Hamas förberedda på attack ”inom timmar”


MELLANÖSTERN. Ett krig i Gaza ligger bara timmar eller dagar bort. Det uppger källor nära terrorstämplade Hamas ledning för den Londonbaserade tidningen al-Hayat, enligt Newsweek.

Palestinska fraktioner hävdar att Israel kommer utnyttja en planerad militärövning för att attackera palestinska Hamas.

Samtidigt varnar israeliska officerare för att situationen på Gazaremsan är på väg att kollapsa, skriver israeliska Haaretz.

-Pettersson säger att om Gaza håller på att kollapsa på grunda av ekonomiska problem så är det kanske bättre att araberna börjar arbeta, och slänger ut islam…


12 responses to “Hamas förberedda på attack ”inom timmar”

 • jgarn

  Låt Hamas starta ett anfall mot Israel så kan IDF utplåna Hamas från jordens yta.

  Gilla

 • Billy Boy

  Sveriges feministiska och humanitära stormaktsregering skulle ju kunna skicka två ”väl kvalificerade och diplomatiska” medlare till Gaza för att överbrygga konflikten. T ex fd riksdagsledamoten Veronica Palm (S) …

  … tillsammans med riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) kunde uträtta storverk för att blidka Hamas-palestinierna i Gaza. Båda svenskorna hyllar t ex Palestina och palestiniernas ambitioner att utrota judarna i Israel genom att driva ut dem i Medelhavet för att drunkna …

  Den hycklande riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) deltog också i kippavandringen i Malmö den 18 december 2017 till stöd för judarna boende i Malmö. Judarna förföljs och hotas dagligen med våld av de antisemitiska palestinierna som också är boende i Malmö.

  Några dagar före kippavandringen i Malmö talade Hillevi Larsson (S) på en demonstration anordnad av Malmö-palestinierna. Under demonstrationen skanderade palestinierna bl a om att ”Skjuta judar”.

  Gillad av 1 person

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Men Veronica Palm och Hillevi Larsson måste vara mycket försiktiga när de befinner sig i konfliktområdet så att de inte råkar ut för samma obehagligheter som hände Mona Sahlin (S) när hon år 2007 visserligen befann sig i Israel men inte särskilt långt ifrån de oberäkneliga och raketskjutande Hamas-palestinierna i Gaza.

   Delcitat

   Mona Sahlin i raketattack
   Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin besöker Israel.
   Mona Sahlin fick under torsdagen fly från staden Sderot i södra Israel.

   Detta då två Qassam-raketer sköts mot staden – en exploderade bara en kilometer från s-ledaren.
   – Det är klart att man blir rädd, säger hon.

   Vid lunchtid under torsdagen befann sig Mona Sahlin, som nu är ute på en Mellanösternturné, på en dagis i Sderot, i södra Israel, som gränsar till Gaza. Dagiset besköts för några dagar sedan av raketer, förmodligen avfyrades de inifrån Gaza. Under Monas besök kom plötsligt en ny attack. (Publicerad 6 sep 2007)

   Slut delcitat

   Läs gärna hela nyhetsreportaget på länken nedan:

   https://unv.is/expressen.se/nyheter/mona-sahlin-i-raketattack

   Gilla

  • Lagro

   PLO skapades 1964 för att med terror ta över Israel.
   Fatah gick in i PLO 1967 och leds idag av Mahamoud Abba, som också har som motiv att ta över Israel och skapa en Islam stat med sharia lagar.
   Kravet som Fatah ställer är att en Palestinsk stat skall bildas på Västbanken efter 1967 års gränser.
   Sedan skall de palestinier som lämnade Palestina 1947-48 ha rätt att återvända till hela Israel som rör sig om 5 miljoner araber.
   Fatah kräver också att Jerusalem skall vara Palestinas huvudstad.
   Sanningen är den att någon palestinsk stat på Västbanken kan inte bildas därför området är för litet, som skulle göra att Israel kan inte försvara sina gränser, exempelvis Tel Aviv och Ben Gurion flygplatsen skulle komma direkt i riskzon.
   Man måste inse att målet som Fatah har är att hela Israel skall bli en palestinsk stat under islam och sharia lagar, som är en omöjlighet för judarna i Israel.
   Västbanken kan aldrig bli någon suverän palestinsk stat, som helt enkelt måste accepteras, kanske någon form av autonomi med självbestämmande för palestinierna, men som Israel har kontroll på. När USA erkände Jerusalem som Israels huvudstad visar det att någon palestinsk stat på Västbanken är uteslutet.
   EU kommer att följa USA och Israel i den här frågan, finns ingen tvekan i det.
   Palestinierna måste erkänna fakta att Israel är en erkänd stat av FN sedan 1948 och den tiden kommer inte tillbaka.
   Ett Palestina som stat skulle aldrig kunna bildas därför Israel och USA går emot något sådant, som gör det till en omöjlighet.
   Exempelvis Kosovo är ingen självständig stat godkänd av FN, därför Serbien och Ryssland går emot den bildningen..

   Gilla

   • Lagro

    2006 skedde en utbrytning från Fatah och Hamas på Gazaremsan bildades, som är en ren terroristgrupp.
    Motivet som Hamas har är att genom terrorverksamhet ta över Israel och bilda en islam stat med sharia lagar.
    Israel har byggt en mur mot Gaza som gör inga terrorister kan komma landvägen, men sedan har Hamas byggt tunnlar för att kunna komma in i Israel och skapa terrorism.
    Men byggande av tunnlar kan ses som meningslöst därför de kan lokaliseras och sprängas ned och göra dem obrukbara.
    Hamas har tidigare använt raketer som de skickat mot civila mål och civilbefolkningen, som klassar organisationen som terrorister.
    De här raketbeskjutningarna har gjort att Israelisk militär omedelbart slagit tillbaka mycket hårt som blivit omfattande skador och döda på Gaza remsan.
    Infrastrukturen på Gaza har blivit hårt åtgången med israeliska bombningar, det är enda möjligheten att stoppa raketbeskjutningarna, som klassas som terrorism.
    Att Hamas skulle igen börja med raketbeskjutning kan ses som osannolikt, det skulle endast drabba palestinierna på Gaza remsan mycket hårt, och någon sympati från omvärlden borde det inte skapa.
    Gaza remsan borde kunna bli en självständig palestinsk stat, med en blomstrande ekonomi, om palestinierna gjorde en fredsuppgörelse med Israel och all terrorism upphörde.
    Gaza remsan har en kust som är mycket värdefull, som borde kunna utnyttjas för vettiga ändamål, som skapar jobb och välstånd.

    Gilla

 • Mike E

  Men då måste galningen och journalistfavoriten Mattias Gardell, Hamas-älskare och bror till homosexuelle Jonas Gardell, åka ner och hjälpa Hamas. Hamas som kastar homosexuella från hustak.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Hamas skulle förorsaka krig var de än lade sin ”verksamhet” i världen.

  Gilla

 • Thomas

  Bara Israel är färdiga 9 mars, för då skall jag dit på semester.

  Gilla

 • Billy Boy

  Palestina-araberna är flitiga och jobbar jättemycket, vilket de har gjort i tiotals år bakåt i tiden …

  Men till palestiniernas mfl förtret är israelerna ännu flitigare och deras målmedvetenhet att avvärja illasinnade muslimska grannländers fientligheter kan man inte ta miste på.

  Gilla

 • Bj

  Här ser man Hamas förakt för människoliv och då pratar vi om deras egna. Att starta ett krig mot Israel är detsamma som självmord. Vem hoppas araberna skall komma till hjälp, ingen. Syrien kommer inte och Ryssarna kommer aldrig att hjälpa Syrien. De vet att en konflikt med Israel kan bli Putins undergång. Israel har förmodligen ett av världens starkaste flygvapen och är taktiskt även överlägsna de flesta länder i världen

  Gilla

 • Joy

  Hamas, Hilding among mosques and schools, gör allt för att trigga Israel till krig. Hopplösa människor i dessa länder, alla muslimska organisationer där. Håller och orkar inte hålla reda på vem som gör vad där, men aggressiva är de. Allt enligt koranens budskap.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: