Stäng

Full Arnstad igen, skriver om danska koncentrationsläger men glömmer de svenska

Det var ett tag sedan Henrik Arnstad Twittrade på bloggen. Nu går han full Arnstad som så ofta om förslaget på nya danska asylregler. Märkligt att han koncentrerar sig på ett förslag, han som kallar sig historiker har mycket att kräva i när det gäller de svenska nazi-socialdemokraterna och chefen för de svenska koncentrationslägren, Tage Erlander. 

Om Arnstad på bloggen

Mina år i svenska koncentrationsläger

Svenska koncentrationsläger drivna av S: Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…

HISTORIA. Nedanstående inlägg publicerade Petterssons första gången i augusti 2011, men folkhemsnazisternas förflutna tål att upprepas då och då. Rubrikens beskrivningar på medmänniskor användes av kända socialdemokratiska politiker för inte så länge sedan. 

”Enligt vad som erfarits har det cirkulerat ryktet, att flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla pengar, utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Flyktingkontoret torde också ha haft uppmärksamheten riktad på saken och på sistone gjort vad de kunnat för att avliva detta och liknande rykten. Av de ofta i såväl fysiskt som psykiskt men framför allt i moraliskt hänseende mindervärdiga individer som måste hänvisas till Vägershult, torde trots alla försäkringar om motsatsen endast ett mindre antal vara i verklig mening politiska flyktingar. De är närmast att betrakta som politiskt okunniga om också icke indifferenta, asociala. Moraliskt och ofta fysiskt, stundom även psykiskt mer eller mindre defekta människor.”

Nåväl, i ovanstående citat har Pettersson tagit bort några ord men inte ändrat något annat, läs gärna nedan om vilka herrar som skrivit detta och glöm inte att ränderna aldrig går ur

Tidigare 2011-08-26: Vår Fjärran Östern redaktion har varit ute och rest och under en flygresa  läste han en intressant bok om ”Svenska koncentrationsläger i tredje rikets skugga” utgiven på förlaget Natur o Kultur av författarna Tobias Berglund och Niclas Sennerteg.

Att vi inpå våra egna knutar haft en egen Gulag-arkipelag som Sovjet eller för den delen Guantanamo känns en smula omskakande. Med idylliskt klingande namn som Rengsjö, Hälsingmo, Långmora, Ingels, Axmar, Smedsbo… I Hälsingland, Gästrikland och Dalarna låg de allra flesta av de 14 lägren i Sverige, där utlänningar, c:a 3 000, internerades under andra världskriget. Ja, ända fram till 1948 behölls dessa ”slutna förläggningar” som de officiellt och förskönande benämndes.

Utan föregående domstolsprövning togs man – vanligtvis på besynnerliga, lösliga grunder – till dessa läger för att isoleras. Godtycke och tjänstemannanycker styrde urvalet av vem som skulle bli fånge. Det rörde sig om människor på flykt undan nazismen, vissa hade redan ”prövat” på koncentrationslägerstillvaro, och de förstod ingenting när de omhändertogs. Desertörer från den tyska krigsmakten, ända fram till november 1942 återsändes tyska sådana till en säker död. Politiskt oliktänkande, pacifister och andra som inte utgjorde något mot Sveriges säkerhet. Under de första krigsåren internerades enbart flyktingar som var aktiva Hitlermotståndare. De frihetsberövades på obestämd tid och utan möjlighet till rättslig prövning.

Socialdemokratiske socialminister Gustav Möller bar ett stort ansvar, lägren sorterade under socialstyrelsen, därmed under hans departement. Liksom hans statssekreterare, den för lägren högste tjänstemannaansvarige, Tage Erlander (S).

Sveriges eftergivenhet gentemot Tyskland präglade vilka som fick den stramaste behandlingen i läger som sannerligen inte var några semesterhem. När Tysklands krigslycka på allvar vände, framförallt efter den nesliga kapitulationen i Stalingrad, påverkade det atmosfären i lägren. I Rengsjö rådde det allra strängaste reglementet, med upprepade visitationer – läs: trakasserier – av de bakom taggtråd inspärrade. Behandlingen bröt ner de internerade, depressioner och självmordsförsök förekom.

 I Småland fanns ett läger ”Vägershult” som först användes för internering av ”Besvärliga Norrmän” senare när krigslyckan vänt för förvaring av tyska desertörer. Lägerchef var Herman Eldh  som ansåg sig vara expert på norrmännens ”språk o skarplynne” Att jobbet inte var helt enkelt o problemfritt kan man misstänka efter att ha läst nedanstående som är från en skrivelse han sänt till Socialdepartementet och sin chef Tage Erlander som i sina memoarer gjorde allt för att tona ner sin smutsiga roll.

”Enligt vad som från norsk sida erfarits har i Norge cirkulerat ryktet, att norska flyktingar i Sverige åtnjuta fritt uppehälle och dessutom erhålla 250 kronor i månaden i fickpengar, allt utan att behöva prestera något som helst arbete.

Det torde icke vara något som helst tvivel om, att detta och liknande rykten i hög grad bidragit till att ett relativt stort antal mindervärdiga element sökt sig till Sverige. Dylika förespeglingar locka givetvis framför allt arbetsovilliga, arbetsodugliga och i övrigt mer eller mindre asociala stundom även kriminella element.

Norska flyktingkontoret torde också ha haft uppmärksamheten riktad på saken och på sistone gjort vad de kunnat för att avliva detta och liknande rykten. Av de ofta i såväl fysiskt som psykiskt men framför allt i moraliskt hänseende mindervärdiga individer som måste hänvisas till Vägershult, torde trots alla försäkringar om motsatsen endast ett mindre antal vara i verklig mening politiska flyktingar. De äro närmast att betrakta som politiskt okunniga om också icke indifferenta, asociala. Moraliskt och ofta fysiskt, stundom även psykiskt mer eller mindre defekta människor.”

─ Pettersson säger att tänk om en statstjänsteman uttryckte sig så idag om somalier och araber vilket jävla liv det skulle bli. Intressant är att medan drevet regelbundet går mot Ingvar Kamprad för vad han gjorde som 17-åring 1943, klarar sig nazistvänliga socialdemokrater utan kritik. Sverige har ännu en fläck på sitt moraliska samvete som inte går att tvätta bort.

Glöm aldrig att socialdemokrater spärrade in människor i läger efter vilka de var och inte efter vad de gjort. Det går heller inte att skylla på kriget för flera av lägren inrättades när kriget var slut och socialdemokraterna hade makten… 

21 reaktioner på “Full Arnstad igen, skriver om danska koncentrationsläger men glömmer de svenska

 1. Det Arnstad skrev var väl ganska harmlöst men det är kanske vem som skriver som är de väsentliga.
  För övrigt kommer det där förslaget troligen ändå inte gå igenom.

 2. Förr fans det åtminstone två sådana ställen i Lund där Henrik Arnstad garanterat platsat på, men sen fick sossarna för sig att inga skulle låsas in utan vistas ute bland allmänheten så dessa ställen blev nerlagda?

 3. Flyktingpolitiken på 40 talet är ett föredöme. Självklart skall utlänningar med oklar medicinsk och juridisk status interneras medan de utreds.
  Att tramsa med termen koncentrationläger för att ge intryck av Auschwitz är jönserier. Det var förläggningar ute på landet, inte mer än så. Givetvis hade de vuxna asylsökande arbetsplikt, fattas bara annat.

  1. Ja det säger ju en hel del om hans tillstånd också när han använder Henrik Arnstad( Fuskprofessorn) som refferens?

 4. Han har väl fått permis från det där rummet klätt med bara madrass på väggarna ett par dagar, och direkt vart det fram till tangentbordet och göra en tankevurpa som inte är av denna normala värld. Ni som släppt ut honom, var vänlig och lås in honom igen och kasta nyckeln denna gång

 5. Frågan är väl var någonstans vi lämpligen borde internera den oförbätterlige Arnstad och därmed förskona världen från hans erbarmligt undermåliga ansträngningar att vinna gehör och respekt som påstådd historiker och hävdatecknare.

  Törhända det går att nyttja någon av Sveas fästningar som korrektionsanstalt för respektlösa samhällsaktörer med pronoida drag, och alldenstund landet uppvisar en riklig tillgång på dessa inbillat förträffliga statskonstnärer, behöver han sannerligen icke sakna cellkamrater.

  Fan så ambitiös men ack så amatörmässig dramatik är hans varumärke!
  Andreas 🙂

 6. Henrik Arnstad har inte märkts av i nyhetsflödet på ett tag. Beror på att han glidit runt på Södermalm på sin el-rullbräda och obemärkt (tror han själv) lyckats nästla sig in i de fruktade nazistiska grupperingarna som härjar där.

  https://www.nordfront.se/wp-content/uploads/2017/09/Arnstad_skate.jpg

  Nazisterna målade tidigare hakkors på Södermalms-moskén.

  https://tommyhansson.files.wordpress.com/2014/01/untitled2.png

  Utförlig rapport från den framgångsrike nazistjägaren Arnstad kommer så småningom.

 7. Vi svenskar får skämmas så fort han öppnar munnen, kan han inte bara hålla tyst och åka på sin bräda, gärna lååååångt bort.

 8. Snälla sluta att skylla på invandrare för ökad brottslighet
  Lyssna noga på den välinsatta polisen Peter Springare:
  ”Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen”!
  Det är inte kineser, vietnameser, polacker eller mongoler som ligger bakom den eskalerande vålds- och sexualbrottsligheten. Det är anhängare av pedofilsekten.

  Rätt ska vara rätt och rättvist!

  1. På den svenska lärarutbildningen får vi lära oss att respektera neger och liknade. En neger är lika mycketvärd som en annan neger och en arab är lika mycket värd som en annan arab.
   Om araberna använder yxor är det skolgårdens fel.

  1. Har han gått den svenska lärarutbildningen är risken stor att han inte känner till sitt efternamns ursprung. Det är möjligt att han inte ens känner till sitt förnamn eller var han bor.

 9. Arnstad är en komplett idiot, kanske t.o.m. galen. Som tur är saknar han betydelse. Glömmer aldrig när han i DR/SVT TV debatten mötte en riktig historiker, danske Mikael Jalving, och framstod som en komplett imbecill.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: