Vad sjutton händer i Sverige?

INVANDRING. Det är oroligt i Sverige. Under den senaste tiden har den svenska polisen attackerats upprepade gånger, bland annat med granater. Vad är det som händer? Och kan oron sprida sig till Finland?

I debatten deltar invandraren och nationalekonomen Tino Sanandaji, chefredaktören Paulina Neuding, förra Sverigekorrespondenten Kari Lumikero och Ida Schauman som är sakkunnig på Finlands Flyktinghjälp. Debatten leds av Bettina Sågbom.

”för 25 år sedan var det liknande scener och nu är det andra generationens invandrare”

”det som är speciellt med Sverige är att man inte har talat om problemen”

Debatt i finsk TV om Sverige på svenska…

11 thoughts on “Vad sjutton händer i Sverige?

 1. Ingen intelligent människa lyssnar/ser på vad YLE har att komma med, supermega-vänster invällarvänlig statsfinansierad korrupt nepotism-media. Endast gamla tanter och gubbar som är kvar på 50-talet följer med YLEs sagostunder.

 2. Detta är bara deras sätt att visa tacksamhet för att dom fått komma hit och få skydd mot krig och diverse orättvisor.
  Tar man in kaosmänniskor får man räkna med att traditionerna följer med.
  Dom naiva Svenska sk politikerna så på -90 talet att hederskultur och andra negativa fenomen skulle försvinna på två generationer.
  Dom unga skulle bli försvenskade och anamma Svenska värderingar.
  Med facit i hand så vart det tvärtom,
  terrordåden i Europa har genomförts av 2 generationens invandrare.

 3. Det torde vara uppenbart vi har inte haft handlingskraftiga regeringar sedan Tage E’s tid.

  • Jo så är det men då var det ett ”homogent” samhälle där alla visste vilka LAGAR som gäller.

   Tror inte att de som hävdar att ”Sharia” ska gälla i Sverige VET att de bor i ett land med egna regler !!!

   Eller så är det så enkelt att de bryr sig inte utan vill vara LAGLÖSA !!

   Detta innebär att POLIS / SKATTEVERKET och övriga STATLIGA myndigheter å även kommunala tar beslut om att dessa OVILLIGA som inte vill följa STATEN SVERIGES LAGAR blir arresterade (häktade) skatteverket granskar alla deras förehavanden OCH dessutom KOMMUNERNA tar IFRÅN DOM DERAS FÖRSÖRJNING !!!!!!!!!!!!!!!

  • Efter Tage Erlander regeringen gjorde vänstervågen med Olof Palme sitt inträde med inriktning att invandringen skulle i huvudsak vara vänstersympatisörer.
   Palme var en socialist och hade nära kontakter med andra socialister som Allende i Chile, Ortiega i Nicaragua, Mugabe i Zimbabwe, Castro på Cuba, Nord Vietnam med flera.
   Socialdemokraterna hyllade även Pol Pot i Kambodja och hade nära kontakter med Öst Tyskland.
   Man kan påstå att de ville ha nära kontakt med rövar länder, exempelvis Pol Pot regimen avrättade ca 2 miljoner människor i Kambodja.
   Från Syd Vietnam måste 2 miljoner människor fly därför kommunisterna gjorde det out härdigt för de som bedrivit egna företag i Syd Vietnam, det blev de här båtflyktingarna som fick ge sig iväg i sjöovärdiga båtar där många drunknade också, som sedan kom till flyktingläger om båtarna nådde land.
   Palme regimen vägrade ta emot några båtflyktingar därför de ansågs vara emot socialismen.

   • Problemen i Sverige är inte den här arbetskraftinvandringen och de som gifter sig med svenskar, därför den invandringen sker genom att personen måste söka uppehållstillstånd genom svensk ambassad, där ansökan sedan går till Migrationsverket och de bedömer om personen får uppehållstillstånd, där kravet är att personen skall ha ett arbete och bostad.
    Vanligen ges temporärt uppehållstillstånd för den typ av invandring.
    Det stora problemet för Sverige är den helt okontrollerade asyl och anhörighetsinvandringen, som sker utan gränskontroll.
    Personer från de utsedda asylländerna kan komma in i landet utan pass eller ID och söka asyl och uppehållstillstånd, och myndigheterna har ingen aning om deras bakgrund, de kan ha varit fängelsekunder eller intagna för mentalvård, men sådant uppges naturligtvis inte, utan det som den sökande uppger gäller.
    Påstår de att de är 18 år och yngre har de ett snabbspår till uppehållstillstånd och medborgarskap, de kan vara 40 år och äldre, som är betydelselöst, det som de uppger gäller.
    Den här asyl och anhörighetsinvandringen började med somalier som kom till Sverige och sökte asyl, som sedan har fortsatt med massor av andra muslim länder.
    När en invandring sker på det här sättet naturligtvis blir det problem och mycket stora problem i slutändan.
    Svenska folket hade kunnat rösta bort de politiska partier som stått för den här galenskapen, men så har inte skett, utan i stället har de här partierna fått deras röster till 87%.
    Det finns ett ordspråk som säger ”som man bäddar får man ligga” , som gäller i det här fallet.

   • Tino Sanandaji som är en mycket seriös ekonom har forskat i ämnet invandring.
    Enligt honom har svenskar och personer från Europa en sysselsättningsgrad på 85% som gör dem lönsamma för samhället.
    Ser man till den totala invandringen alltså asyl och arbetskraftinvandringen är det en sysselsättingsgrad på 52 %, som är olönsam för samhället.
    Tar man endast asyl och anhörighetsinvandringen är det en sysselsättningsgrad på 20-45% enligt Tino.
    Därav kan man dra slutsatsen att arbetskraftinvandringen är lönsam för samhället, men asyl och anhörighetsinvandringen är mycket olönsam och på längre sikt blir den mer olönsam, enligt Tino.
    Det är mycket lätt att inse fakta exempelvis Malmö stad går årligen i förlust med 5 miljarder kronor och där finns mycket asyl och anhörighetsinvandrare, där de i invandrartäta områdena röstar på S V och MP.
    Tidigare var Malmö en blomstrande stad men håller på att tas över av muslimska asyl och anhörighetsinvandrare och som en följd har det blivit bland annat etnisk rensning av judar i Malmö.

 4. Man behöver bara se på vad som händer i de länder som dom kommer ifrån för att begripa vad som händer i Sverige.

 5. Under tiden så bekämpar ung vänster i Umeå fascismen och leker att man utkämpar andra världskriget när man demonstrerar mot att Sverigedemokraterna är i stan.
  Det viktigaste och mest angelägna i deras värld och små huvuden.

   • Jag tror inte de är såpass oskyldiga att man kan kalla dem dårar.
    Jag tror att de är mycket väl medvetna om vad de gör och inte minst målmedvetna.

Kommentera