Stäng

Den religiösa extremismen

Importerad rasism, antisemitism med rötterna i Mellanöstern, muslimsk terrorism och en religions ovilja att respektera.

Det är mycket om detta just nu, i vårt land Sverige. Söndagens Agenda tog upp den importerade antisemitismen och visade bl.a. ett reportage från en svensk högstadieskola.

I skolan, som förövrigt är Gustav Fridolins våta dröm, går väldigt många nyanlända och inte minst från muslimska länder. Här lär man eleverna hur det svenska samhället fungerar, vad som förväntas av människor som kommer hit och att antisemitism inte är ok. Fem lärare kunde man räkna till, men det var inte det som fångade min uppmärksamhet.

I klassen gick den här unga flickan från Syrien. Jag har pixlat hennes ansikte, för det är knappast flickstackarns fel att hon tvingas styra ut sig på det här viset.

Förutom den obligatoriska hijaben, lager på lager med tjocka kläder så att ingen ska få se annan hud än ansikte och händer. Vad är det då för fel på detta? Ja, varför inte börja med detta…

 • Flickans föräldrar har självklart bestämt att hon ska följa familjetraditionen och reglerna deras religion påbjuder.
 • Jag tror inte en sekund på att flickan deltager i gymnastik- och simundervisning med sina klasskamrater, trots att hon förmodligen vill.
 • Jag är övertygad om att flickans föräldrar aldrig tänker låta henne umgås med andra skolkamrater än de med samma kultur.
 • Flickan på bilden tillhör en grupp som inte har intresse av att anpassa sig, respektera och acceptera. De vill ställa kraven.
 • Varför tillåter man att unga elever visar sin religiösa övertygelse på skoltid?
 • Den här flickan är offer för en religion hon fötts in i och där tvångsgifte, barngiftermål, könsstympning och hedersvåld är vanligt.
 • Flickan i sig är säkert rar. Hennes föräldrar får vi aldrig träffa. Kanske de också är rara innerst inne. Däremot är jag övertygad om att den radikala islamism vi kan läsa om nästan dagligen, finns att hämta i grupper där man låter religionen och dess företrädare styra livet, precis som den här flickans liv är utstakat.

Se gärna Agenda där man visade flera intressanta inslag.

Där här med skolor och religiösa inslag förresten. Det här kan man läsa i Skolverket.

Vill någon hävda att flickan på bilden ovan inte visar upp ett religiöst inslag? Självklart gör hon det, precis som de tiotusentals muslimska flickor som använder religiösa symboler fullt synliga. Läs mer om detta här.

SvD:s juridiska kommentator, Mårten Schultz, skrev om detta med skola och religion redan 2016 och han var glasklar. Fast man gör väl ett undantag för muslimer och det börjar vi vänja oss vid.

4 reaktioner på “Den religiösa extremismen

 1. Jag reagerar alltid mot de innehållslösa orden”extrem” och
  ”extremist” i samband med islam.

  Är verkligen en person som följer sin lagbok, koranen, en
  ”extremist”?

  Är jag då ”extremist” när jag följer Svensk Lag?

 2. Många jurister tycker att det ”nya Sverige” är gefundenes utan större ansträngning än om möjligt, ett dåligt samvete kan ge,
  så debiterar de oss skattebetalare 1600 / tim.
  Tandläkarna har samma goda inkomster också betalade av skattemedel.
  Sverige blir aldrig ett välfungerande land, det är försent.

 3. Våra politiker har svårt med det mesta. Att tolka lagar är uppenbart långt över deras förmåga.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: