Stäng

Al Jazeera skriver om svensk polisrasism utan att nämna varför…

INVANDRING. ”Han kastade ner mig på marken, tryckte sitt knä mot min rygg och jag skrek. Han kallade mig n-ordet. Det var det som gjorde mest ont”.

Det är ett av många vittnesmål från rasifierade personer som lyfts fram på ett svenskt Instagram-konto, som Al Jazeera tar upp i ett reportage om svensk polisrasism.

Sajten har även intervjuat kriminologen Leandro Schclarek Mulinari, som på uppdrag av människorättsorganisationen Civil Right Defendecers skrivit en studie om etniskt profilering vid polisingripanden.

– Det finns problem med strukturell rasism inom poliskåren. Den här studien syftar till att fördjupa diskussionen kring etnisk profilering, ett fenomen som inte diskuteras i en svensk kontext, säger han till Al Jazeera.

Den svenska polisen har inte svarat på Al Jazeeras förfrågan om att kommentera artikeln.

-Pettersson letar förgäves i Al Jazeera om vilka det är som skjuter, mördar och våldtar eller vilka som säljer knark, stjäl och kastar sten på blåljuspersonal men hittar inte ett ord.

Det vore tjänstefel av polisen att inte kontrollera araber och afrikaner som ser misstänkta ut och de borde tåla att bli kallade neger- och arabjävel i bland för jag är övertygad om att invandrarungdomarna använder ännu värre ord om polisen…

Skärper de till sig och blir medborgare i stället för motborgare kommer polisen att behandla dem bra.

4 reaktioner på “Al Jazeera skriver om svensk polisrasism utan att nämna varför…

 1. Våra skyddsänglar, våra hjältar, våra poliser är vårt skydd, vårt stöd och vår hjälp.

  Våra poliser har ägnat sitt liv åt att hjälpa ärliga människor.
  Våra poliser utsätter sig dagligen för större risker än vad vi andra troligen inte kommer i närheten av under en livstid.
  Våra poliser bjuder oss sin uppoffring.

  HEDRA EN POLIS!
  Ge ett enkelt ”tack” till en polis!
  Säg att du uppskattar vad hon/han gör!
  Våra poliser behöver det!
  Vi behöver våra poliser!

  Tack alla poliser!
  //age

  1. Våra poliser åker efter vägarna och stoppar vanligt folk på väg till jobbet och bötfälla dom för fortkörning.
   Våra poliser lägger ner förundersökningar vid grova brott och skyller på dåliga resurser. Våra poliser grillar korv till våldsverkare och bjuder på kaffe.
   Våra poliser kan dra åt helvete.

 2. Varför ?? Det är ju terroristerna TV-kanal ! Allt ont de kan sprida är ju ur ren propaganda-synpunkt,av godo för dessa Allans söner….
  T.o.m. Satans hemland S-Arabien,har ju infört boykott mot dem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: