Stäng

Brottslingar i Finland

Statistik från Polisyrkeshögskolan i Finland visar att utländska medborgare är kraftigt överrepresenterade, i synnerhet vad avser sexualbrott. Under 2017 var den misstänkte en utlänning i 37 procent av fallen. En tredjedel är irakier och de övriga kommer från ett tiotal olika nationer.

Statistics Finland redovisar statistik över befolkningens sammansättning i förhållande till språklig bakgrund. I utländsk språklig bakgrund ingår inte finsk-, svensk- och samisktalande.

Denna, sammanställd med brottsstatistik, visar i följande tabell, andelen utlänningar (invandrare som inte har finskt medborgarskap) av alla misstänkta per brottstyp och överrepresentationen m a p språklig bakgrund för olika kategorier av brott.

Brott i Finland

Nostradamus_i_norr konstaterar att situationen i vårt östra grannland är likartad med den i Swedistan, trots att invandringen av kriminella till Finland utgör en rännil jämfört med störtfloden till Swedistan.

1 reaktion på “Brottslingar i Finland

  1. Folk som inte kan försörja sig själva i sitt ursprungsland blir inte bättre när de flyttat till länder där allt är gratis. Men för dem räcker inte bidragen och då får man skaffa lite till genom att syssla med kriminalitet. Eftersom polisen i vårt land inte reagerar, uppfattar de ”nyanlända” detta som om att det är tillåtet att stjäla etc.
    Detta trots att Annie Löfven sagt. att det är förbjudet att bara kriminell i Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: