EU är inte förankrat hos folket


INSÄNDARE. EU:s superstatsdiktatur är inte förankrat hos folken i Europa. I samband med folkomröstningen om svenskt EU-medlemskap hösten 1994 ändrades den svenska grundlagen, så att Sveriges grundlagsskydd som fri stat togs bort, vilket är förbjudet enligt lag. Grundlagsskyddet togs bort genom två riksdagsbeslut med mellanliggande riksdagsval 1994.

Redan innan svenska folket hade röstat om medlemskap i EU, så hade den svenska riksdagen fattat det första beslutet om att ta bort Sveriges grundlagsskydd som fri stat. Sveriges riksdag överlät då även beslutanderätt till EU i frågor som rör handel, jordbruk och den inre marknaden (EU-upplysningen, Sveriges Riksdag: ”Grundlagen och EU”, 10/5 2005).

Trots att det var förbjudet, fattade riksdagen i november 1994 beslutet att upphäva grundlagsskyddet som fri stat. Detta var en form av statskupp. Det är sannolikt det största brott, som någonsin begåtts mot det svenska folket genom tiderna. Alla riksdagspartier, (utom Miljöpartiet, vars riksdagsledamöter lade ner sina röster) röstade för att avskaffa grundlagsskyddet som fri stat.

EU-rätten: Därför gäller följande från och med Sveriges anslutning som medlem i EU 1/1 1995: ”Principen om EU-rättens företräde innebär, att när det blir konflikt mellan EG-rätten och nationella lagar och regler är det EG-rätten som gäller” (Sekretariatet för Europainformation på Utrikesdepartementet: ”Kort om EG” sid. 2, 1993, Stockholm).

I december 2001 lade regeringen fram propositionen 2001/02:72 ”Ändringar i regeringsformen – samarbetet i EU m.m.”. I denna föreslogs en rad ändringar i grundlagen.

Genom två riksdagsbeslut med mellanliggande riksdagsval beslutade riksdagen i juni och i november 2002, att regeringsformen ska ändras i enlighet med regeringens förslag.

Regeringsformen har ändrats så, att riksdagen ska kunna överlåta beslutanderätt till EU inom ramen för samtliga EU-områden. 1994 överlät riksdagen beslutanderätt till EU i frågor som rör handel, jordbruk och inre marknad. 2002 utvidgades EU:s beslutanderätt till att omfatta utrikes- och säkerhetspolitik samt straffrättsligt och polisiärt samarbete.

Varje beslut om överlåtande av beslutanderätt ska antas av riksdagen med minst tre fjärdedelar av de röstande eller genom det förfarande, som gäller för stiftande av grundlag (EU-upplysningen, Sveriges Riksdag: ”Grundlagen och EU”, 10/5 2005).

Men som framgår av regeringsformen kapitel 10:5 får grundlagsskyddet som fri stat aldrig avskaffas. Att detta likväl har skett, är en form av statskupp.

EU:s framtida existens kan ifrågasättas: Genom 1994-års och 2002-års beslut har Sveriges riksdag överlåtit beslutanderätten till EU inom ramen för samtliga EU-frågor. Båda besluten strider mot vår svenska grundlag.

Dessutom tillkommer att riksdagen gett sig själva rätten att fatta beslut om att överlåta beslutanderätt till EU när helst det passar, utan att tillfråga svenska folket.

EU:s föreslagna grundlag syftade till att föra över ännu mer makt från de enskilda medlemsländerna till EU. På så sätt skulle en maktelit i fortsättningen ännu mer diktera över varje medborgares privatliv. Den föreslagna nya EU-grundlagen har bortröstats och har därför satts ur spel. Folket i Holland och i Frankrike har sagt ett klart nej till den nya EU-grundlagen.

Samtliga EU-länder var tvungna att godkänna EU:s grundlag, innan den skulle kunna börja gälla. Det hade räckt, att bara ett EU-medlemsland hade sagt nej till EU:s nya grundlag för att den skulle förkastas. Den föreslagna nya EU-grundlagen har därför lagts på is i Sverige.

EU:s nya grundlag har fallit, och därför kan även EU:s framtida existens ifrågasättas.

EU:s lagtexter hotar vår frihet: Motsättningarna mellan EU:s medlemsländer har fördjupats. Förutom förkastandet av EU grundlagen har även EU:s budget skapat stora problem mellan EU:s medlemsländer. Romfördraget, Maastrichtfördraget, Amsterdamfördraget och Nicefördraget är den lagstiftning, som 2006 styr EU:s medlemsländer.

De över 100 000 sidor lagtexter i dessa fördrag utgör redan nu ett starkt hot mot vår frihet som självständiga nationer. Genom dessa lagtexter har EU redan inskränkt medlemsländernas inflytande på viktiga områden. Den nya föreslagna EU-grundlagen, bygger på de gamla fyra fördragen, som idag dikterar oss, tillsammans med ny lagstiftning, som ytterligare förstärker EU som en superstatsdiktatur.

EU vill ta makten: Syftet med EU är att fortsätta att ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid. EU:s superstatsdiktatur är inte förankrat hos folken i Europa.”

Ulrik Petersson


14 responses to “EU är inte förankrat hos folket

 • Nisse

  Det är alltid någon jävla EU regel som sätter stopp för det mesta. Varför skall vi betala 36 milijarder om året till denna stoppkloss…………

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Ett EU styrt av muslimer, holy shit!

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Medan EU-länderna är strängt upptagna av inbördes käbbel pågår detta i bakgrunden och det tas tyvärr inte på fullt allvar av EU-administrationen i Bryssel …

  Islam = Nazism

  Gillad av 1 person

  • Sixten

   Det inbördes käbblet beror på att det finns länder i Europa som vill hålla på sina gränser och skydda sin etniska och kulturella särart.
   Packet i Bryssel vet exakt vad de gör och vad de vill med oss.
   Man vill och avser ge vår framtid till Mena och Subsahariska Afrika.

   Gillad av 1 person

 • Sixten

  Kalergis lärjungar och landsförrädarsvin hela högen.
  Vi ser följderna av deras inflytande och inte minst avsikter, se på vår gatubild av idag.

  Hoppas Ungern m.fl fortsätter vara en spetsig nagel i ögat på kräken och att de ser till att rädda sina länder från skiten.

  Gillad av 1 person

 • Conny Lundberg

  Överstatlighet eller globalism som det egentligen handlar om är ingenting annat än ett sätt att göra oss alla maktlösa inför elitens härjningståg.
  Förr sög man ut enskilda länder tills man ägde dem genom deras skuldsättning och korruption och nu vill man äga hela världen.
  Välkommen till det nya paradiset som förutspåddes redan av Orwell.
  Dags att slå ut lögnerna och ställa de ansvariga till svars.

  Gilla

 • Truthfighter

  Det är ju det jag säger: Nazismen styr våra liv. Se bara på DÖ.-korruptionen, som lever vidare med sina ockupationsbeslut, av 160.000 invaderare. DETTA BESLUT, hade inte kunnat tagits, om man tagit hänsyn till demokratin, i vanlig ordning. Då, hade det blivit nyval, som man först, helt riktigt, aviserade. MEN MAN HÖLL SIG INTE TILL DET DEMOKRATISKA SPELET!!! Nåt vi får lida för i all framtid!!! Man drog slutligen ur proppen ur vår svenska skuta på folkens hav, så att den sjönk med ett blurp, när all världens folkslag i havets makt tog tag i vårt skepp, och drog ned det i sitt dunkla djup.

  Även i denna ovanstående fråga, har man sålt ut vårt land och folk, till gyttret därnere. Det är som femenist-kvinnan som lämnade ut sin 12-åriga dotter till utlänningsvåldtäkt. Varken mer eller mindre. Där vi är den 12-åriga dottern som sändas. Och utlänningen är, ni vet vem. Det är ett TOTALT FÖRRÄDERI, mot vårt land och folk, av gigantiskt mått ochdignitet, som sällan syns i normal landshistoria. Ouissling, var en ordningsam skolgosse, i jämförelse med vår sjuhövdade vidriga stinkande hydra från världsutlänningshavens mörka djup.

  Gillad av 1 person

 • Jan Ivarson

  Många röstade på EU som en serviceorganisation för Europas stor, inte för att det skulle bli en federal regering utan demokratiskt valda delegater.

  Gillad av 1 person

  • Realist

   Ja för demokaratiska delegater !!
   Men vad blev det ? Jo delegater, som ser bara till sett eget behov av PENGAR från EU då de är folkligt invalda utan att behöva delge de som de blivit valda av !!!
   Man slutar TRO på politiker som alltid sviker allla väljare !
   Men de har sitt stöd av partierna som de representerar och dessa sitter i riksdagen och regeringen !
   Där i vårat parlament sitter de som sviker oss ideligen !!!
   Hur blir vi av med dessa partier som har en massa EU parlamentariker som hela tiden FÖRDÄRVAR vårt land ???

   Gilla

 • SasjaL

  Om en olaglig lagförändring görs, är den ogiltig. Om sedan lagar stiftas eller ändras i anslutning till detta, är även de ogiltiga.

  Detta är anledningen till att vi behöver en oberoende konstitutionsdomstol och inte ett i praktiken tandlöst konstitutionsutskott! Något som finns i en genuin demokrati!

  Gillad av 2 personer

 • motvallsblogg

  Vi är som vanligt lurade och förda bakom ljuset av de företrädare vi röstat fram.
  Detta borde föranleda nürnbergrättegångar som ställer förrädarna till svars!

  Gillad av 2 personer

  • Orvar d.ä.

   Och vad kommer Stefan Löfven med anhang säga vid en framtida Nürnbergrättegång?

   Troligen ”I waz only following orders”, men vems order?

   Vad är det som driver och piskar vår regering att i halsbrytande fart förgöra hela vårt land och folk?

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: