Kramar kommunistiska massmördare…

KOMMUNISM. Leninpriset på 100.000 kronor går år 2018 till skådespelaren Sven Wolter. Motiveringen är bland annat: ”Hans liv har varit fyllt av kulturkamp mot kapitalismens hisnande barbari” och ”… i Robin Hoods och Lenins anda har ständigt höjt sin omisskännliga röst mot klassamhällets orättvisor”.

 

Sven Wollter, som kallar sig själv Leninist är ” jag är så inåt helvete stolt” för priset.

-Pettersson tycker det är märkligt att när Sven Wollter får Leninpriset och kramar en av historiens mest avskyvärda ideologier ser jag inga jaga honom.

Är kommunistiska folkmord inte lika avskyvärda som nazistiska?

I februari 1917 abdikerade tsar Nikolaj II och och en provisorisk regering bildades med liberaler och socialister. För första gången rådde en omfattande politisk frihet i Ryssland, och de partier som förut hade varit olagliga kunde nu uttrycka sina åsikter utan censur. Detta innebar att tusentals politiska flyktingar kunde återvända från exil. En av dem var Vladimir Lenin, ledaren för bolsjevikpartiet.

I oktoberrevolutionen störtades den provisoriska regeringen störtades och bolsjevikerna under Lenin tog över ledningen av Ryssland.

Kommunisterna störtade alltså inte tsarens envälde utan en begynnande demokrati.

Jämfört med kommunismens 100 miljoner mördade under 1900-talet är nazisterna rena rama amatörerna, för att inte tala om islams döda. Men det är bara nazisterna som jagas. Märkligt.

Antal döda i olika ideologier. Siffrorna är föremål för debatt:

 • Islam 270 miljoner
 • Kommunism 100 miljoner
 • Nazism 25 miljoner

25 thoughts on “Kramar kommunistiska massmördare…

 1. Kanske glömde författaren att lägga till en siffer till med hänsyn till antalet döda av kristendoms idealogi: mer än 500 miljoner inkl indianer i USA och latin America och korsfararens krig samt medeltids religions krig i Europa mellan protestanter och katoliker som krävda många miljoner döda. Och glömt inte att själva först och andra världens ägde rum mellan människor som har kristendom som religion.

 2. Detta sker i ett land där man riskerar förlora allt för att man anser vissa grupper ska stanna där de hör hemma.
  I det landet delar man ut ett pris som heter Leninpriset!
  Utan protester förstås?

 3. Är du säger på siffran Nazism 25 miljoner. Bara Ryssland förlorade 27 miljoner innevånare som en följud av nazismen

 4. Intressant recension i Nya Dagbladet.

  “Världsbyggarnas bedrägeri – Frimureriets dolda historia”
  Pia Hellertz har recenserat “Världsbyggarnas bedrägeri – Frimureriets dolda historia” som nyligen utkommit i sin tredje upplaga.

  https://nyadagbladet.se/recensioner/varldsbyggarnas-bedrageri/

  En oerhört intressant video från Henning Witte och White TV där han intervjuar just Juri Lina där Juri Lina berättar om sin bok, Under skorpionens tecken och bolsjevikernas statskupp i Ryssland 1917 då de tog makten i Ryssland och lenin blev deras ledare och Ryssland blev till sovjet.Sanningen om komminismens djävulskt ondskefulla ideologi och slaktande/utplånande av Rysslands folk måste fram i ljuset här i Sverige.
  Tyvärr är Juri Linas böcker och filmer bannlysta och får ej säljas/ visas offentligt i Sverige av den socialistiska regimen och alla deras lakejer och medlöpare,och väktare ,en stor skam och anstår inte ett land som kallas demokrati men som förbjuder viktiga sanningar och historiska fakta att presenteras för allmänheten i demokratins och yttrandefrihetens namn och grundlagsfästade rättigheter för folket.

 5. Denna miljonär som kämpar mot kapitalismen? Låt mig skratta åt hyckleriet.
  Inte ett öre av sitt eget miljonkapital har han någonsin givit till hjälpbehövande.

 6. Tänk vilken integritet och styrka Susanna Alakoski visade när hon 2013 tackade nej till priset. Skäl “då hon inte ville förknippas med totalitära ideologier eller regimer.”
  De flesta, tror jag, har valt mammon före heder och tackat ja.

 7. Lenin-priset ??? Det var väl ändå i blekaste laget. Väntar med spänning på de magiska orden : “Vi har ett resultat”. Här följer de ärofulla prisklasserna, utan inbördes ordning :

  Hitler-priset Pol.Pot-priset Kim.Jong.Un-priset
  Usama.Bin.Laden-priset Ceausescu-priset
  Honecker-priset Idi.Amin-priset Pinochet-priset
  Stalin-priset Nixon-priset Castro-priset
  Mao.Tse.Tung-priset Muhammed-priset

  Kan även avslöja att ; till kommande års festligheter kompletteras denna lista med ytterligare en glansfull prisklass. Nämligen : “Fredrik-Stefanz-priset”. Håll till godo !

 8. Wollter som är en utmärkt skådespelare, framstår som en politisk Idiot!
  Tänk om det hetat “Hitlerpriset”? Det skulle inte ens gå att ha det namnet.

 9. Det saknas en viktig siffra i din lista. Hur många har uppskattningsvis dödats i kristendomens namn? Jag har googlat och inte funnit någon trovärdig siffra. Vet Pettersson?

  • Såvitt jag vet så är de vita kristnas största utrotning de Nordamerikanska indianerna som var uppskattningsvis ca 50 000 000 – 100 000 000 individer!? Det fanns inte precis någon folkräkning. Är dock osäker på om bara Kristna är skyldiga.

   • Jag tror att dina siffror gäller både Nord- och Sydamerika och att de avser hur stor ursprungsbefolkningen var innan Columbus hittade dit – inte hur många som verkligen gick åt (se länken nedan). Trettioåriga kriget (som ju var ett religionskrig) måste också ha dödat ansenliga mängder medan antalet offer för både korstågen och inkvisitionen förmodligen är obetydliga i dessa sammanhang. Men det är nog inte osannolikt att kristendomen kommer upp i siffror liknande de som kommunismen har på sitt samvete men å andra sidan har kommunismen åstadkommit detta på 100 år medan kristendomen haft 2000 år på sig. Att muhammedanerna är värst råder det förmodligen ingen tvekan om.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Population_history_of_indigenous_peoples_of_the_Americas

   • Alfredo Caragoli: Kortfattat; Så kan det mycket väl vara, i samband med den gamla TV-serien “Indianernas historia” som handlade mest om Nord- och Centralamerikas Indianer nämndes siffran 100 miljoner, kanske innefattade det även Sydamerika.
    De Nordamerikanska indianerna hade många fredsavtal under årens lopp, som de troligtvis hade papper på. Men som bekant håller inte papper särskilt länge, speciellt hos ett naturfolk, och de exterkommande Europeerna bröt dessa avtal gång på gång, oavsett. Sen fanns det självklart grupper av Indianer som också bröt sina löften.
    Indianerna var dock mycket svåra motståndare så dödsstöten blev “välgörenhet” med nedsmittade filtar (en tidig biologisk krigföring) samt en massiv planerad utrotning av 10-tals Miljoner Bisonoxar, vilket innebar att miljontals Indianer dog av svält och sjukdom. Allt tog ca 300 år, så någon hastig utrotning saknar väl de vita kristna rekord på!?

  • Ingen människa har så vitt jag vet dött i kristendomens namn. Jesus predikade vänd andra kinden till och du skall göra mot andra som du själv vill bli bemött. Kristendomen är inte en ideologi som de andra tre.

   Däremot har andra dödat i kristendomens namn, hur många har jag ingen aning om.

   Islam däremot predikar att det ska erövras med våld och döda otrogna, det är en väldig skillnad mellan Muhammed och Jesus.

   Nazisterna var också kristna.

   Kommunismen var däremot emot kristendomen och islam.

   • Nationalsocialisterna intresserade sig för asatron, som man kopplade till det ‘ariska’. (Man lät sig influeras av mycket …)

    (Arier är egentligen ett utdött folkslag, som har ättlingar i ett område i anslutning till Pakistan, Afghanistan och närhet.)

 10. Ja, var skall väl den kulturmarxistiska sleven vara om inte i den snuskgryta där den hör hemma.
  I det nya pajaslandet Sverige påvisar man en rent patologisk faiblesse för att belöna allehanda bedagade aktörer och det var väl blott en tidsfråga innan ovan avbildade och för den verklighetsfrämmande ideologin karakteristiskt ansiktsbehårade kopuleringsakrobaten skulle förlänas ett diplom för sin befrämjan av den herostratiske Lenin.
  Hurra, fy fan!
  Andreas.

 11. Tråkigt att han inte förstår bättre, men till hans cred ska ju sägas att han i alla fall inte offentligt kräkt ur sig en massa skit om SD som ju många av hans kolleger gjort.

 12. Det är en otäck ideologi som skyddar kommunister under täckmanteln att man arbetar mot orättvisor. Det är bara att titta på Sovjet, hur folk fick leva och hur ledarna levde.

  Och nazismen är socialism, inte höger.

  Det är märkligt och riktigt otäckt att ett pris som Lenin-priset delas ut i Sverige. Inga offer är för stora för kommunismen, uppenbarligen. Hur många har vi inte tagit emot som flydde kommunismen, ändå hyllas den!

  • Instämmer.

   Ser vi till 1900-talets totalitära regimer se vi inte en enda högerregim, utan alla är någon form av socialism.

   • Fascismen startade i Italienska Arbetarpartiet ((s):s systerparti!), där Mussolini var medlem. Dock insåg man efter ett tag vad han höll på med och slängde ut honom. Han förblev dock socialist ända ut i fingerspetsarna, fram till dess han dog. (Hur han dog har jag läst/sett flera varianter på, allt mellan att bli avrättad [sv. Wikipedia] till att få valet att begå självmord [tv-dokumentär, BBC]. Propagandamaskinen BBC till trots, så misstänker jag att deras variant är åt det korrekta hållet, pga alla fel och tillrättaläggningar som finns på Wikipedia, inte minst på den svenska versionen …)

Kommentera