Stäng

28 personer sökte tjänsten som chef för MSB, den gick till en som inte sökt

KORRUPTION. Hela 28 personer sökte tjänsten som generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och ansökningstiden gick ut i juni förra året. Troligen fanns inte Eliasson med på listan av intresserade eftersom han uttryckt en önskan om att vara kvar som rikspolischef.

Det går att spekulera i om Eliasson har hållhakar på ledande politiker i Socialdemokraterna och Alliansen.

Frågan som måste ställas är inte varför Eliasson till sparken som rikspolischef utan varför regeringen låter honom ta över ansvaret för en annan central myndighet, trots de många invändningarna mot hans kapacitet?

-Pettersson undrar om  Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap som har som uppgift att utveckla samhällets förmåga att klara katastrofer och stora kriser har beredskap och kapacitet för Eliasson…

Det skulle behövas en förklaring på hur mannen som förstört det svenska polisväsendet kan ges ansvar för hela samhällets skydd.

Mer på GP.se…

20 reaktioner på “28 personer sökte tjänsten som chef för MSB, den gick till en som inte sökt

 1. Målet för sossarna och vänstern, är att rasera samhället i grunden, på alla håll och kanter. Därför placerar man ut orkaner på de mest strategiska platserna. Man ser ju också på politiken. Allt leder mot detta. MAN GÖR HELA TIDEN, DET ABSOLUT VÄRSTA MAN KAN!!! INTE BÄSTA!!! För det är borgerligheten man vill åt. FEL, det borgerliga samhället. För borgerligheten finns inte mer! Den har uppgått i socialdemokratin.

  Jo, det finns ett litet fragment av den, men utanför dess själva definition!

  1. ”Bered en väg för herran”, finns det en julpsalm som heter. Men det är absolut inte det det är fråga om här. Utan dess motsats: ”Bered en väg för islam!”

 2. Normalt sett ger ansvarig
  minister förslag på GD.
  Efter beredning inom depar-
  tementet.
  Därefter föredras ärendet i
  regeringen och regeringen
  tillsätter då på förordnande
  på normalt 6 år.
  Det förekommer att respek-
  tive regering tar kontakt med
  oppositionen.
  Ovanligt att chefer för myn-
  digheter annonseras.
  I de fall en myndighetschef-
  tjänst utannonseras är det
  egentligen en ”marknads-
  undersökning”, om vilka
  som har intresse för att bli
  myndighetschef.
  Går vi längre tillbaka i tiden
  utlystes de aldrig.
  Då man började med att att
  utlysa dessa tjänster var det
  en del prat om att dessa an-
  sökningar inte skulle omfat-
  tas av offentlighetsprincipen

  Det finns ingen förordning
  om just de som sökt tjäns-
  ten skall få den.
  De` facto de som är intres-
  santa bland sökande kan
  komma tillfrågas vid senare
  tillfälle och annan chefs-
  tjänst.
  Egentligen är det samma
  procedur som när en VD
  tillsätts i ett aktiebolag,
  med den skillnaden att
  det presenteras inte
  offentligt.

 3. Frågan Jenny borde tagit upp: Varför tillåts hela 7-klövern rasera ett helt land för deras egna medborgare egentligen, och ingen ens lyfter på ögonbrynen. Nu tar hon bara upp en som förstör myndighet efter myndighet som denna Eliasson är extremt duktig på, när vi har ett helt land och deras medborgare att tänka på. För i slutänden är det 7-klövern som både förstör landet i ena änden, och återanställer denna Eliasson för att förstöra någon myndighet i andra änden.

 4. Den här typen av korruption är tydligen helt normal och laglig om den utförs av socialdemokrater

 5. Är det sant? Det var ju en märkligt tillsättning. Det visar kanske hur oseriöst regeringen kan se på myndigheten för beredskap och säkerhet för Svenskar. Det borde vara den viktigaste myndigheten, som skall vara före sin tid att vidta alla förebyggande åtgärder en nation mäktar med för att förhindra eller innan katastrofer sker. Där krävs antagligen en extrem fantasi och kunnighet i praktiskt och strategiskt tänkande. Har rikspolischefen visat det inom polisen?
  Det räcker inte att enbart förmana befolkningen att hamstra livsuppehållande livsmedel och prylar eller bära armband med fredssymboler. Om det inte krävs något annat är det ungefär, som att räcka lång näsa till folket. Tänk, som sagt var på att skatten är skyhög och det kan därför uppstå vissa minikrav.

  1. Jag menade att MSB skall ha kunnigheten och erfarenheten att anvisa andra myndigheter om nödvändiga åtgärder, inte själva vidta alla åtgärder förstås.

 6. Vi får aldrig se det kommande förfallet i MSB under Elissons ledarskap förrän det blir en rejäl katastrof i landet. Polisens arbete ser vi dagligen med det som MSB sysslar med talas det bara om på Folk och Försvars konfranser i början på året.

 7. Jaha, den mest destruktiva, minst kompetente stolen som gick att uppbringa kunde gå före sökande.

  Vilket land vi har som skryter om jämställdhet och jämlikhet. Bara propaganda och floskler!

 8. Socialdemokratisk partibok är samma som en huvudnyckel, den öppnar alla dörrar, krav på kunskap är underordnad, har man nu en gång partibok så har man försörjningen räddad för livstid, kunskap behövs bara på lägre nivåer. Nu hamnar Eliasson på den fjärde Generaldirektörsposten, han har gjort bort sig på tre, han kommer säkert att göra bort sig på den fjärde med, men då står det nog en femte på tur, i annat fall skapar man en nytt departement till honom.

  1. Han blir nog landshövding snart. De väntar på att någon landshövding ska ge upp, då får tokpellen jobbet.

 9. Olaf Palme var den som ordnade, att så här skall det gå till. Partibröderna skulle ha jobben men inte för att de var bra och kompetenta, utan för att de var sossar. Och eftersom de inte tillhörde den smartare gruppen fick han skydda dem genom att ta bort tjänstemannansvaret. Så det är,på detta viset Dan Eliasson passar in i bilden.

 10. Ja, de ville väl inte utse honom till landshövding (där de brukar tippa av överflödiga politiker), så de sparade MSB-tjänsten för Eliasson.

  Det var säkert välplanerat att ersätta honom, det gäller ju att visa handlingskraft inför valet.

  Nu var ”rätt tidpunkt” att ersätta Eliasson, den nya kommer ju inte hinna göra så mycket innan valet, inte ens klanta till det…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: