Stäng

Förkunnelse förutsätter tro

MEDIA. I veckan meddelade några av Sveriges tyngsta mediehus – bland annat SVT, SR, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet – att man går samman i en kampanj för att granska fakta inför valet. Redan på ett principiellt plan är idén problematisk. Faktagranskning sker i fri konkurrens mellan medier, inte genom att dominerande aktörer går samman för att granska meningsutbyte mellan medborgare, skriver Paulina Neuding på Kvartal.se.

Redan på ett principiellt plan är idén problematisk. Faktagranskning sker i fri konkurrens mellan medier, inte genom att dominerande aktörer går samman för att granska meningsutbyte mellan medborgare. I den mån detta meningsutbyte infiltreras av sådant som systematiskt trollande av främmande makt, bör det exponeras genom gängse journalistiska metoder. Relevanta faktagranskningar av en redaktion sprids vidare av andra, i den mån kvaliteten håller.

Men det är inte det enda problemet. De medier som nu gått samman har inte bara samtliga gjort sig skyldiga till missar i sin rapportering. Sådant händer alla journalister förr eller senare. Problemet är att det handlat om systematiska felaktigheter under lång tid, som varit ideologiskt motiverade – nu senast manifesterat genom SVT Opinions undanhållande av relevanta sakförhållanden om asylboendet i Staffanstorp. Dessutom har samma medier vid ett flertal tillfällen valt att vända granskningen mot enskilda medborgare som ansetts ifrågasätta dogmer framför allt kring migration och integration. Rapporteringen om de så kallade ensamkommande är förmodligen det mest flagranta exemplet på att fakta fått ge vika för fostran.

Läs hela artikeln på Kvartal.se

-Pettersson är imponerad över självförtroendet och den fanatiska tron hos de medier som i många år legat bakom bluffen med ensamkommande barns ålder och fördelarna med asylinvandring nu går samman för att skilja falskt från sant…

 

2 reaktioner på “Förkunnelse förutsätter tro

  1. Bildandet av denna faktagranskningsgrupp är första steget i ett statlig initiativ för ett kommande sanningsministerium som skall försöka kontrollera medborgare och deras åsikter och tankar. Allt detta för att säkerställa en uppfostran och och påverkan av svenskar så att de fullo stödjer det mångkulturella samhället och importen av fler pensionsräddare och kulturberikare.

  2. Alla dessa godhetsapostlar och då menar jag inte enbart journalister, har investerat allt sitt förtroendekapital i dessa lögner att de inte kan vända om, även om de själva inser att de har haft fel hela tiden.

    Nej, hellre dör de än erkänner sina misstag. Det gör det att dessa grupper för ett löjes skimmer över sig och även rent förakt och hat.

    Det bästa är att vända sig bort från dem, dvs sluta titta på TV, lyssna på radio och köpa deras tidningar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: