Stäng

8 reaktioner på “Svar på tal

 1. Här är lite info om vilka regler som SVT (inom Public Service) som de vill ge sken av att de följer i sin nyhetsförmedlingen mm.

  Så arbetar vi på SVT Nyheter

  Läs gärna vidare på länken nedan och bedöm själva hur mycket av de omfattande regelverken SVT verkligen håller sig till.

  https://www.svt.se/nyheter/sa-arbetar-vi-pa-svt-nyheter

  Citat

  Vi är till för alla i Sverige

  Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar – för alla åldrar och intressen. Och vi vill bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Vår verksamhet bedrivs självständigt i förhållande till politiska, kommersiella och andra intressen i samhället och finansieras via TV-avgiften.

  Hanna Stjärne, vd: Public service viktigare än någonsin tidigare

  Vi lever i spännande och utmanande tider. Flödet av information växer dramatiskt. Men detsamma gäller flödet av desinformation och rykten. Och det leder till att behovet av opartisk och saklig information, av public service, aldrig har varit större än nu.

  Sverige är ett land där debatten polariseras och vi vet från andra länder att polarisering ofta utmanar förtroendet för medierna. På SVT möter vi det på samma sätt som vi alltid har gjort – med ett träget och gediget journalistiskt arbete. SVT gör utbud för alla i Sverige och det är viktigt för förtroendet att vi är öppna och transparenta med hur vi jobbar.

  Public service rymmer en bredd med många olika typer av program. Från Bolibompa för de allra minsta till kulturupplevelser från alla Sveriges scener. Från Melodifestivalen till sportsändningar som får hela Sverige att hålla andan. När många i Sverige tittar samtidigt och delar samma upplevelse bidrar det till en känsla av gemenskap, vi delar både allvar och skratt.

  Varje dag, varje timme, varje sekund är våra nyhetsredaktioner i gång. SVT har redaktioner över hela Sverige och oavsett var du bor vill vi granska, skildra och debattera de frågor som är riktigt viktiga för dig. Det gäller både frågor som är väl kända av alla och sådant som vi får gräva fram, som någon vill dölja.

  Du ska kunna ta del av SVT:s utbud när du vill och på det sätt som passar dig bäst. Ungefär nio av tio svenskar använder SVT varje vecka. De allra flesta tittar både på tv-kanalerna och SVT Play, men nu är det snart nästan en och en halv miljon svenskar som enbart använder SVT online. Kanske utmanar du dig själv i På spåret via vår Duo-app? Kanske följer du våra dramaserier via SVT Play? Eller tycker du att Aktuellt klockan 21.00 är en helig tid? Oavsett vilket så är du lika viktig för oss.

  Varmt välkommen till hela Sveriges television!

  Hanna Stjärne, vd

  PS – Du kan alltid kontakta oss här. Vi vill gärna veta vad du tycker och tänker.

  Hanna Stjärne, vd SVT: Public service viktigare än någonsin tidigare

  Slut citat

  Läs gärna vidare på länken nedan och bedöm själva hur mycket av de omfattande regelverken SVT verkligen håller sig till.

  https://www.svt.se/omoss/var-roll/

  Min åsikt: Stämmer man av det som SVT dagligen levererar genom TV-skärmen, i nyhetsreportagen text och bilder på hemsidan, på SVTPlay mm så kan man lätt konstatera att det är mycket få inslag som infriar kraven på oberoende, saklighet mm som SVT åtagit sig att strikt följa. Dagligen förekommer det många reportage som avsiktligt innehåller ren desinformation.

  Jag är benägen att ge SVT många underbetyg till det påstådda oberoendet till politiska ideologier, samt för osakligheten mm i mängder av publiceringar som sänts av SVT på bildskärm, och reportage som publiceras med text, bilder & video på SVT:s hemsida samt också på SVTPlay.

  Att anmäla till Granskningsnämnden är ganska lönlöst eftersom nämnden många gånger avstår från att fälla SVT trots att de anmälda inslagen innehåller rena lögner och falsarier.

  Notera att både SVT och SR föll i Förtroendebarometern 2017 och det skulle inte förvåna mig om förtroendet fortsätter att falla när Förtroendebarometern 2018 publiceras någon gång i april 2018.

 2. SVT är Sveriges största fake-news fabrik
  Nedan lista på myter som SVT har lurat i det aningslösa folket genom åren
  Hotet från sk ozonhålet (himlen föll inte ner över oss vad vi vet)
  Den arabiska våren (blev det vår i arabien? Det som pågår där är ändlösa mångkulturella inbördeskrig främst mellan pedofilsektens två största falanger SHIA och Sunni)
  De ensamkommande flyktingbarnen (som varken är ensamma, barn eller flyktingar. Många av dem är terrorister och våldtäktsmän)
  Den globala uppvärmningen (när kommer den till oss, vi längtar så)
  Islam är fredens religion (kyss oss)!

  1. För att inte nämna deras hets mot både Trump, Putin och alla andra som inte faller platt inför islamismen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: