21-årig afghan åtalas för brutalt mord på 89-årig kvinna


BROTTSLIGHET. Med brutalt våld misstänks 21-årige Amir från Afghanistan ha tagit livet av 89-åriga Helga Stenmark i ett soprum i Norsjö. 

Utredningen har visat att kvinnan blivit utsatt för grovt våld i form av trubbigt våld mot huvudet. Hon har också blivit stucken med ett vasst föremål.

En 21-årig man som invandrat från Afghanistan uppvisade ett avvikande beteende i direkt anslutning till brottsplatsen och blev under samma kväll gripen för mordet.

Kammaråklagare Petra Lundberg berättar om utredningen och indicierna mot 21-åringen. Bland annat ska 21-åringen ha berättat att den svenska kvinnan blivit dödad eller mördad, något som vid den tiden inte var känt för allmänheten.

– Det finns ganska många olika omständigheter, säger Petra Lundberg på fråga om vad som stärkte misstankarna mot den mordmisstänkte mannen.

Utredningen pekar på att motivet till brottet är ekonomiskt. Vid besök hos kommunens socialtjänst ska mannen ha varit upprörd och givit uttryck för sin dåliga ekonomi.

 

Rättegången inleds den 8 februari i Skellefteå tingsrätt.

Mer på Norran som dock glömmer att nämna mannens ursprung…

TIDIGARE 2017-10-18. Afghan häktad för mord på 80-årig kvinna i soprum

INVANDRARVÅLD. Vid halv två-tiden på lördagen den 14 oktober 2017 anträffades en 80-årig kvinna död i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten. Den misstänkte mannen greps, enligt häktningsframställan till Skellefteå tingsrätt, klockan 22.42 den 14 oktober och anhölls av jouråklagare 01.56 på natten den 15 oktober.

Vid klockan kvart i tolv idag kom rättens besked att mannen häktats, skäligen misstänkt för mord – det är den lägre misstankegraden. − Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades. Den misstänkte personen har setts i nära anslutning till platsen när mordet ska ha ägt rum. Det finns för närvarande ingen naturlig koppling mellan honom och den avlidna kvinnan, säger kammaråklagare Petra Lundberg i ett pressmeddelande.

-Pettersson noterar att som så ofta är det ett afghanskt ”ensamkommande barn” som är misstänkt. Amir är afghansk medborgare men har permanent uppehållstillstånd, han behöver tolk och som vanligt tror inte media att allmänheten är intresserad av den misstänkte gärningsmannens ursprung.

Skellefteå tingsrätt. Målnummer är B 1141-17


14 responses to “21-årig afghan åtalas för brutalt mord på 89-årig kvinna

 • Sixten

  Det lutar väl bara åt ett håll kan man tänka.
  En gammal människa ihjälslagen och riksdagspolitiker har blodet på sina händer säger jag.
  För att inte tala om deras valboskap och alla flyktingkramare.
  Med tanke på att samtliga dessa individer i varierande grad beskyller svenska nationalister för att vilja mörda sex miljoner judar, eller kanske 1,6 miljarder muslimer rentav, är det väl inte mer än rätt de får bära skulden för denna och andra händelser i nya spännande Sverige.

  Gilla

 • age

  Regeringen importerat dessa svin i tusental!
  Regeringen släpper in dessa svin utan kontroll!
  Regeringen identifierar inte svinen!
  Regeringen tillåter svinen att neka identifiering!

  Vi, i ”Grannsamverkan” kan ändra på det!
  Vi, i ”Grannsamverkan” kan ”forma” dem till samma identitet!
  Vi, i ”grannsamverkan” kan hjälpa dem att få en identitet!

  De kommer att få en intensiv hemlängtan!

  Gilla

 • Ståfräs

  Gör ingenting, hälsar Metoo som fullständigt skiter i Svenska kvinnor som kulturberikas i olika hög grad.

  Gilla

 • Jhonsson

  De flesta av oss med normalt utvecklad hjärna, har i dag förstått, att folket från Mena-länderna hatar oss, trots allt vår regering öser dem.
  Tvärt emot allt sunt tänkande, fortsätter regeringen sin import av dessa.
  Och varför försöker Löfven med detta sitt sk samhällsbygge göra om Sverige till en bananrepublik?

  Gilla

 • Hanna

  Fruktansvärt, vilken ångest den gamla damen måste känt innan hon mördades i soprummet. Det kommer säkert fler liknande fall med frustrerade asylsökare som känner sig förorättade eller behöver pengar.

  Gilla

 • ossie

  Han blir nog frikänd han kunde ju inte veta att det var förbjudet att slå ihjäl gamla kärringar.

  Gilla

 • Stenbock


  Om nu mordet var av ekonomiska skäl i Norsjö, hade ju inte det nya modet för kvinnor,hjälpt i detta fall.Endast en form riddarutrustning av ädelstål,kan idag ge oss någorlunda skydd,mot de berikande ur Allans gäng.
  Annars ses på bilden ovan hur företagen nu söker slå mynt kring kriminaliteten,som allt drägg från Orienten,orsakar oss civiliserade.
  Hur själva säkerheten i plagget ser ut avslöjas inte.Stenbock hoppas det finns någon form av musfälla inbyggd.Kanske också ett islamskt bönevrål, när vissa delar av plagget vidröres.
  Tja som vanligt är alla ting av godo utom de… Trodde dock inte för 50 år sedan,att våra kvinnor skulle tvingas bära en form av kyskhetsbälte,år 2018 !
  Ps. Namnet på detta plaggs moderna ungdomsuttryck är ”safeshorscombo” Ds,

  Gilla

  • Stenbock

   Ihttp://imgl.krone.at/collage/post/1628860/v87c106/white_white/310×175
   Inte för denna nyhet/bild passar in under denna tråkiga rubrik från Norsjö.Men i anslutning till min ovanstående kommentar,kring den smaklöshet de stora firmorna visar upp under pågående ockupation.
   H & M har ju tidigare gett prov på denna,genom sina annonser,som riktar sig i första hand till dessa invaderande Islamister.Nu har de tagit steget fullt ut,och t.o.m låter sticka in ”krumelurer ur deras Koran”,på barnens sockar. !!!
   Smaklösheten har för detta Perssons företag inga gränser.Något vi bör ha i minne vid val av butik.
   (tydligen har den insett felet,och nu dragit tillbaka artikeln)

   Gilla

 • Joy

  Hur deras härförare med hårda ögon och slöja, får pris av t o m kyrkan, visar på vanvettet. Vi ska slås, rånas och våldtas ihjäl, våra makthavare stöder det!

  Gilla

 • compulsoryunion

  Var det en batikhäxa? Svea hovrätt har dömt många ”häxor” till halshuggning för sex med satan (t.ex. på 1630-talet). IS domare och Svea hovrätt har mycket gemensamt.

  Gilla

 • Mm

  Dessa besvikna invällare, som skall hämnas de påstådda oförrätterna att inte ha ett stort hus, obegränsat med pengar, bilar, hela släkten här. Några hundra tusen potentiella mördare, våldsverkare SOM INTE FÅR SOM DE VILL.
  LO kan tillverka hur många tokfilmer de vill. Vad hjälpte det kvinnan, som råkade gå in i ett soprum och mötte dåren som LO och zåzzarna importerat. Lås in alla invällare som inte går att skicka hem, för de vill inte ha dem tillbaka, dårarna. Vi vill inte heller ha dem omkring oss

  Gilla

 • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

  Afghanistan är ett av de skithålsländer Miljödårarna + Socialdemokraterna utsett till asylländer.
  De lämnar Afghanistan/Iran med pass och ID – annars kommer de inte därifrån.
  När de kommer till Sverige samlar flyktingsmugglarna in passen och de kan söka asyl utan pass/ID och vi vet följaktligen inte vilka de är, ålder, namn, ev. kriminell bakgrund. Såklart dessa länder nu gärna tömmer fängelser och mentalsjukhus och skickar dem till flathetens land där de söker asyl och därefter tar hela släkten till Costa Gratis!
  Det borde bara utfärdas tillfälliga uppehållstillstånd samt borde det ta minst 10 år att bli svensk medborgare med krav att man kan svenska samt kan försörja sig själv.
  Att skicka tillbaka denna mördare till Afghanistan blir svårt utan att veta vem han är, de tar sannolikt INTE emot honom och det vet Miljödårarna, Socialdemokraterna + SVT men dessa fakta mörkas!

  Gilla

  • Kurt Kodstedt (påhittat namn)

   89 åriga Helga Stenmark är säkert saknad av sin familj och de lider av att Helga blev ytterligare ett offer för Stefan Lövens ”öppna gränser” och ”öppna hjärtan”. Helt säkert har denna hedervärda kvinna arbetat och gjort rätt för sig i mer än 50 år i arbetslivet, en klippa för Sverige. Helga Stenmark hade förtjänat att få avsluta sitt liv på ett annat sätt men Miljödårarna och S ville annat med sina ”öppna gränser” -politik….Hoppas de anhöriga går på rättegången samt kräver ett hårt straff + naturligtvis utvisning. Att få ut grova kriminella borde vara samhällets främsta skyldighet, etniska svenskars säkerhet skall sättas först!
   R.I.P. Helga Stenmark – ett offer för våra dårar till politikers ”öppna gränser” för grova kriminella och mentalsjuka!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: