Kommun åsiktsregistrerar

Socialförvaltningen i Klippans kommun har registrerat arbetssökande och deras åsikter om invandring, politiskt- och religiöst engagemang.

Registren har sedan sparats och i vilket syfte kan man bara ana.

En privatperson reagerade på detta och kontaktade socialförvaltningens chef, Agneta Hugander.

Hon sade sig vara ovetandes och hävdar att registren plockades bort så fort hon fick kännedom om dem. Docent Wilhelm Persson vid Lunds universitet, säger att detta kan strida mot personuppgiftslagen. Om dessa register upprör lika mycket som romregistren får vi se, men särskilt troligt är det inte.

HD

Först media att uppmärksamma detta var dock Nya Tider.

9 thoughts on “Kommun åsiktsregistrerar

 1. 21% av de boende i Klippan röstade på SD i förra valet, i detta valet lär det bli det dubbla.

  Man undrar vem kommunen inkluderar i sossetantens definition av “högerextremist” och man undrar vem som inkluderas i “familjen” …

  Men det är säkert MÅNGA gamla i Klippans kommun som gärna hade kryssat ‘ja’ på frågan om de vill ha en “högerextremist” som hemtjänst-personal…. och ‘ja” på frågan om de vill ha en troende kristen.

 2. Det bör upprättas ett register över den dysfunktionella lärarutbildningen i alfabetisk ordning. Eftersom alla dessa utbildningar är dysfunktionella ska alla universitet och högskolor innefattas som ger skitutbildningen.

 3. Rom-registren????? Jasså, de som ansåg sig utpekade och förföljda som folkgrupp. Folkgrupp????? Jasså, det som vi blir utpekade som rasister om vi anser oss tillhöra en. Men är det så farligt då. Hellre ha en identitet, och vara rasist, än att vara förföljda och identitetslösa och fråntagna vårt ursprung. ALLA folk skyddar sin grupp. Men hos vissa blir det kallat rasism. Hos andra utsatthet och förföljelse. Och de som registrerar som hon ovan, blir istället kallade rasister. Jag förstår verkligen inte skillnaden!!!

  ANTINGEN ÄR DET RÄTT ATT SKYDDA SIN GRUPP, ELLER OCKSÅ INTE!!! INTE BÅDE OCH. Det är i alla fall det som gäller för mig!!! Att skydda sin grupp!!! Och det är rasism!!! Men det är okej för mig!!! OCH DET ÄR BARA GOTT!!! Hellre det att skydda sitt folk, än de som nazistiskt vill registrera och utrota oss, för att vi är vi, som de ovanstående vill. Så var en stolt rasist, och strid mot nazisterna, som försöker utplåna oss!!!

 4. Åsiktsregistreringen i sig är väl olaglig- men vad är det för hemsnickrat att fråga om närståendes åsikter? Ska man bedömas efter andras åsikter nu också? Snart kan ingen av oss jobba tydligen om vi eller våra närstående ha fel åsikt….

 5. Sverige är surrealistiskt.
  Det är ju de som styr Sverige framförallt i SVT/SR och Co., och därmed genom trakasserier och indoktrinering Sveriges politik och offentlig sektor, som är extrema! Om man i Sverige inte är för massinvandring och inte stödjer religionen Islam och Sharia helhjärtat så klassas man som högerextremist. Och diagnostiseras som psykiskt sjuk med Orwellska nyspråks-diagnoser som Xenofob och Islamofob. Det påminner om det gamla Sovjet där meningsmotståndare låstes in på mentalsjukhus.

 6. Det är värre än att det strider mot PUL: RF 2kap. 2 § ”Ingen får av det allmänna tvingas att ge till känna sin åskådning i politiskt, religiöst, kulturellt eller annat sådant hänseende. Inte heller får någon av det allmänna tvingas att delta i sammankomst för opinionsbildning eller i demonstration eller annan meningsyttring eller att tillhöra politisk sammanslutning, trossamfund eller annan sammanslutning för åskådning som avses i första meningen.”

 7. Dags att rensa ut dessa småpåvar, som finns i den statliga och kommunala förvaltningen och tror sig vara näst intill Gud och för vilka de vanliga lagarna inte gäller.
  Är du Inte tillräckligt invandrarvänlig så blir du utan bidrag.
  Hur har man kunnat förstöra ett land så ända in i h-e och på så kort tid?
  Men det är klart att den helt osynsliga oppositionen, dvs Alliansen, har hjälpt sossarna och Mp att nå sina syften.
  Är det bara politruker på var enda post i stat och kommun? Luktar DDR på långt håll. Där förde man ju register över allt och alla.
  Kom ihåg vilka som förstört vårt land. när det är dags för val.

Kommentera