Tystnad kring förintelsens dag

Idag firas minnet av alla judar som föll offer för nazisternas framfart i Europa under 30 och 40-talen. Ordet firas kan kanske tyckas magstarkt med tanke på det som skedde, så låt oss kort och gott kalla dagen för en minnesdag.

Självklart ska vi minnas och lika självklart är att det aldrig mer ska tillåtas ske i Europa, lika lite som Stalins utrensningar och Pol Pots massmördande. Många medier tar idag upp antisemitismen som ett inslag under minnesdagen och detta har jag inget att invända mot, men…

…som vanligt väljer media att undanhålla oss fakta kring den växande antisemitismen i Sverige.

En av dessa medier är lokaltidningen som under rubriken ”Tystnadens är antisemiternas vän” beskriver att allt färre människor som överlevde Förintelsen, lever idag och kan berätta om de fasor de var med om.

”Högerextremister likväl som fundamentalistiska islamister, förenas i sitt hat mot judar, vilket både manifesterats på internet och på torg i Sverige”

De orden i texten stämmer överens med den verklighet som berättas, men är det hela sanningen?

Så sent som i veckan valde den brittiska modellen Amena Kahn att lämna sitt uppdrag som L’Oreals frontfigur när det uppdagades att hon skrivit antisemitiska kommentarer i sociala medier. I december samlades flera hundra palestinier på Möllevångstorget i Malmö och skrek antisemitiska slagord. 2015 visade Uppdrag Granskning ett reportage om judehatet i Malmö, där bilden var entydig och där UG själva beskriver det så här; ”Antisemitismen i Sverige kommer inte längre främst från nynazismen. Istället handlar judehatet om konflikten mellan Israel och Palestina”. I den efterföljande debatten försökte kommunalrådet Hanna Thomé (V) släta över den importerade antisemitismen. Fast Thomés försök att släta över detta, kom senare på skam när ordförande i det Judiska centralrådet, Lena Posner Körösi, uttalade sig i SVT.

””När det är högerextrema som hotar oss, då är det inga problem att säga det, men när det är islamister och olika muslimska grupperingar i Sverige, då blir man genast mycket räddare”

Den rädslan genomsyrar fortfarande debatten och den rädslan för att stöta sig med en viss religion kommer inte leda till några som helst framgångar i kampen mot antisemitismen. Visst finns det nazister som avskyr judar, ingen tvekan om det. Fast det stora hotet är inte nazisterna, utan den religion som växer sig allt starkare i framför allt Sverige. Lokaltidningens reporter använder ordet ”fundamentalistiska islamister”, men personerna i exemplen ovan tillhör knappast den kategorin.

Så visst ligger det en del i att ”Tystnaden är antisemiternas vän”.

SN

9 thoughts on “Tystnad kring förintelsens dag

 1. Jag har problem med att respektera företrädare för framförallt judiska församlingen i Göteborg. Där finns personer som är hycklare och som ägnar sig åt samma sak de påstår att deras släktingar blivit utsatta för. Man tar ifrån människor deras hem, utblottar dem och ser till att alla deras ägodelar försvinner. Samtidigt skriver man tårdrypande snyfthistorier i GP och förföljer unga konststuderande. Jag vänder ryggen mot dessa hycklare och deras religiösa hemvist. Jag är fri att tycka och tänka vad jag vill. Jag har omvärderat mycket i mitt liv. Jag förbehåller mig också rätten att omvärdera människor som benämner sig tillhöra judendomen.

 2. När det gäller andra världskriget har det skett en stor historieförfalskning eller missledande information, mycket av orsaken är alla propagandafilmer från Hollywood.
  Andra världskriget orsakade att ca 60 miljoner människor miste livet, där nazismen var en stark bidragande orsak till katastrofen och tragedin.
  Det var mycket viktigt att nazismen krossades, och det var ryssarna som gjorde den stora uppoffringen, det var mer än 20 miljoner ryssar som offrade sig för att krossa nazismen.
  Enligt militära bedömningar stod ryssarna för 70-80% att nazismen krossades, men de blir inte hedrade för den hjälteinsatsen.
  Orsaken är att andra länder av politiska skäl vill ta åt sig äran, som att de gjorde jobbet och ryssarna var passiva åskådare.

 3. Stenbock: ”Festligheter”? Alla har vi minnesdagar som ser olika ut. ”dessa” 😳? Hjärnsläpp? Tryckfelsnisse?

 4. Ja, SÄPO har ju konstaterat att det inte är det fåtal högerextrema som är hotet i Sverige, det är det stora antalet islamister.

  Fast, det undviker PK-media att förmedla.

 5. Jag är uppvuxen med judar som både skol- och klasskompisar och någon antisemitism från oss Ursvenskar existerade INTE! Det var aldrig några problem. Däremot var det helt Ok att skämta om Judar liksom alla andra människor åtminstone när de inte var närvarande, i yttrandefrihetens namn. Precis som det av samma anledning var helt OK att skämta om oss Ursvenskar, olika sjukdomar mm mm! Det som sker nu är att vissa krafter vill förstöra vår yttrandefrihet och därmed hela samhällsklimatet.
  Vi går mot ett totalitärt och URTRÅKIGT samhälle, där i princip allt är förbjudet, och folk knappt törs tala öppet för att inte ”kränka” någon.
  Det verkliga judeatet existerar nästan uteslutande hos Muslimerna.
  Ureuropeer och Judar borde därför samarbeta och glömma det förgångna, samt ge avkall på vissa uråldriga religiösa föreställningar som motverkar ett sådant samarbete.
  En globaloserad värld med en verklig mångfald med hundratals suveräna stater i samarbete, och i dessa homogena folkgrupper, är enda räddningen.
  Dessutom behövs det obehagliga men helt nödvändiga; befolkningsökningskontroll! Jordens befolkning måste begränsas för att resurserna ska räcka till alla och till en bevarad vild växt och djurvärld.
  Alla länder måste ställa upp på detta. Det land som valt den rätta metoden i detta avseende är faktiskt Kina. Börja med max 2 barn per familj (detta uppfylls sedan länge av Sverige, så här behövs inget tvång).
  Upplös EU, Stäng gränserna och arbeta genom utvisningar, rapatrieringar och deporteringar för så homogena befolkningar som möjligt. Det vill säga gör bl a som Polen, Tjeckien och Israel, vägra ta in flera och utvisa migranter från MENA etc.

  • Uppenbarligen har du inte förstått vad begreppet ”globaliserad värld” står för. Det betyder inte ”mångfald” och ”suveräna stater”, som du, och många med dig, tror.

   Globalisering betyder mångkultur i alla länder, vilket med tid och längd gör att det till slut bara finns en kultur – och samma kultur i alla länder. Dessutom att det inte längre kommer att finnas några ”suveräna stater” alls, bara en enda global stat. Med andra ord: Allt kommer att bli en enda gröt av samma, samma, samma överallt…

Kommentera