Stäng

Det är jobbigt på SVT…

FEJKMEDIA. SVT Barnkanalen ska förklara hedersförtryck för barn. Det bästa exemplet de kunde hitta var tydligen en avhoppare från Jehovas Vittnen. 

Nog för att Jehovas håller på med sitt, man kan bli mobbad och utfryst men jag har aldrig hört talas om att de mördar för ”hederns” skull som vissa andra grupper gör. 

”Hedersvåld” förekommer i flera kulturer men nedan är några fall från Wikipedia med anknytning till Sverige som har blivit uppmärksammade i media:

1986 – Mordet på Ibrahim och Bafreen Fatah (kurdiska makar från Irak).
1994 – Mordet på Maryam i Hällefors (kristen palestinsk kvinna).
1996 – Mordet på Sara Abed Ali (kurdisk kvinna från Irak)
1999 – Mordet på Pela Atroshi (kurdisk kvinna från Irak). Mordet begicks fysiskt sett i Irak, men inom en i Sverige bosatt familj.
2002 – Mordet på Fadime Sahindal (kurdisk kvinna från Turkiet)
2005 – Mordet på Abbas Rezai (afghansk man)
2010 – Mordet på Jian Subhi Aref (kurdisk kvinna från Irak)
2012 – Mordet på Maria Barin Aydin (kurdisk kvinna från Irak)
2016 – Mordet på Ramin Sherzaj (afghansk man)

Det måste vara jobbigt för SVT-vänstern, jag har letat men inte hittat något fall av hedersmord inom Jehova, så frågan är varför opartiska SVT inte väljer exempel ur gruppen ovan…

SVT Barnkanalen från 4:30… 

17 reaktioner på “Det är jobbigt på SVT…

 1. Skulle inte förvåna mig om Vera var en rekryterad skådespelerska från Södertörns högskola.
  Fick reda på inslaget genom en vän i Berlin, inslaget anses som lika häpnadsväckande i Berlin som här, dock ej förvånande.
  Till råga på det blir vi snart tvingade att betala tv-licens och sponsra fanskapet, något jag slipper idag då jag vägrar betala tv-licens. Tycker den frågan bör vara en folkomröstning då den är så pass enkel och kräver ingen större insikt i politiken för att förstå hur urbota dåligt det är att införa licensen som en skatt.

 2. SVT kanske inte är riktigt kloka om inte möjligen hotade eller korrumperade? Jag har heller aldrig hört talas om att Jehova mördat någon för otrohet eller trots mot deras tro eller familj. Har inte Public Service förstått skillnaden? Listan på hedersbrott i artikeln var och kanske är, toppen på ett isberg? Det finns nog ett stort mörkertal om märkliga försvinnanden och/eller dödsfall. Har läst några reportage för många år sedan om misstänkta fall, som aldrig lagfördes.
  Men nu skrivs aldrig den typen av reportage längre vad jag vet. Jag vet heller inte hur stor omfattningen kan vara. Jag tror att tidningar eller journalister blivit hotade och därför vågade ingen gräva i ämnet? Är klaner beredda döda andra för att skydda sin familjs ”heder”, så går inte heller journalister säkra. Det är bl.a. såna hot demokratier är skyldiga att på alla sätt skydda sina medborgare från. Har tidningar eller SVT hotats att hålla tyst, är det riktigt allvarligt för en hel nation. MSB backade ju efter en ström av hot, för att de skulle göra en studie om muslimska brödraskapet, en myndighet, som skall skydda Sverige från främmande hot. Vilka skall man tro på? Vad fan får vi för den rekordhöga skatten?

 3. SVT har nog inte letat efter några fall av mord i hederns namn med tanke på att de gör ett barnprogram.
  Däremot vill de ge barnen en insyn i hedersförtryck och den visar sig hos Jehovas vittnen ha många likheter med det muslimska hedersförtrycket.
  De informerar också om att hedersförtryck oftast förekommer hos de som kommer från andra länder.

  Kan väl räcka med det. Inte särskilt lämpligt att berätta om de 12 mordfallen här ovan.

  1. Varför är det inte lämpligt att skriva om dom 12 mordfallen?
   Om man nu ska lära barnen om hedersförtryck så ska dom lära sig allt, inte utvalda delar för att skydda den mest hedersförtryckande och mest mordiska religionen av dom alla.
   På grund av svt;s muslim röv slickande agenda.

   1. Man gör en viss skillnad på program riktade till barn jämfört med vuxna.
    Det låter inte som du själv har barn med din inställning. Det är väl barnen de vill skydda och inte en religion i så fall.

    Nu hade de även en tjej (som såg ut som en revolution och protest hela hon) som själv kunde berätta om sina erfarenheter.
    Hade varit svårt att få en muslimsk tjej att berätta lika öppet.

   2. Jag har barn du borde inte få ha några.
    Så du menar att man ska skona barnen från den riktiga sanningen i SvT agenda.

 4. Synd om barn som inte får några julklappar eller födelsedagspresenter sen att de vuxna gör sig omyndiga genom att inte få rösta. Ja en konstig sekt men relativt harmlösa jämfört med muslimer.

  1. Fredrik toolanen

   Du kanske tycker att man ska visa upp IS-män som skär halsen av motståndare också utan minsta tanke på vsd man utsätter barnen för, bara man får fram nån sanning.

   Vi har olika åsikter om detta och det är bara att acceptera, så jag sätter punkt.

   1. Ja vad tycker du?
    Som man gör idag i skolplanen och mörkar ondskan och låter tjejerna få känna på den på skoltoaletten och grabbarna får känna på 10st mot en och bli av med iPhonen och plånboken

 5. Man får i praktiken kritisera kristendom i alla varianter men inte islam, tänk att outtalade anonyma dödshot kan få folk (och myndigheter) att rätta sig efter dessa ändå upp till regeringsnivå.

 6. Med andra ord så är hedersförtryck helt OK, om det är kurder o representanter för Islam som utöver det, stort grattis Feminister, Metoo o PK.

 7. Jämfört med islamister så är jehovas vittnen erbarmliga amatörer.
  SVT framstår som ett typexempel på fake news.
  Väldig överrepresentation av kurder i Petterssons uppräkning.

  1. SVT skummar bara på det som är överst på ytan av hedersförtryck.
   Gräva längre ner på djupet törs de inte.
   De kunde ha talat med Mona Walter.

 8. Av propagandaminister Goebbels har de lärt att det går att förvända synen på de flesta. Upprepa en lögn tillräckligt många gånger, så blir det en sanning.
  Att återge sanning och verklighet är, som bi vet, varken SVT:s eller politikers starka sida.

 9. SvT är som en gigantisk ryggradslös amöba i tv-rutan, tutar i småbarn sin homovänsterislamfeminist sörja.
  SvT borde anmälas för kidnappning av barn från det verkliga och normala.
  Allt skit ska normaliseras i rutan oj är di inte med ska du beläggas med fob efter ditt namn.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: