite som jag kan se Nelson Mandelas roll spelas av en vit. Resten kommer an på regisören och skådespelaren. Har själv inte sett ”Black phanter”, så jag kan inte uttala mig om just den filmen. Wesley Snipe är till exempel en väldigt bra svart skådespelare, en bland många.
  Resten är bara ”bullshit”
  Svarta så som vita kan vara vad som helst så länge de är det med värdighet. För mig är hudfärgen utan betydelse.
  Vad som är avgörande är kultur / social uppväxt, särskilt om de hamnar på fel ställe. Därför ser Europa ut som det gör i dag.

 3. Alla människors lika värde gäller inte vita längre. Jag bryr mig inte om hudfärg, utan de viktigaste är människors värderingar. De skulle vara fred i världen idag om folket hade bra och sunda värderingar mot andra människor. De är globalisterna som skapar hatet och krigen i världen för att kunna bli världsherrar. Follow the money.

 4. vi har grå pantrar här som ex Denny 71, som ska fängslas tycker PK. För övrigt är svenskar enligt alla undersökningar de minst rascistiska i världen däremot är muslimska araber de mest rascistiska . Dessutom ointegrerbara!! Leve den grå svenskpantern. Den ej medvetslöse

 5. Detta har nog en del med ålder att göra, för mig är svarta människor lika mycket värda som Stefan Löven MEN….de kan inte vara ledare, läkare, tandläkare, CEO, osv. osv….Vi som är uppväxta med negerbollar och sagor om Sammys mamma som bakade pannkakor åt sina nio negerbarn kan negrer på sin höjd vara ”shoeshinner” ellerskoputsare om de inte är kriminella mördare som de är i dagens Sydafrika….
  Det kan ingen liten film ändra på !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: