Stäng

Nujens och pengarna

Ointresset i media för att granska familjen Nujens agerande på den svarta arbetsmarknaden är svalt, misstänkt svalt. Varför?

Förutom att Expressen och Aftonbladet tog upp denna koppling i samband med Akilovs förehavanden, har det varit tyst och inga uppföljningar har kunnat skönjas. Katerina Janouch har på sin blogg, plogat startbanan för hugade spekulanter och här läser man om omständigheter och märkliga kopplingar som borde intressera varenda seriös journalist.

Petterssons publicerade bland de första, 03:38 samma dag som Janouch första artikel publicerades 31:a januari. ”Ingen vill svara på varför man inte utreder de 85 000 som misstänkte terroristen Akilov fått av Özz Nujens familj”, tar upp att Özz Nujens syster och man håller sig undan frågor om de svarta pengar man betalat ut till mördaren och terroristen Rahmat Akilov.

Den andra artikeln publicerades igår. ”Familjen Nujens pengar till Akilov blottlägger ett större systemhaveri, nämligen asyladvokaters profitering på massinvandring”, tar upp märkliga kopplingar mellan Özz Nujens syster och välkända aktivistgrupper, asylentreprenörer som tjänar stora pengar på denna industri, svarta pengar och försök att släcka ned Katerina Janouchs blogg. Varje enskild punkt vore i sig något att gotta sig åt.

Janouch har gjort förarbetet till hugade journalister som bara har att ta vid och varför skulle de inte? Kopplingen Nujen och finansiering av terrorism ska vi glömma. Den existerar inte i ordets rätta bemärkelse. Däremot familjen Nujens miljoninkomster på asylindustrin och om det förhåller sig så att asylentreprenören Debbie Nujen använder asylsökande för privata svartjobb?

Borde intressera åtminstone Janne Josefssons redaktion. Ni får läsa Janouch bägge artiklar och ta er en funderare över varför detta inte uppmärksammas mer i etablerad media?

Själv funderar jag lite kring den svarta arbetskraft familjen Nujen avlönat.

Det här kan man läsa på juridiksidan Lawline, där jurister besvarar besökares frågor.

”Om det finns anledning att anta att ersättningen till någon av arbetarna kommer att uppgå till minst 10 000 kr under kalenderåret, så ska den som betalade ut ersättningen betala arbetsgivaravgifter, vilket framgår av 2 kap. 6 § socialavgiftslagen (2000:980) (här). I så fall ska ersättningen som betalats ut deklareras i en arbetsgivardeklaration. Redan när ersättningen som någon av dem har erhållit under kalenderåret är minst 1 000 kr, måste dock den som betalat ersättningen lämna kontrolluppgifter till Skatteverket. Detta framgår av 15 kap. 8 § 1 p. skatteförfarandelagen (2011:1244) (här)…//…Uppdragsgivaren begår istället skattebrott genom att underlåta att lämna kontrolluppgift eller ta upp ersättningen i en arbetsgivardeklaration när lagen föreskriver det”

Hösten 2015 överförs 85 000 kronor till Akilovs konto, pengar som inte redovisades till Skatteverket. Även detta kan läsas i en av Katerina Janouch publicerade inlägg, ”Varför fick den terrormisstänkte Akilov 85 000 av Özz Nujens familj”.

På Ekobrottsmyndighetens hemsida kan man läsa lite om svartarbete, bl.a….

”Mest förlorar din kommun eftersom största delen av den skatt du betalar går dit…//…Företag och affärer som redovisar inkomster och utgifter på ett schysst sätt blir utkonkurrerade av oseriösa företagare”

Detta har familjen Nujen, som tjänar miljoner på asylindustrin, bidragit till och ingen etablerad journalist verkar tycka detta är intressant.

Aftonbladet tog upp detta med konsekvenser av svartarbete inom byggindustrin redan 2008.

”Samhället förlorar stora skatteintäkter som skulle kunna användas till sjukvården eller skolan. Många arbetstagare jobbar medvetet eller omedvetet under mycket otrygga arbetsvillkor och seriösa arbetsgivare slås ut i konkurrensen med den svarta marknadens prissättning…//…Därför måste vi rannsaka oss själva och tydligt ta ställning mot svartjobben”

Ytterligare ett skäl till att granska familjen Nujen, för ingen tror väl att terroristen och mördaren Rahmat Akilov är den enda person som tilldelats svarta pengar av Nujens?

21 reaktioner på “Nujens och pengarna

 1. Katerina har fortsatt att skriva om familjens agerande. Nämligen att hade hon eller någon annan upptäckt sig ha en koppling till en terrorist som Akilov hade hon skämts ögonen ur sig, kontaktat polisen, gått ut med det offentligt, sagt vad hon vetat om sina kopplingar, hjälpt till från början med polisens utredning ang. utbetalda medel och gjort avbön. Även om hon inte varit direkt skyldig så hade ändå de pengar hon ovetande betalat ut i lön hjälp till med terrorn. Själv har jag tänkt liknande tankar. Om jag mig själv ovetande hade finansierat denne man Akilov och hans terrordåd hade jag bett böner för resten av mitt liv och känt oändlig skuld över det lidande jag åsamkat andra människor.
  Ingenting av detta från familjen Nuyen. Istället snyftar denne Özz över oförrätten och tycker synd om sig själv. Så oskyldigt misstänkt!!!
  Självcentrerat till max och inte ett ord, inte en tanke till dem som mist sina liv eller fått dem förstörda av dåren från Drottninggatan.
  Förresten, var det inte en bergsturk som ledde masspsykosen på Sergels torg helgen efter? Soran eller Özz?

 2. De dubiösa och kaxiga samhällsaktörer som välsignats med den av etablissemanget fastställda rätta härstamningen och anammar det icke sällan vinstgivande värdegrundsbedrägeriet, åtnjuter uppenbarligen något slags diplomatisk immunitet och betraktas som oantastliga, medan övriga medborgare med största förtjusning skärskådas och offentliggörs vid påstådda eller faktiska lagöverträdelser och oegentligheter.

  Visar man blott det rätta nationsföraktet och lovprisar en aldrig sinande bidragsmigration, har regimen och dess medlöpare – den tredje statsmakten – utfärdat carte blanche för allehanda fiffel och båg, för den ”goda globalismens” och multikulturalismens skull…
  Andreas.

 3. ”Samhället förlorar stora skatteintäkter som skulle kunna användas till sjukvården eller skolan”.
  Men Svenska folket vet att skattepengarna används till mera prioriterade ändamål, t.ex. Nordkorea, Palestina, Ryssland, Kuba och ”ensamkommande barn”.
  Allra sist kommer sjukvård och pensioner.

 4. Att skattemyndigheten skulle vakna till liv är väl att förvänta sig för mycket,eller har det utgått order från regeringen att Mena folket ska inte lagföras för några brott, ungefär som vid gruppvåldtäkter och åldringsrån och all annat jävelskap som dom verkar att undslippa straff för?

 5. Stefan: du svarar själv på dina frågor här.

  ”varenda seriös journalist.”

  Det är väldigt få seriösa journalister i Sverige idag, de flesta bara citerar utan att ifrågasätta, och håller sig lydigt i PK-pissrännan.

  En motiverad fråga är:
  Hur kommer det sig att en som är utvisad (och gått under jord) kan ha bankkonto?

  Om gemene man sätter in t.ex. 20.000 kr, så har banken rätt att fråga vart pengarna kommer från.
  Men, när det plötsligt ramlar in 85.000 – då är det ingen som lyfter ett finger.

  1. Den som av myndig är klassad som asylsökande får dagpenning. Därmed tilldelas asylanten ett betalkort. ICA har tjänat många miljoner på att administrera dessa kort.
   Att det bara är Svenne som kontrolleras är typiskt.

 6. Det kan ju faktiskt vara på det viset , att familjen Nujen, direkt eller indirekt, varit med om att finansiera den muslimska terrorattacken. SÄPO ; kolla upp detta !

 7. På bloggen soldatmamma.blogspot.com idag står det om att Katerina Janouchs hemsida är/varit utsatt för attack. Men hon har en länk till sidan att ladda ner på CarinaFinas blogg.
  På bloggen Varjager kan man lyssna till hur NIna Drakfors(?) försöker polisanmäla familjen Nujens ekonomiska oegentligheter hos polisen. Men si, det går inte, måste finnas en målsägande, dvs. någon som blivit utsatt. Men anmälan kan klassas som ”tips” istället. Frågan är om tipset kommer vidare eller ej? Vad tror ni?

 8. Det är en skrämmade komplott som Katerina har gett ut.
  Systern Debbie Nujen är delägare i advokatbyrån.
  Som får in största delen av inkomsten från Migv.
  Debbies man Richard Damm är asylentreprenör med sitt bolag.

  Debbie Nujen samt brorsan Özz är med i:
  # Jag är Här, med Mina Dennert.

  En advokat som är asyladvokat och med i: #Jag är Här.

  Med tanke på vilka som Katerina skriver om och var de är med i.
  Vilka då som låg bakom attacken på hennes sida.
  Blir svaret givet.

 9. Ska vi dra den här om ”allas lika värde” en gång till? Eller alla har lika värde men vissa har mer värde än andra? Orwell vill jag minnas.
  Katerina Janouch har gjort ett fantastiskt journalistiskt arbete, all heder år henne!
  Dessutom jag har flera gånger försökt att komma in på sidan. Ibland går det, man kommer halvvägs, dvs. kan läsa ingressen, men för det mesta går det inte alls. (Jag har ej försökt idag). Verkar som sidan är utsatt för attacker av olika slag. Av vilka? Bortåt midnatt igår kväll kunde jag slutligen läsa de två nya artiklarna.
  Någon som är datakunnig om sådant borde hålla sidan under bevakning för att se vad som händer.

 10. Var SÄPO på barnkalas eller hade firmafest medan dessa suspekta individer arbetade upp sitt angrepp mot vårt fosterland?

  Kommer vår poliskår att få tillgång till likadana firmafester när chefen flyttar till polisen?

  Kommer nya polischefen att stoppa utbytet av hela poliskåren mot muslimer, som den förra startade med att gå ut i pressen och fråga hur poliskåren ska se ut ”nu och i framtiden”?
  Han bad ju om svar på ARABISKA. – så det var ju riktat till muslimer.

  Hur många fler landsförrädare har vi på höga poster?

  Känner du dig trygg?

 11. Är detmågon av de ”nyanlända”, som håller sig inom våra lagars ramar? De har ju kommit hit för att lura och bedra oss.

 12. Kommer det för nära den egna maffia-familjen tiger Media och i en gemensam suck ”varför är pöbeln så jobbiga, vi som endast vill väl” och sedan i en tystare suck ”för oss själva”

 13. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi förväntar oss att MSM tar sitt ansvar och ställer de rätta frågorna nu när Katerina Janouche har krattat manegen.
  Att berörda myndigheter också agerar och gör de utredningar som krävs.
  Som tack för Katerinas Janouch föredömliga arbetsinsats skulle jag vilja rekommendera alla att köpa hennes böcker.
  Boken ”Bilden av Sverige”kommer ut den 28 februari.

 14. Nujens är fridlysta. Muslimer även om de inte är praktiserande och invandrare.

  Özz Nujen drar skämt om invandrare och Sverigedemokrater för svenska skattebetalare.

  Özz syster är asyladvokat och lever på skattepengar.

  Özz systers man driver hem för ensamkommande och lever på skattepengar.

  Özz familj fuskar med skatten…

  Tänk er Bert Karlsson i samma sits.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: