Det är ett isdygn i Sverige

KLIMAT & VÄDER. – Pettersson vaknar och tittar ut. Det är minus 14 och ser bistert ut. SMHI skriver att det finns chans att det blir ett nationellt isdygn – för första gången på två år.

Ett isdygn innebär att temperaturen håller sig under nollan i hela landet under ett helt dygn. – På enskilda stationer är det inget ovanligt att det är minusgrader i ett helt dygn. I Sverige är det mer regel än undantag. Men att det är i hela landet är ganska ovanligt, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca.

Nåväl, ni vet att kyla beror på väder medan värme orsakas av klimatförändringar för att svenskarna kör för mycket bil…

6 thoughts on “Det är ett isdygn i Sverige

 1. Med så hög grad av spridning av kylan, så kan vi bara vänta på en ”BLOW-OUT” i kraftsystemet.
  Ju kallare desto mindre vindar i varje fall i norr. Men detta sker på ett ”svajigt” sätt, som visat sig vara svårkontrollerat i andra världsdelar. Sverige är t ex nr 2 vad gäller övergång till ”Grönt Samhälle”. Australiens delstat New South Wales ligger (långt) före. Där är det flera Blow Outs varje år och arbetslösheten har blivit enorm eftersom företagen massflyr delstaten – men eftersom även övriga delstater genomför åtgärder mot Grönare Samhälle, så sker företagsflykten ut ur Australien, till glädje för t ex Indien. Folk dör i sjukhus och i hemmen då deras överlevnadsutrustningar stannar. I delstaten sker Blow Outs sommartid, då det plötsligt blir vindstilla långa perioder.
  Omgivande delstater har kopplat bort sig från New South Wales kraftsystem eftersom Blow Outs spreds även i grannstaterna, så de kan heller inte hjälpa New South Wales.
  Notera att länderna som omger Sverige förra året slutförde förberedelserna för att kunna göra samma gentemot Sverige. Om Sveriges kraftsystem svajar eller stannar, så står vi där helt ensamma. Många företag i Sverige är också förberedda för att fly!

 2. Vinter med snö och kyla som vi har haft förut här i landet.

  Nu går det att åter kunna åka skidor samt bra isar.
  Bra frusna vintervägar och inget salt.
  Luften blir bra mycket bättre när det blir lite kyla.
  Förr hade vi köldknäppar med temperaturet nere på under 15 – 20°.
  Det var inga probl då med att klä sig rätt när man är ute.
  Vinter det klarar vi här uppe med att leva så här års.

 3. Här har väl ändå miljömupparna fått något att bita i. Det snöar i Marocko och Algeriet. Usch och fy för den globala uppvärmningen.
  Men Mp kommer väl att påpeka att de lyckats minska de svenska CO2 utsläppen för mycket och det är därför det blivit så kallt i hela Europa.
  Fy på er Mp, det var bättre för, när det var solen, som skötte vädret!

 4. Pratar du om den styrande politiken nu????? 😉 ”Hela landet i iskyla!” Det är väl inget nytt. Det är ju ett kontinium! 🙁

 5. Därför bytte man skyndsamt ut den ”Globala uppvärmningen” mot Klimatförändringar. Al Gore, ta’ dig i brasan.

 6. Undrar vad vänstern har för förklaring till detta?
  Med allt snack om ”global uppvärmning” och flygstopp torde detta var en omöjlighet!

Kommentera