Stäng

Hur väljer SVT bilder?

MEDIER. Trots könsneutral värnplikt – bara en fjärdedel kvinnor som mönstrar. Den här veckan skickas besked till alla 18-åringar i Sverige om de ska mönstra eller inte. Men trots att värnplikten nu omfattar både kvinnor och män är bara en fjärdedel av de som kallas kvinnor.

I mars i år meddelade regeringen att den allmänna värnplikten ska återinföras.

Som andra land i världen efter Norge införde Sverige också att värnplikten ska omfatta både män och kvinnor, på lika villlkor.

– Intresse, motivation och vilja är en grundbit i rekryteringen och jag tror att det kommer att vara väldigt avgörande , sade försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Läs mer på SVT…

-Pettersson undrar hur SVT väljer bilder. De gnäller på moderaterna för att de illustrerar Göteborgs problem med en brinnande bil från Kanada. Sedan illustrerar de själva kvinnlig värnplikt med en bild på en bevakningskurs för lottor i Strängnäs. Alltså inte värnpliktiga.

Båda bilderna funkar tycker jag, men varför tycker SVT att den ena är falsk och vilseledande men inte den andra?

Varför diskuterar inte SVT problemen med brinnande bilar i Göteborg och hela Sverige i stället? Vilka eldar bilar och varför?

Varför ta en bild från Norge för att varna för halka i Örebro?

SVT borde kolla sina egna rutiner innan de gnäller på andra…

https://twitter.com/ZagrosHama/status/963157985521537025

6 reaktioner på “Hur väljer SVT bilder?

 1. Jag ifrågasätter oskicket att illustrera alla nyheter med en bild. Om man nu inte har en aktuell bild varför väljer man då att sätta in en så kallad genrebild? Exempelvis en bild av ett blåljus vid brand eller polisingripande.

 2. SVT och även SR får sin info från Nyhetsbyrån Siren.
  Det är ett ”fint” vänster folk som driver bolaget.
  Där den våldsdömde aktivisten Martin Fredriksson från Researchgruppen ingår i styrelsen.

  Nyhetsbyrån Siren – Swedish Information, Research and News AB – ägs av bolagen Sparkwood Avenue AB, ZEP Media AB och Ägir AB.
  Piscatus ägs av Robert Aschberg, Mikael Ekman, Martin Fredriksson och Jiri Pallas. Tillsammans omsätter bolagen idag cirka 20 MSEK.

  Granskning Sverige är på hugget.

  Johan på G S har ringt upp SVT för att få mera klarhet med info om fallet med mannen som blev åtalad för hets mot ”lappar”.

  SVT betalar pengar till ”Nyhetesbyrån” Siren, som är sammanslaget med Reserachgruppen/AFA Dokumentation och leds av en en person, som så sent som i höstas pekade ut medborgarjournalister som skulle misshandlas.
  AFA, som av SÄPO listas som ett av de största hoten mot rikets säkerhet.

  G S ville egentligen undersöka hur Socialdemokraterna nu påverkat rättsystemet att försöka förbjuda opposition, genom att stämpla alla argument mot invandring som ”hets mot folkgrupp”.
  T. ex ”skäggbarn”, ”lapp” eller att jämföra ”muslimer” med ”fascsister” är numera ”hets mot folkgrupp”.

  När G S ringer till journalisten Erika Larsson på SVT, får Johan ingen information om fallet med mannen som hade hetsat mot ”lappar”.
  Istället ombeds Johan att höra av sig till Siren/Researchgruppen/AFA Dokumentation.

  SVT betalar och då indirekt sponsrar dessa våldsamma organisationer.
  Samt får sin information där ifrån.

  https://www.youtube.com/watch?v=nSJoNuA-jVU

  Researchgruppen och Siren gick samman 2016.

  ”Nyhetsbyrån Siren och Piscatus har sedan flera år konkurrerat om att vara den största innehållsägaren av domar och andra myndighetshandlingar. Nu bildar de forna konkurrenterna ett gemensamt bolag där de erbjuder ett sammanslaget arkiv som innehållsmässigt är vida överlägset allt annat på marknaden.

  – Tillsammans blir vi starkare och får större resurser för utveckling av verksamheten. Vår ambition är att vara den självklara leverantören av arkivtjänster med verktyg för kvalificerad research och möjligheter till gedigna kartläggningar av personer, bolag och företeelser, säger Matti Larsson, vd Nyhetsbyrån Siren.”

  http://actapublica.se/nyhetsbyran-siren-och-piscatus-slar-samman-verksamheter-skapar-tillsammans-sveriges-storsta-arkiv-med-domar-och-myndighetsbeslut/

 3. Ja, det är ju bl.a. SVT som driver kampanjen mot ”Fake news”, och de är ju själva experter inom ämnet…

  Varenda artikel illustreras med bilder noga utvalda för att passa vänster-agendan, inte verkligheten.

 4. SVT är en ren desinformationscentral, man kör varje dag mantrat att arbetslösheten sjunker i Sverige, men glömmer ständigt att tala om att det är i dom flesta fall fejkjobb där staten betalar merparten av lönen, dessutom slussar regeringen in många utlänningar i dom statliga verk där dom får välbetalda höga poster trots att kunskapsnivån är okänd.

  Hade dom istället talat om att antalet sysselsättningar bland dom
  invandrade minskar så hade i vart fall uttryckt halva sanningen,
  tror i alla fall att det dräller in fler än i landet än vad regeringen
  ordnar sysselsättning för.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: