Stäng

Hur fort ska ”flyktingar få jobb”?

MEDIA. Den som ställer frågan i rubriken är Alex Voronov, född 1975 i Odessa i Sovjetunionen, som sedan 2002 arbetar som ledarskribent och senare politisk redaktör på liberala Eskilstuna-Kuriren.

Alex Voronov har en rysk mor och en far från Uganda, han är uppvuxen i Ryssland. Till Sverige flyttade han vid tio års ålder.

 

-Pettersson ska försöka svara på Alex fråga?

För det första är långt ifrån alla som kommer hit flyktingar, många kanske de flesta är ekonomiska invandrare.

För det andra får man inte jobb. Det skaffar man sig och arbetsgivarna skriker efter duktig arbetskraft.

För det tredje ska vi inte tal om ”integration” utan hemvändande eller assimilering enligt FN:s flyktingkonvention.

För det fjärde när ”flyktingarna” har samma sysselsättningsgrad som svenskar.

För det femte när antalet utanförsområden minskar om nybyggarna börjar bli medborgare i stället för motborgare.

Sedan undrar jag hur länge 99 procent av journalisterna ska tillåtas förstöra ryktet för den procent av de duktiga journalisterna.

Om Alex Voronov på bloggen…

10 reaktioner på “Hur fort ska ”flyktingar få jobb”?

 1. Det finns ett ordspråk som säger att, lögnen hinner tre varv runt jorden innan sanningen får på sig stövlarna. Nu får man hoppas sanningen håller på att hinna ikapp, den fortspringande lögnen.

 2. Alex Voronov borde nog ha tagit sig tid att se och lyssna noga till många klargörande sanningar som sägs i videon nedan där Per Gudmundson, Journalist på SvD intervjuar Tino Sanandaji, Civilekonom, Masterexamen (M.A.) vid University of Chicago och senare doktorsexamen (PhD) i public policy vid University of Chicago, … Ja, då hade Alex Voronov inte behövt ställa en massa korkade frågor på Twitter och därmed själv avslöjat sin bottenlösa okunskap i ämnet.

  Men det är ju inte en dag för sent för Alex Voronov att kolla videon och ta till sig lärdomarna som serveras honom på YouTube helt gratis.

  Tino Sanandaji – I Almedalen 2017 ”Lögnen kommer ikapp dem”
  (Publicerades den 3 juli 2017)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=IqhofF0sDxQ&w=560&h=315%5D

 3. Det kommer alltid att finnas personer som behöver skydd det kan gälla krig eller naturkatastrofer.
  Den enda rätta lösningen är att det sätts upp flyktingläger i angränsande länder, som sedan skötes av FN, som har professionell personal för sådan hantering.
  Det kan röra sig om flera hundra tusen personer som behöver skydd, som när det var svältkatastrof i Somalia sattes läger upp i Kenya där 400.000 människor fick skydd.
  När personerna kommer till lägret registreras de och får tak överhuvud och mat och även en viss summa att spendera för egen konsumtion.
  Skola , sjukvård och vakter för säkerheten finns också.
  Den här asyl och anhörighetsinvandringen till Sverige som skett är ingen flyktinginvandring, utan det är en invandring där personer söker ett bättre och lättare liv.
  Orsaken att svenska myndigheter är positiv till den är att den ger röster till S V MP, som också är partier som journalister vurmar för och framför därför aldrig någon kritik mot den här parasitinvandringen.
  Sanningen är den att det är en röstimport och ingenting annat.
  Gäller det att ge skydd för människor bedrivs det på annat sätt, därför flyktingar är också en stor del kvinnor, barn och åldringar, som saknas på de här gummibåtarna.
  Åldringar och annat kommer sedan in som anhörighetsinvandrare för att åtnjuta olika generösa bidrag.

  1. Helt rätt, och det vet man om. Men bakom massinvationen finns en agenda, att blanda ut Europas befolkning som Englands och Frankrikes har blandats ut under lång tid. Negrer och Araber har i huvudsak inte kommit dit som flyktingar utan som medborgare från ländernas kolonier. Nu ska ochså de övriga länderna som inte ha haft några större kolonier också ta emot främmande folkslag genom sk asylinvandring. Men det vill vi inte, och ska därför inte heller. Politiker och medier ljuger därför konsekventatt alla är krigsflyktingar.
   En lögn som inte håller längre.
   London är t ex nu en förlorad stad, Engelsmännen är i minoritet. En arab är borgmästare (muslim ?) där.

   1. Muslim är han och vi ser redan förödande konsekvenser av det. Ofattbart att London säljer ut sig till den lede fi.

 4. Och den STORA VÄNSTERBLUFFEN….

  ”Man” FÅR INTE jobb…… jobb är något man skaffar sig. Genom relevant utbildning, med ett intresse för att bidrag till företaget och samhället och genom att komma i tid.

  Som man ser på plakat och röster i PK-meda…. ”vi har inte fått några jobb”…. NI (!!!) har inte gett oss några jobb……

 5. Till att börja med så kommer de inte till Sverige för att arbeta så varför vill Voronov ens göra en fråga av det?
  ”De flyr för sina liv” får man höra samtidigt som man läser att om syriska flyktingar som flytt från arbetslöshet i andra länder än Syrien. Bland det sista jag läste i Eskilstunakuriren var en snyfthistoria om hur en syrisk familj kommit till Sverige som flyktningar. Tidningen själva skrev att de bott i Grekland i 10 år innan de kom hit men när pappan i familjen blev arbetslös åkte de till Sverige som flyktingar. De hade alltså aldrig befunnit sig i krigets Syrien. Detta skrev Kuriren själva men verkade inte reflektera över vad de skrev eftersom inte en enda kritiskt fråga ställdes.
  Efter att ha läst detta sade jag upp min prenumeration.

 6. Bra skrivet, Pettersson.

  Vi bör överhuvudtaget inte ha flyktingmottagning om det inte rör de närmaste länderna. Istället bör vi vika en del av biståndet för att bistå flyktingmottagande länder i närområdet. Förutom det ska vi ha meritbaserad invandring och bara till sådana yrken som betalas mer än genomsnittet och är till gagn för nationen (svenskarna). I sådant fall hade aldrig Voronov släpps över gränsen och hans unkna åsikter hade inte varit något problem.

  I sammanhanget kan det vara på sin plats att veta att färre än 7% av de som fått uppehållstillstånd mellan 1980 och 2016 fick det av flyktingskäl. De allra flesta var anhöriga och även om det finns svenska män som hållt på med ”chain migration” i ordets absolut rätta bemärkelse så talar det mesta för att det är anhöriga eller ”anhöriga” till sådana som redan fått uppehållstillstånd. Runt 800 000 eller 40% rör det sig om.

  1. Socialdemokraterna i Danmark har kommit med ett bra förslag nu om asylsökande.Tänk att det kan skilja så mellan dessa partier i dom båda länderna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: