Kvinna död i snöstorm – polisen misstänker brott


BROTTSLIGHET. Under förra veckans snöoväder hittades tre personer i 75-årsåldern döda utomhus i Västernorrland. Polisen misstänker att brott kan ligga bakom ett av dödsfallen. 

– Kvinnan blev hemskjutsad och avlämnad en kort bit från bostaden. Men hon kom aldrig hem och därav är det i nuläget rubricerat som vållande till annans död, säger Bo Nordqvist vid polisen till Allehanda, tyvärr bakom betalvägg så ingen länk.

Den döda kvinnan hittades utanför sin bostad inte långt från Kramfors, hon hade åkt sjuktaxi hem på torsdagskvällen.

Polisen säger att det i nuläget inte finns någon misstänkt, men att man har anledning att tro att någon ”inte fullgjort sina plikter” gällande torsdagens sjukresa, då kvinnan var rullstolsburen och inte skjutsades hela vägen hem.

 

-Pettersson säger att ”vållande till annans död” är för lindrigt. Lämnar man någon som sitter i rullstol i kyla och snöväder, kanske för att det är oplogat och man inte kommer fram med bilen så är det att betrakta som mord. Då går det knappast att köra rullstol för en gammal människa eller…


11 responses to “Kvinna död i snöstorm – polisen misstänker brott

 • eva

  Så oerhört cyniskt gjort av den som lämnade kvinnan sittandes i rullstolen i detta väder! Begrep inte personen ifråga (=taxichauffören) att det blir en säker död!

  Gilla

 • Argus

  Statistiskt sett är detta våra dyra politikers fel. På grund av att de satt arbetsmarknadens balans ur spel med sina ”nystartsjobb” så är det ovanligt att i vissa delar av landet att chaffören är svensk. Jag klandrar inte taxibolagen, om jag själv får välja mellan en vara som kostar 8 000 eller 35 000 vet jag vilken jag skulle ta.

  Det är inte bara enkelt systemfel utan dubbelt. Inte bara lönesubventionen utan att man släpper lös förare i trafiken som utan frågor får byta ett ”körkort” från ett paket med frukostflingor till ett äkta svenskt är så idiotiskt att man kan få blodstörtning för mindre.

  Men det kostar att ligga på topp och ett visst svinn får man räkna med, säger sjuenigheten.

  Gilla

 • Bosse S

  Undrans om inte taxichauffören heter Mohammed?

  Gilla

 • Mm

  Det kan väl inte vara så svårt att kolla vem som tog körningen…!

  Gilla

 • Lena

  Detta sker samtidigt som jag ser fina permobiler med mellanösternfolk som rullar fram dag ut och in när solen skiner , en hucklekvinna på varje sida av permobilen, där entreprenören och framtidsforskaren i 70-80 årsåldern sitter och hänger.
  Dårhuset Sveige i all sin prydno.

  Gilla

 • Truthfighter

  Vilka är det som gör minsta möjliga, utnuttjar, bedrar och stjäl? Vilka är det som idag dominerar taxibranchen? Tänk på det! De med lömska sinnen, är ingen vi känner som nån av oss. Det är mestadels de som har det med sin unkna modersmjölk. Som de som hallucinerar bilder i lego-borrar, och dylikt. De som är totalt skadade i hjärnan av djävulsflokler från underjorden. Som har en bok full av människokränkningar, som de tror på, och bejakar. Som älskar ondskan, och att vältra sig i den.

  TÄNK PÅ DET, go vänner!

  Så, det är inte alls konstigt att taxichauffören betedde sig på detta vis. DET LIGGER I BLODET!!!

  Gilla

 • Joy

  Det är svårt även för en yngre person, då rullstolens hjul är ofta smala. Inte ens barnvagn är lätt att köra i snö, fast barnen är lätta och man kan skjuta på. Vilken död, lidandet innan. Fanns det inga grannar i närheten heller? Måtte jag aldrig bli gammal och hjälplös!

  Gilla

  • Argus

   Troligen fanns det inga grannar i närheten av samma orsak som i detta skämt saxat från Flashback:

   ”I ett hus bor en svensk, en somalisk och en zigenarfamilj. En dag brinner huset ner. En familj klarar sig, vilken? Den svenska ty de var på jobbet och i skolan.”

   När väl grannarna väl kommit hem så var troligen BO redan översnöad.

   Gilla

 • Ståfräs

  Beroende på det enorma intresset från StaziTV, AFA, EXPO o PK pressen kan man lätt dra slutsatsen att det är en svensk taxichaufför som lämnat en muslim att frysa ihjäl, ett klart hatbrott alltså, eller.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Detta var i sanning något av det djävligaste vi läst!
  Man tror knappt sina ögon då man tar del av denna nyhet.
  Vidare kan man ifrågasätta vilka kvalifikationer som är avgörande för anställning inom ambulans- och sjuktransporter.
  Det kan väl inte uteslutande vara rätt körkortstillhörighet och adekvat utbildning som är avgörande, då den personliga lämpligheten är minst lika viktig att ta hänsyn till då det gäller ansvaret för äldre och funktionsnedsatta människor.

  Så här bär man sig helt enkelt inte åt, oavsett årstid!
  Skam och förbannelse vidlåder den skyldige för denna medvetna uraktlåtenhet och skoningslösa pliktförgätenhet.
  Andreas 😦

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: