17-årig afghan dömd för sexuellt ofredande mot kvinna på buss


BROTTSLIGHET. En 17-åring i Jämtlands län har dömts till 20 timmar samhällstjänst efter att ha sexuellt ofredat en kvinna under en bussresa. Han döms även för skadegörelse för att vid ett annat tillfälle ha slagit sönder en högtalare som tillhörde en av länets kommuner.

Det var i våras som 17-åringen sexuellt ofredande en kvinna som satt bredvid honom på en buss. De kände inte till varandra sedan tidigare. Enligt domen ska 17-åringen bland annat ha pussat på kvinnan och stoppat in handen innanför hennes byxor fastän hon sa nej.

17-åringen erkänner att han tagit på kvinnan på det sätt som åklagaren har påstått, men nekar till sexuellt ofredande. Enligt honom ska ha han ha trott att kvinnan bara var blyg när hon försökte ta bort hans hand.

Samma 17-åring har vid ett annat tillfälle slagit sönder en högtalare som tillhörde en av länets kommuner, något han har erkänt. För det döms han för skadegörelse.

Nu döms 17-åringen till 20 timmar samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd på 7 300 kronor inklusive ränta till kvinnan som han sexuellt ofredande. Till kommunen ska han betala 1 073 kronor inklusive ränta i skadestånd för den förstörda högtalaren.

Från LTZ.se som glömmer att tala om att det rör sig om en afghan.

-Pettersson undrar vad det är för fel med sådana som Hayatullah Ebrahimkhil, medborgare i Afghanistan som behöver tolk på dari.

I förundersökningen står ”varför tillät hon mig att sitta bredvid henne?”, alltså det var på en buss och platsen bredvid kvinnan var ledig. Det tolkar afghanen som det är fritt fram att tafsa och inte nog med det, han tycker kvinnan som redan satt där när han kom hade kunnat flytta på sig…

20-timmars samhällstjänst är ynkligt. Utvisning i förebyggande syfte är det enda rimliga för de som redan är här och stäng gränsen för övriga.

Östersunds Tingsrätt B 1348-17


10 responses to “17-årig afghan dömd för sexuellt ofredande mot kvinna på buss

 • Jhonsson

  Personer som denne skall låsas in direkt efter dom och omedelbart skickas tillbaka till den plats han kom ifrån. Ett eventuellt svenskt medborgarskap skall kuuna tas bort på ett lika lättvindigt, som det sätt han fick det på.
  Om hans familj också finns i landet, är det lämpligt, att de får vara hans resesällskap.
  Det måste bli ett slut på daltandet med de sk ”nyanlända”.
  En översyn av lämligheten hos domarkårens medlemmar att utöva sitt yrke vore säkert inte fel. I samma veva är det lämpligt att se över den svenska lagboken, som hittills varit avsedd för ett Sverige med svenska innevånare. Inte för ett land fyllt med Löfvens och hans regerings importerade kriminella, som översvämmar vårt land.

  Gilla

 • Tony

  Rättssystemet i detta landet är ett grovt skämt.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det svenska rättsväsendets totala förfall blir alltmera tydligt. Vart är gamla goda Sverige på väg? Bananrepublik är vi ju redan men tydligen är botten inte nådd ännu.

  Gilla

 • Gringo

  Bara lugn, snart är han hjälte hos batikhäxorna, och har lite mys med dem. För vad gör det att han har blivet dömd för sexuellt ofredande, det känns nästan som batikhäxorna går på detta, för då vet de att ”barnen” har kvalificerat sig till deras små möten.

  Gilla

 • ruben

  Det verkar så hopplöst. Först alla dessa 17-åringar i alla sammanhang, så passande ålder för sitt bästa. Vad menas med samhällstjänst, som straff? Driver dom med brottsoffren?

  Gilla

 • Stenbock

  Vad ger 20 timmars samhällstjänst för eko, i dessa lyckosökares värld ?
  Åter ett bevis för,att det dömes efter två olika kriterier i Absurdistan !
  Fy f-n och betvivlar att detta muslimsvin är 17 år…Troligen dryga 20.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Varför är det så svårt att utdöma utvisning som straff i Sverige?
  Han har i unga år visat att han inte har i Sverige att göra.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Hur gammal denna Afghan är vet vi inte eftersom han kom utan pass och ID och sökte asyl, detta måste förändras, det ska inte gå att söka asyl i Sverige om de inte kan identifiera sig. Andra stater utvisar kriminella och mentalsjuka men inte Sverige!
  Dessa skall avvisas vid gränsen och inte kunna söka asyl, vi måste helt enkelt få bort de politiker som inte ser till Sveriges befolknings säkerhet först och främst. Folk måste vakna och rösta bort de politiker som vill ha ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan”.
  Det blir svårt att avvisa individer som kommer utan pass+ID då inget land vill ta emot papperslösa, – bara den ”superhumanitära stormakten” gör det på order av Socialdemokraterna och Miljödårarna!
  Inte ett ord om detta på SVT eller i hatmedia men en dag kommer troligen en sådan här kriminell i vägen för fel person som gör processen kort med honom, lita på att hatmedia och SVT då slår upp det stort med feta rubriker om ”nazism” och ”nazism” som är korkade Stefans favoritord.
  Att denna Afghan inte förstår att han gjort fel bevisar att han inte tillhör vår flora och fauna och att myndigheterna borde ha högsta prioritet med att få ut mannen från Sverige tillbaka till Afghanistan.
  Vi måste få politiker som sätter våra kvinnors väl och ve främst! Dessa är mycket aggressiva och saknar impulskontroll så vad som helst kan hända men låt er inte skrämmas, rösta bort de politiker som verkar för den här utvecklingen.

  Gilla

 • Blodsven

  Utan en feminiztregering så hade detta aldrig behövt hända…

  Gilla

 • Bajen666

  Det kallar jag inte dömd, en liten liten smäll på fingrarna kanske jag kan sträcka mig till……Sinnessjukt är bara förnamnet på denna ”dom”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: