Stäng

Nyanlända nyanlända nyanlända

”Japaner, japaner, överallt japaner”. Sven Jerrings klassiska referat från OS i Berlin 1936. Idag kan ordet japaner bytas ut mot nyanlända.

I kvällens nyhetssändning 19:30-20:00 handlade nästan uteslutande om nyanlända, flyktingar och minoriteter i utsatta områden.

De utländska inslagen i nyhetssändningen handlade om en namnkontrovers i Grekland, om lågavlönad arbetskraft i Etiopien, om syrier som vill återvända hem från Turkiet och barn med lässvårigheter i ett amerikanskt segregerat område.

Däremellan ett nytt avslöjande om en omfattande bloddoping, där åtminstone en svensk skidåkare figurerar.

De svenska nyheterna, inklusive de lokala, handlade om nyanlända som ska gå en cykelkurs i vår, om nystartsjobben för nyanlända som utnyttjas av arbetsgivare och det stående inslaget om besvikna nyanlända som inte tilldelats tillräckligt stora och luxuösa bostäder av generösa myndigheter och skattebetalare.

Pappa Saleh och hans familj på 7 personer har tilldelats två stycken ettor med kokvrå. Det är tydligen ingen bra situation, för äldste sonen kan inte studera, äldste dottern kan inte andas, mamman i familjen säger ingenting och pappan förklarar läget så här.

Jag är ledsen pappa Saleh, men det är så det också fungerar för svenska medborgare som varken har jobb eller inkomst. Många av dessa har inte ens tillgång till en etta med kokvrå, utan tillbringar i bästa fall nätterna på härbärgen och i sämsta fall i en kall trappuppgång.

Media i form av SVT, har de senaste veckorna pepprat på med reportage om nyanlända som bor i husvagnar, i ombyggda verkstäder, i modulhus eller som här, i små lägenheter med kokvrå. Varför SVT inte visar reportage från den andra sidan, kanske förundrar? Varför inte visa upp de tre stora lägenheter i Nacka som tilldelats en familj från Syrien, de villor som kommunen köpt in till nyanlända eller de nya fritidshus Gislaveds kommun byggt till nyanlända familjer från Afghanistan?

Svaret vet ni. Vi har gått in i valåret 2018 och då tänker SVT bidra på sitt karakteristiska sätt och vi har bara sett början.

Se kvällens Rapport om ni inte redan gjort det.

12 reaktioner på “Nyanlända nyanlända nyanlända

 1. https://hds.imgix.net/zXq-bZENsAXIkTONnpNtsFkwmYc.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=40
  Bilden ovan från HD visar några av de invandrare från Balkan,som i natt firade något i gamla Helsingborgs Folkpark.Festen som slutade med ett större slagsmål (som vanligt i deras ursprungsländer) betydde mycket arbete för Lasarettet,Tre vakter skadades när de sökte övermanna en knarkare,som dessutom påstods vara ”kampsportare”..Vad gäller den sistnämnda tog polisen hand om denne.

 2. Känns så skönt att man slutade att finansiera denna propagandakanal för 3 år sen. Har sparat 7.000 Kr som man kan ha trevligare för.

 3. Agenda som nyss avslutades handlade givetvis också om nyanlända. Glada miner förkunnade att det går snabbare att få ut nyanlända i arbete.

  Man talade dock inte om vad ”arbete” i det här fallet innebär och man nämnde inte att arbetsgivare som anställer nyanlända bara behöver betala 8 000 under en viss period.

  En arbetsgivare var inbjuden och hon lyste som en sol när hon deklarerade det positiva i att de kan anställa nya medarbetare med hjälp av subventionerade skattemiljarder.
  Fast hon nämnde att de verkliga problemen uppstår vid nästa lågkonjunktur och den kommer, tro inget annat.

 4. Sittande regering offrar med glädje sina egna medborgare för de nyanlända som senare kommer att rösta på dem för att få stanna kvar och ta del av det svenska ymnighetshornet/välfärdssystemet.
  De är i färd med att byta ut sin egen befolkning och kommer att göra allt de kan för att tillgodose de nyanländas behov.

 5. Ja, ”oberoende” Statstelevisionen visar sitt fula tryne!
  Nu ska folket översvämmas med propaganda!

  Går ”Svensson” på detta kommer inget bli annorlunda efter valet.
  Vi måste hjälpas åt att bekämpa PK-maffian!

  1. Behövs inte;
   alla inser att VERKLIGHETEN inte biter på SR, SVT eller något annat media organ ………
   Nu kommer nästa ”fiktioner” i Agenda ……..

   Inget nytt man tror att alla SVENSKAR är totalt DUMMA !!!!!!

   1. Agenda,
    kul 30 MILJONER Annie försöker med ett nytt ”öppna era hjärtan” …
    Man blir helt otroligt häpen hon godkänner lögner och lovar guld och gröna ”bidrag” (troligen till bilbränder)….

  2. Just det!!!!
   Gå och rösta på Sveriges enda parti SD.
   Det andra s.k. partiet 7-klövern har inte tid att regera för dom är upptagna med att leka i sandlådan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: