Stäng

Frankrikes fängelser: Terrorism och islamism

av Yves Mamou  •  24 januari, 2018

 • Precis som inom polisen och brandkåren säger Frankrikes fängelsevakter att de lever i ett permanent klimat av våld och rädsla. Och deras förbittring bara ökar.

 • ”Förut brukade jag vara rädd varje morgon för att jag skulle hitta en kille som hängt sig i sin cell. Vet du vad jag fruktar idag? Att bli slaktad, avklädd, huggen i ryggen. I islams och ISIS namn. Varje dag på väg till jobbet växer denna rädsla som en klump i magen.” – ”Bernard”, en fransk fängelsevakt.
 • ”På den gamla goda tiden kunde aggressivt beteende kopplas till svårigheter i vardagen. Nu får hatet och våldet löpa fritt [hos islamister] mot [våra] myndigheter, vårt samhälle och dess värderingar.” – Joaquim Pueyo, parlamentsledamot, före detta chef vid fängelset Fleury-Mérogis.

Frankrikes fängelsevakter strejkar. Under en period på mindre än 10 dagar har ett antal vakter på olika fängelser blivit attackerade och skadade, huvudsakligen av islamister som frihetsberövats på grund av terrorbrott eller mindre brott som skett på deras väg mot radikal Islamism. Som reaktion har vakterna hindrat den normala verksamheten vid de flesta fängelser.

Vågen av attacker började den 11 januari, 2018. Tre vakter vid fängelset Vendin-le-Vieil, i norra Frankrike, skadades lindrigt vid en knivattack som begicks av Christian Gantzarski, en tysk man som konverterat till islam och anslutit sig till Al Qaida för att sedan bli hjärnan bakom bombningen av en synagoga i Djerba, Tunisien, år 2002.

Den 15 januari 2018 attackerades och skadades sju vakter av en ”radikaliserad” intagen på fängelset Mont-de-Marsan i södra Frankrike.

Läs vidare

7 reaktioner på “Frankrikes fängelser: Terrorism och islamism

 1. Stenbock :
  Numera så upptas det mycket tid och kostar mycket att skydda sig och sitt hem, vi har inga problem med fyrbenta skadedjur, det finns andra på två ben som begränsar och fördyrar vår tillvaro.

  Senaste är att man skall ha ett särskilt skydd i sitt pass för att skydda det mot typer som annars kan stjäla alla dina personliga uppgifter.

  I Sverige har vi rörelselarm inom och utomhus, kameror inomhus , flodljus som tänds vid rörelser i trädgården, höga murar och järnförsedd port.
  Grannsamverkan som är det bästa, för polis finns endast någon timme i veckan och då inne på kontoret , det är allt.

 2. Frankrike och speciellt Paris har med åren utvecklats till,ett enda stort råttbo…
  Då inte endast de fyrbenta,utan en uppsjö av tvåbenta av alla de slag.Under de år jag periodvis besökte Paris under 70-talet visste man, (eller fick lära var man definitivt inte skulle uppehålla sig) i denna Europas mest mångkulturella stad.Nu hittade jag en nyhet inkl. Video,som överskuggar allt.Råttorna är nu fler i denna storstad,än antalet människor.De som jobbar inom stadsreningen går med blandade känslor dagligen till jobbet.
  Videon visar vad som numera är daglig syn för dem som tvingas rymma upp efter mänskligheten och framför allt då de importerade :Titta gärna på Videon och bedöm själv under vilka betingelser dessa sopåkare lever
  http://www.pi-news.net/2018/01/paris-erstickt-in-horden-von-ratten:

 3. Om jag har förstått det här rett, så flyr dom där flyktingarna från krig och misär. Dom gillar det inte, dom vill ha något bättre. Och sen, när dom kommer till europeisk land utan krig och misär så börjar dom kriga där. Dom tar med sej all skiten dom flyktar ifrån. Jag behöver en forklaring på hur det är möjligt. Åka 14000 mil för att komma undan krigen och sen starta en krig det första dom gjör när dom kommer til trygghet. Dom är ihvertfall inte spesielt smarta.

 4. Vi har en pågående invasion av islamister till vårt land!
  Vi tar in mängder med muslimska soldater till vårt land!
  Vi bjuder alla islamister på vårt land!
  Vi ändrar vår kultur efter islam i vårt land!

  Har vi råd att bjuda bort allt vi arbetat för?
  Har vi råd att låta våra kvinnor bli våldtagna av muslimerna?
  Har vi råd att låta islam bygga stridsledningscentraler i vårt land?

  Är vi så dumma som det verkar?
  Är vi helt handlingsförlamade?
  Är vi beredda att bli mördade av islam?

  Vi kan enas på olika sätt!
  Vi kan skapa små grupper som blir starka!
  Vi kan samarbeta mellan grupperna!
  Vi kan skapa ”Grannsamverkan”!
  Vi kan hjälpa islamisterna att få en intensiv hemlängtan!

  Enligt koranen ska de betrakta oss som fiender = de ÄR våra fiender!

  Skeppet, Sverige, sjunker – och vi med det!
  Rädda Sverige!
  Håll Sverige rent!
  En svensk tiger – INTE!

  Vi måste och vi kan!

 5. Återinför dödsstraffet! Att systematiskt avverka de europeiska samhällenas gigantiska och gemensamma hot är det enda som kommer att visa sig verkligt effektivt i kampen mot den allestädes närvarande terrorn.
  Europa befinner sig i ett krigstillstånd varför akuta och erforderliga undantagslagar måste aktiveras.
  Andreas.

   1. Divergenta uppfattningar i denna fråga utgör snarare än regel än ett undantag och det pågår en ständig motsättning mellan de rationellt sinnade och rättskapabla anhängarna till laga rannsakade domar, där de tyngst belastade delinkventerna tvingas plikta med sina liv för att sona skulden till samhället, och de idealistiskt disponerade romantikerna som ansvarar för nuvarande dysfunktionella och icke prohibitiva kriminalvård, vilken snarare uppmuntrar än avskräcker internerna till fortsatt brottsutövande efter avtjänat straff.
    Andreas 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: