Stäng

Liket hinner inte kallna

MEDIA. – Pettersson kan inte minnas att vänsterextrema SVT tog upp Palmes skumma affärer som IB-affären och åsiktsregistrering, Harvardaffären där Palme avstod arvode och i stället fick sonen ett stipendium för att studera på universitetet. Geijeraffären när Palme ljög det svenska folket rakt i ansiktet osv, innan liket kallnat och Palme var begravt. Inte efter heller för den delen. 

Hade inte ikoner som Björn Borg, Ingemar Stenmark, Ingmar Bergman, Ingvar Kamprad och många fler gjort skatterevolt så hade Sverige gått samma väg som kommuniststaterna.

Glöm aldrig att skatterna som fortfarande är för höga, på den tiden var fullständigt orimliga. Författaren Astrid Lindgren betalade till exempel 102 procent och skrev sagan om Pomperipossa i Monismanien som publicerades 1976.

I landet Monismanien rådde enpartidiktatur och Pomperipossa hade upptäckt att hon betalade 102 procent i skatt.

Astrid Lindgrens skatt och saga var en bidragande orsak till att socialdemokraterna förlorade makten för första gången på 40 år.

Glöm heller inte löntagarfonderna, där det var meningen att 20 procent företagens vinster skulle omvandlas till aktier som skulle ge LO och S inflytande, och på sikt ta över företagen. Alltså förstatligande.

LO-ekonomen Rudolf Meidner lanserade förslaget ” Vi vill beröva kapitalägarna deras makt, som de utövar just i kraft av sitt ägande. All erfarenhet visar att det inte räcker med inflytande och kontroll. Ägandet spelar en avgörande roll. Jag vill hänvisa till Marx och Wigforss: vi kan i grunden inte förändra samhället utan att också ändra på ägandet.”

Till saken hör att LO drev företag, med uselt resultat.

Sveriges dåvarande finansminister Kjell-Olof Feldt (S) satt och kladdade i Sveriges riksdag, innan beslut om löntagarfonder fattades. Dikten var mycket kritisk till löntagarfonder, trots att Feldt utåt förväntades arbeta för fondernas införande. En fotograf på läktaren lyckades fånga Feldts dikt med teleobjektiv och skandalen var ett faktum…

”Löntagarfonder är ett jävla skit,
men nu har vi baxat dem ända hit.
Sen ska de fyllas med varenda pamp,
som stött oss så starkt i våran kamp.
Nu behöver vi inte gå flera ronder,
förrän hela Sverige är fullt av fonder.”

 

8 reaktioner på “Liket hinner inte kallna

 1. SR försökte ju ta död på IK redan i november förra året, så att de klappar i händerna på public service förvånar mig inte. Lägg ner Svt och SR och låt oss slippa svenskhat och propaganda.

 2. Socialdemokraterna är fifflets mästare. Ju högre ställning ju större blir fifflet. Att lära sig fiffla, ingår i deras grundkurser.

 3. Att skatta är det det som ger framgång? Ska en människas livsverk prövas av Skatteverket? En egen enhet där Östling med flera ska sitta i stupstocken utanför skattekontoret så att allmänheten ska få gå förbi och bespotta och håna?
  Han har gjort en stiftelse som ska ge IKEA en fortsatt framtid, det handlar väl om det för du kan bara äta dig mätt. Tetrapack?
  Frågan de ska ställa sig är om den hand som föder dem nu är på väg bort. Vem ska ta över för att driva Sverige framåt? Är det slut på välfärden? Den diskussionen skulle tas då Sverige levt gott på dessa företagare och uppfinnare. Skatter och socialister skapar ingen välfärd direkt, någon betalar

 4. Varför skriver inte SVT om detta då , vad staten och LO hade på gång ?

  https://uvell.se/2017/10/04/lontagarfonderna-vi-ska-aldrig-glomma/

  Idén var att 20 % av bolagens vinster skulle förvandlas till aktier som sedan skulle exproprieras av staten, med LO som förvaltare. På så sätt skulle man successivt spä ut ägarnas eget ägande av sina företag och äga 50 % av dem till slut. Man skulle helt enkelt stjäla företagen och låta LO bestämma om fonderna, som i sin tur skulle ge dem tillträde till makten i bolagen. Vinsterna skulle LO få, som representanter för arbetarna.

 5. Avundsjuka äckelkommunister skriker ut sitt hat och glädje att en man som tillfört detta land massor av jobb och skattepengar har avlidit. Kommunismen har bara fört med sig blod och död ofrihet censur och annat skit som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Hoppas Sjöstedt är stolt över sina fotsoldaters äckliga utfall. Ger mig faan på ett de flesta av dessa kryp handlat på IKEA.

 6. Finns det ingen som uppskattar hur mycket skatt han genererat i Sverige.
  Moms och arbetsgivaravgifter bland annat.
  Och hur mycket skatt har inte hans anställda betalt.

  1. Inga hittepå-jobb och snabbspår för skattepengarna som hyllas av våra politiker. Till för nyadeln som bara traskar in i Sverige och roffar åt sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: