Stäng

Den tredje statsmakten i sandlådan har inte svarat på en fråga jag ställde för tre år sedan

MEDIA. I går skrev vi om att Kristdemokraterna anklagade tidningen Aftonbladet för att sprida felaktiga nyheter. Anledningen var att kvällstidningen publicerat en ledartext där man gjorde osanna påståenden om partiet.

Sedan är cirkusen igång. Men inte om det verkliga problemet, att Aftonbladet publicerar felaktiga uppgifter som de vägrar rätta och som Kristdemokraterna inte tillåts kommentera utan om det helt ovidkommande att Samhällsnytt har publicerat delar av Kristdemokraternas genmäle med eller utan tillstånd och om Samhällsnytt (f.d. Avpixlat) är en seriös sajt eller inte.

-Pettersson kan bara konstaterar att Kolbjörn Guwallius som håller i sandlådeleken inte är seriös. Han är ett skämt för vilken gång i ordningen vet jag inte men läs gärna om skribenten på bloggen.

Ingenting i Kolbjörns Twitter tyder på att han har förmågan att se huvudproblemet. Nämligen att Aftonbladets Anders Lindberg ljuger.

Kristdemokraterna Twittrar på…

Återigen. Ingen diskussion om det allvarliga.

 1. Aftonbladet ljuger, vägrar rätta, och vägrar genmäle.
 2. Varför skulle någon behöva tillstånd för att dela en offentligt text, publicerad på Facebook av ett riksdagsparti?

Ett tidigare inlägg på bloggen om Årets skämt, Kolbjörn Guwallius.

JOURNALISTIK. På SAJTKOLL.se får du på sekunden svar på om en sajt på internet är en trovärdig källa. Bedömningen är en fingervisning om vilken trovärdighet sajten har på en generell nivå. SAJTKOLL.se granskar inte enskilda artiklar. En uppgift på en vanligtvis seriös sajt kan vara felaktig medan en uppgift på en mindre seriös sajt ibland kan vara korrekt. Varje sajt tillhör endast en av de tio kategorierna.

Syftet med SAJTKOLL.se är inte att ersätta din egen kritiska värdering av material du tar del av på internet. Istället är SAJTKOLL.se tänkt som ett komplement till din egen källkritik.

SAJTKOLL.se är ett journalistiskt projekt och lanserades i februari 2015.Idén till SAJTKOLL.se föddes ur en frustration över att många okritiskt delar länkar till tvivelaktiga sajter i sociala medier. I dagens snabba informationsflöde finns ett behov av att lika snabbt kunna avgöra informationens trovärdighet.

SAJTKOLL.se granskar kontinuerligt och manuellt sajter på internet. En redaktion med kunskap om god publicistisk sed gör bedömningarna. Granskade sajter sätts in i kategorier för att det ska vara lätt att veta om det är sannolikt att de är trovärdiga som källor eller inte.

Ovanstående står på Sajtkoll.se, där ni kan själva läsa att det är journalistiskt projekt som ska granska om sajter på Internet är trovärdiga.

Mannen bakom Sajtkoll.se är Kolbjörn Guwallius och han vill få folk att sprida information från ”hatsajter” som det vore nyheter.

-Pettersson konstaterar att Kolbjörn Guwallius är ännu än i gänget av skribenter som har inprogrammerat i sitt journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Anledningen till att man bör betrakta  Kolbjörn Guwallius som ett skämt är att han P1-Morgon själv säger att det bara är högerextrema sajter som hittills granskats och att det för närvarande inte finns tid och resurser att granska vänster- eller islamistiska sajter eftersom Sajtkoll.se är ett fritidsprojekt.

Tittar man på Kolbjörns Twitterflöde, Facebook m.m. så ser man att han drivs av ett agg mot Sverigedemokrater och andra som är emot dagens invandringspolitik. Han är helt enkelt ännu än i gänget av vänstermuppar som inte giller yttrandefrihet och demokrati och allvarligt talat en vänstermupp som har som fritidsintresse att hänga ut det han kallar hatsajter men undviker islamistiska och vänsterextrema sajter känns mest som ett skämt och ett dåligt sådant och har inget med trovärdighet att göra.

Om Petterssonsblogg skriver Sajtkoll.se ”Rasistisk blogg som bland annat sprider myter om invandrare. Vänligt inställd till Sverigedemokraterna”

Vad som är myter framgår dock ej! Men jag har ställt en fråga till dem och hoppas på svar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Frågan ni kan läsa längst ned på skärmdumpen ställde jag till herr Guwallius den 23 februari 2015.

-Pettersson väntar fortfarande på svar…

 

11 reaktioner på “Den tredje statsmakten i sandlådan har inte svarat på en fråga jag ställde för tre år sedan

 1. Icke att förglömma, att denne vänstervridne ”Kolbjörn” har ett extremt hat mot ordningsvakter! Så pass att ”Kolbjörn” skrivit en hel bok om det!

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2WaRR/ordningsvakter-kan-inte-ersatta-poliser

  Polisen måste få all hjälp de kan få, ordningsvakter hjälper lite, och får ofta ta hand om det värsta patrasket. Visst finns det ordningsvakter som inte passar som det, men det finns inom polisen också.

  Man behöver inte bemöda sig att skriva en bok om det!

 2. Vet han inte om att man kan enkelt byta namn numera eller trivs han med att heta Kolbjörn har aldrig hört ett dummar och töntigare namn.

 3. ”Sprider myter”?

  Merparten av artiklarna på Petterssons är bekräftade med länkar från etablerad media. Alltså är det de som sprider myter.

 4. När en 3 årig etnisk svensk flicka blev våldtagen och mördad + styckad av en asylinvandrare då vägrade Aftonbladet skriva om saken!
  Avpixlat eller Samhällsnytt behövs om korrekt samhällsinformation ska nå ut till den stendumma 87:an!!!

  1. Aftonlögnen behövs om konsekvenserna med asylinvandringen och kostnaderna skall kunna mörkas!

 5. Ang. vänstern och bubbarna

  Bra Pettersson! Är det inte dags att sluta bry sig helt om svenska media, myndigheter och ledning?

  Massorganiserad utflyttning står här näst på dagordningen.

  Lindberg och de andra sinnessvaga hermafroditerna kan stanna med negrerna och araberna och slå sönder och tända eld på saker och ting – som en enda stor lycklig ljug-och våldsfamilj.

  Om dom som ljuger endast ljuger och bråkar för/med varandra drabbar det ju inte dem som inte ljuger och bråkar eftersom de har åkt iväg, så att säga 🙂

  Bubb it!

 6. Aftonfaken går från klarhet till klarhet i kampen för att sprida så mycket lögner man kan för socialismens bästa. Hoppas att konkursen och nedläggning av skiten kommer snabbt.

 7. Set man ut som ett stolpskott…så är man oftast ett stolpskott så även Kolbjörn..hehe kan nån ta den på allvar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: