Terrordömd irakier och irakisk medborgare klagar på att han övervakas


ISLAM. En terrordömd 42-årig irakier måste anmäla sig vid en polisstation fem dagar i veckan under de kommande åren. Enligt Säpo finns det risk att mannen begår terroristbrott. Men nu har mannens advokat överklagat beslutet.

I början av januari beslutade tingsrätten att den 42-årige mannen ska anmäla sig hos polisen fem dagar i veckan under tre år. Det handlar om omkring 260 besök vid en polisstation i Stockholmsområdet – per år.

Bakgrunden är att ”det kan befaras” att han kommer begå eller medverka till terroristbrott, enligt Säpo. Dessutom anser Säpo att mannen ”enligt tillförlitlig information upprätthåller kontakt med ett flertal personer som kan misstänkas ha kopplingar till terrorrelaterad verksamhet samt att han spridit våldsbejakande budskap med klar avsikt att påverka andra personer”, enligt dokument från tingsrätten.

42-åringen försvaras av advokat Thomas Olsson som kallade tingsrättens beslut ”makabert”.

– Det är som att man bestraffar honom på grund av att man inte kan utvisa honom, trots att det inte beror på någonting han har gjort utan på den allmänna situationen i Irak, sa Thomas Olsson till Metro.

-Pettersson tycker det ”makabra” är att mannen irakiern går lös i Sverige. Trivs han inte går det bra att åka hem till Irak…


7 responses to “Terrordömd irakier och irakisk medborgare klagar på att han övervakas

 • Roland ram

  Hur fan kan man få vistas på svensk mark om man är dömd för terrorbrott?

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (taget namn)

  Varför är INTE denna irakier i IRAK Stefan Löven & Co. borde avkrävas svar!!!

  Gilla

 • age

  Ännu ett exempel på det fantastiskt ointelligenta (?) uttrycket;
  ”Öppna ERA hjärtan!”.

  Det går långt över mitt begränsade förstånd hur en individ, som ger uttryck för ett så, totalt omdömeslöst uttalande, kan få utföra ett, enda betalt arbete!

  Det finns en Alzheimerstest på nätet!
  En projektledare, som har minsta fundering på att anlita en sådan figur borde börja projektplaneringen med att testa figuren innan han får uppgiften!l
  Men de som ger honom uppgifter har väl inte gått ”Projektkursen”?

  Gilla

 • Mm

  Bygg interneringsläger i Ukraina med inhemska väktare, öststats modell. Det blir troligare billigare och kräket får lära sig att arbeta, böja rygg om han skall äta. Det har människor gjort i alla tider. Om han tycker det är jobbigt med att besöka en polis station en gång om dagen, så behöver han lära sig vad arbete är.

  Gilla

 • gamgubben

  Iraq tigger pengar för att bygga upp sitt land igen, vore det inte en snygg gest från Sverige att ge dem en av sina värdefulla medborgare åter.
  Han skulle säker påskynda uppbyggnaden.

  Gilla

 • Tony

  Hade det inte varit bättre att skicka kräket hem där han kommer ifrån, varför ska polisen här ha jobb med en för landet totalt värdelös figur som inte kommer att tillföra landet annat än elände?

  Gilla

 • ossie

  Helt klart är att om han ska bli kvar här så ska fanskapet interneras men helst deporteras hem.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: