Många söker asyl upprepade gånger


INVANDRING. Av alla asylansökningar som lämnades in förra året kom drygt 4.000 från personer som tidigare sökt asyl i Sverige.

Sammanlagt har nästan 17.000 ansökningar de senaste tre åren rört personer som redan sökt en eller flera gånger, enligt Migrationsverkets statistik.

– Det är data som kan skapa en uppfattning om hur många som stannat kvar i Sverige efter att de fått avslag, säger gränspolischef Patrik Engström.

Efter fyra år preskriberas ett utvisningsbeslut. Om personen i fråga fått ett återreseförbud på exempelvis två år förlängs preskriptionstiden till sex år. Men om läget förändras i hemlandet under tiden har man rätt att få sin sak prövad – även om det finns ett utvisningsbeslut eller återreseförbud.

Mer på DN.se…

-Pettersson antar att många av dem som söker asyl igen har hållit sig kvar i landet olagligt och vad de levt på under tiden kan alla gissa sig till…


10 responses to “Många söker asyl upprepade gånger

 • compulsoryunion

  Bra för gängmedlemmarna i Advokatsamfundet

  Gilla

 • Stenbock


  Libyern (ovan) som flydde från fängelset i Berlin i förrgår,är fortfarande på fri fot.Aset som rånat,utpressat och överfallit en äldre dam,klassas som mycket farlig.
  Nu var det inte detta jag ville visa med mina rader.Ovanståend N-afrikan har nu visat sig, ha 18 olika identiteter !! Detta i ett av världens mest byråkratiska land !!
  Terroristen (en tunisier) som i fjol körde ihjäl 12 personer,på julmarknaden i Berlin hade 12 olika namn/identiteter,och hämtade också ut bidrag under de olika namnen.

  Gilla

  • Kurt Kodstedt (påhittat namn....)

   Sverige tillåter att unga muslimska män söker asyl vid vår gräns utan pass och ID….-S+MP är ansvariga och skapar enorma problem för vårt folk och land!

   Gilla

  • Lena

   Jag undrar om de ruttna politikerna i Europa kommer att förstå vad de med sin nonchalenta egenberikande politik har släppt in i våra länder ?
   Nu blir det ännu mer splittring och hat i samhället, ett bra samhälle bygger på tillit och loyalitet, vem vill bo granne eller arbeta med en sådan här ?

   Som utlandssvensk visste kollegor och grannar att vi hade visat med godkända handlingar / papper vilka vi är innan inträde, det betydde givetvis att vi blev väl bemötta.
   Har aldrig under 30 års tid i andra länder träffat på en svensk ( turister undantagna )som inte bidrog med både kunskap och ekonomi till det land han /hon valt att bosätta sig i.

   Gilla

   • Lena

    Bilderna är från den unga italienska flickan som blev mördad av en droghandlande nigerian i Italien.

    Gilla

 • Bert Scania

  Om 10 år när muslimer är majoritet i Sverige, då kan Svenskar söka asyl i valfritt land och leva gratis, tills dess så håll käften och skyffla in mer muslimer. Det är för vårt eget bästa.

  Gilla

 • fornuftist

  Och hur många söker asyl med olika identiteter? Det går ju lätt att göra då man inte behöver id för att göra det.
  Med flerfaldiga bidrag förklaras att de unga araberna här i stan kan glida runt i nya BMW och Mercedes.
  (Min första egna nya bil kunde jag köpa efter många års arbetande efter 17 års studier.)

  Gilla

 • Selma

  Jag tror jag som svensk fattig pensionär också skall söka asyl så kanske jag har möjligheter att faå mina tänder lagade gratis och fria kollektiv resor .

  Fri mat frii sjukvård, ny telefon mm

  Svenk född fattig pensionär bestulen av politik maffian

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ann Heberlein avslutar sitt senaste inlägg med…………

  ”När resurserna är begränsade måste politiker prioritera – och det borde vara en självklarhet att ett samhälle har större ansvar för sina egna medborgare än för andra länders medborgare.

  Det finns alltså flera goda skäl att återgå till det system vi hade innan överenskommelsen angående illegala invandrares rätt till vård och skolgång 2013. Ett starkt skäl är att öka människors incitament att faktiskt lämna Sverige efter avslag om asyl.

  Ett annat starkt skäl är att Sverige bör prioritera sina medborgare och försäkra sig om att resurserna räcker för att säkerställa medborgarnas rättigheter i första hand. I ett land med vårdkris, skolkris och poliskris är det direkt oansvarigt att lägga resurser på människor som inte är Sveriges ansvar.”

  https://ledarsidorna.se/2018/02/om-manskliga-respektive-medborgerliga-ratttigheter/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: