Stäng

Kulturministern måste sluta göda extremister

ISLAM. Rubriken kommer från Expressen och deras nya ledarkrönikör Sofie Löwenmark. Det visar ännu en gång att Expressen ändrat riktning på skutan så nu väntar vi bara på en ursäkt och ett erkännande av gångna tiders fel av Thomas Mattsson. 

Nåväl, Sofie Löwenmark har helt rätt när hon skriver om kulturminister Alice Bah Kuhnkes stöd till muslimska extremister. Kuhnke har en historia av att systematiskt dela ut pengar och delegera viktiga frågor till föreningar och personer som sår splittring och polariserar det svenska samhället.

Under sin tid korta tid som generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor var hon ytterst ansvarig för att hundratusentals kronor delades ut till personer med kopplingar till extrema föreningar.

Som kulturminister har Bah Kuhnke fortsatt i samma stil. Hon har bland annat initierat kultursatsningen ”Äga rum” i en del bostadsområden med ”socialekonomiska utmaningar”. Bland de som fått vara med och dela på de 130 miljoner kronorna finns föreningarna Megafonen, Pantrarna och Rådet Av Enade kreoler.

Megafonen var med och uppviglade till kravallerna i Husby 2013. Rådet Av Enade Kreloer som trots miljoner i bidrag inte lyckades ”ta fram lokaler” ska nu i stället ”skapa en mötesplats”. Och Pantrarna har på sitt Instagramkonto rentav hyllat en dödad IS-terrorist. ”Vila i frid. Vi kommer aldrig glömma dig, en sann krigarsjäl. Må du komma till paradiset InshAllah,” skrev man efter att en av föreningens grundare stupat i Syrien 2013.

Samtidigt som Alice Bah Kuhnke ansvarade för arbetet mot våldsbejakande extremism i regeringen initierade hon alltså projekt som gav pengar till grupper som hyllar jihadister. Det är rent häpnadsväckande.

Läs hela ledarkrönikan på Expressen…

-Pettersson ber er dock att inte glömma att regeringen fattar kollektiva beslut och chef för regeringen är som ni vet Stefan Löfven…

Om bidrag till muslimer på bloggen…

9 reaktioner på “Kulturministern måste sluta göda extremister

 1. Om zigenska kvinnor inom horisontala yrket kan klassas som extrema,är väl tveksamt.I varje fall publicerar idag en Lokaltidning,över en ”hög chef” inom näringslivsenheten vid Helsingborgs stad,som tydligen blev pilsk…
  Denne man blev av en avundsjuk portier,vid ett av stadens hotell angiven.
  Hans brott var just ett besök hos en av dessa damer.
  Huamej vilket tivoli detta ställt till med i Rådhusets gångar och rum.
  Mannens kolleger uppges nu t.o.m.erbjudas professionellt stöd inom förvaltningen för det inträffade !
  ”Joy” uppfatta nu inte mina rader som pornografiska de är tänkta,att visa vad våra kommunala skattekronor bl.a. användes för. 🙂 😉

  1. P.s.
   F.ö. är den stackars chefen avskedad och nämnd med namn i bladet.Så långt går inte Petterssons blogg,när vi inte ens får publicera namnen på islamistiska terrorister,och mördare.
   Nu väntas ”chefen” badas i tjära offentligt,och därpå klädes i fjädrar.
   Ds,

 2. Nåja, vi ska inte tro att expressen ändrar på skutan så lätt, en sådan nedsupen sverigehatande krönikör som Lars Lindström är svår att finna i allmänhet och hans fixering vid sd tar rent komiska propotioner.
  Varför är LL så dum att han tror även läsarna går på hans dravel är en gåta? Vad röstar LL på, låt mig gissa. mp.

  https://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/jag-tror-inte-att-manga-vet-vad-sd-vill-gora-med-sverige/

 3. TAQIYYA!!! Eller dr.Jekyl och Mr. Hyde. Det visar bara på, vilken stor bluff hon är. Hon vill framstå som objektivt EMOT varje form av extremism. Men är det i själva verket inte. Hon gullar med muslimerna som alla andra. Hon passar verkligen inte att ansvara för arbetet mot våldsbejakande extremism.

  Felet är väl, att hon sitter på två (som kan vara) motstående stolar samtidigt, när hon inte tycks veta vad som är rätt och fel. ALLT ÄR JU KULTUR!!! Så vad som helst kan ju få pengar, om det vill sig illa. DÅ MÅSTE MAN VETA VAD MAN GÖR!!! OCH DET VET TYDLIGEN INTE HON!!! Eller också vet hon det. OCH DÅ ÄR DET RIKTIGT RIKTIGT ILLA!!!

 4. Egentligen är det statsministern själv som fattar samtliga regeringsbeslut. Han kan byta ut ministrar som han vill så länge inte majoriteten av Riksdagen går emot det. Ministrarna närvarar vid kabinettsmöten bara för att få information om statsministerns beslut. Ministrarnas roll är att styra departementen, fast de säger att ministerstyre inte är tillåtet så det är ett ”enkelt jobb”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: