Representanter för det nya Sverige

Det är lite svårt att bara släppa bilden från torsdagens Opinion Live, där tre representanter för det nya Sverige fick förklara sin syn på situationen i våra förorter.

Samtliga är idag med i organisationer som försöker förebygga och bekämpa våld och det ska de ha en eloge för, men…

…det borde bli lite besvärande för de svenska samhälle som i decennier försvarat en stor asyl- och bidragsinvandring från länder där demokrati är ett västerländsk påfund, där man löser konflikter med våld och de lokala klanstrukturerna är viktigare än de lagar och regler som kännetecknar de moderna västerländska samhällena.

Om någon hävdar att denna enorma asyl- och bidragsinvandring från Afrika, Mellanöstern och andra dysfunktionella länder, inte påverkat och påverkar vår del av världen, ljuger denne. Varför man ljuger får givetvis de själva besvara, men inte sällan är lögnen de okunnigas bästa vapen.

På bilden ovan (från livesändningen) ses de tre representanter för det nya Sverige som kännetecknas av hög arbetslöshet, låg utbildning, utanförskap och våld. Föga förvånande är det svenska samhället boven i dramat och någon självkritik kan man sällan eller aldrig höra.

Här sitter från höger i bild en muslimsk och väldigt fåordig kvinna som bott i Sverige 1995. Huruvida hon är självförsörjande, deltar i det offentliga Sverige och är integrerad i det samhälle hon bor i, fick vi aldrig veta. Inte heller hur hennes föräldrar och syskon arbetar och följer de regler vårt samhälle bygger på.

I mitten sitter en muslimsk kvinna som utbildar sig till statsvetare, men vars enda insats i programmet är att beklaga sig. Media anklagas för att måla upp en mörk bild av Rinkeby och det svenska samhället utsätter förortsborna för strukturell rasism. Inte minst anser hon sig själv vara drabbad p.g.a. svårigheten att få jobb.

Längst till vänster sitter en muslimsk man som suttit i fängelse för grova brott, bl.a. för rån av värdetransporter. Att han sonat sina brott, ska inte ligga honom till last och att han nu engagerar sig i kampen mot kriminaliteten ska han ha cred för. Dock är det besvärande att han under hela programmet skyller både sin och förortens problem på socioekonomiska faktorer och utanförskap. På frågan vad det beror på att så många i förorten väljer den kriminella banan, får vi svaret att han inte vet. Då är det lätt att återvända till Agenda i höstas, när en annan f.d. förortsbuse svarade ärligt att de som är kriminella vill vara kriminella. Jag tror att mannen på bilden mycket väl vet varför han rånade värdetransporter och begick andra brott.

Allt, precis allt är det svenska samhällets fel. Något eget ansvar vill de tre inte ens lyssna på. Problemet är snarare ett helt annat. Lilla Sverige har tagit emot alldeles för många på alldeles för kort tid. Merparten av dessa är personer med låg utbildning som kunnat bosätta sig i landet, utan att några direkta krav ställts. Dessutom kommer merparten från kulturer där religionen står över allt annat i samhället och där den egna klanens regler är viktigare än de lagar och regler som styrt vårt land i decennier.

En faktor vi ändå får veta, är bristen på sysselsättning i bl.a. Rinkeby, varifrån de tre på bilden kommer.

Det finns en fritidsgård i Rinkeby, mer än man kan säga att det finns på mindre orter runt om i landet. Förra året tvingades man stänga efter larm om bråk och drogpåverkade ungdomar som störde verksamheten. Det finns ett bibliotek, mer än man kan säga att det finns på mindre orter runt om i landet. I närbelägna Husby (5 km) finns ett badhus, mer än man kan säga att det finns i mindre orter runt om i landet. I Rinkeby finns en bowlinghall och två fotbollsplaner, mer än man kan säga att det finns i mindre orter runt om i landet. Dessutom finns pizzerior, restauranger, caféer och annat där folk kan samlas, mer än man kan säga att det finns på mindre orter runt om i landet.

Dessutom satsas det rejält på Rinkeby. Redan 2004 meddelade Stockholm stad att man skulle satsa 600 miljoner under en tvåårsperiod. Fyra skolor i Rinkeby ska få del av de 400 miljoner som Stockholm tilldelas till icke-fungerade skolor. Bara i år ska Rinkeby få del av en satsning på 66,3 miljoner som är vikta för barn, kultur, och fritid. Miljoner som mindre orter runt om i landet inte ens vågar drömma om i sina mest fantasifulla drömmar.

Grundproblemet är inte avsaknad på satsningar. Grundproblemet ligger och kommer att ligga i en överdimensionerad asyl- och bidragsinvandring, avsaknad på krav och kulturer som tror att de fortfarande befinner sig i hemlandet.

Se tio minuter av Opinion Live där de tre får framföra sina svar på problemet.

18 thoughts on “Representanter för det nya Sverige

 1. I det nya tok-Sverige där den etniska ursprungsbefolkningen alltmer uppenbart ringaktas och marginaliseras, har det tveklöst blivit en merit och social fjäder i hatten att stoltsera med en bakgrund inom den demokratiföraktande och socialt dysfunktionella delen av världen.

  Att behandla värdlandets majoritetsinvånare med disrespekt och icke minst att metodmässigt anklaga dessa för det allmänt vedertagna och marxistiskt konstruerade förtryckarvapnet ”rasism”, anses helt politiskt korrekt och comme-il-faut.
  Ett verbalt maskingevär som avfyras i tid och otid för att ingjuta önskad skrämseleffekt.

  Att det i själva verket är den massimporterade och moraliskt vanföra migrantmassan som representerar den verkliga rasismen, omnämnes aldrig annat än inom de alternativa nyhetsförmedlingarnas konstruktiva plattformar, där verkliga händelser förevisas och diskuteras utan censur.
  Andreas.

 2. Ja hela vår kontinent har blivit som en Krimi-serie…Det som nu sker lite varstans bland oss,kan inte dessa filmer återge med spänning.
  Läste just om ett sådant ungt par från Orienten,som blev osams under sin färd på Autobahn. Mannen som tydligen kände sig förnedrad av sin hustru grep en kniv och sökte under färden döda kvinnan.Hamnade därpå med åket i mittremsan,och kvinnan kunde fly.
  Exoten lämnade bilen och rusade ut på motsatta sidan av vägen där han blev påkörd av ett par i en bil,som inte kunde undvika importen.
  Nog fanns det väl enklare möjligheter,att lämna det jordiska än åka från Långtbortistan hundratals mil,För att på A40 vid Bochum på detta sätt komma till sitt Paradis !
  https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2017/11/45393578_1511771876-1024×576.jpg

 3. Lugnt, sakligt och självklart. Tänk att det fortfarande finns svenskar, som kan resonera logiskt, utan ideologiska glasögon…

 4. Att folk idag är kritiska till invandrare är jag säker på att det beror på våldet. Man kan inte fly krig o sen starta nya HÄR. Annars har vi alltid haft invandring i vårt land. Att sen försöka neka till att just invandrare begår våldtäkter o andra grova brott är bara löjligt. Det vet alla. Utvisning direkt efter grova våldsbrott borde vara en självklarhet. S o M VAKNA!

 5. Polisen har fixat svenska pass till dem,
  men att kalla afrikansk svart islamisk könsförtyckande värdetransportrånare för svensk borde vara brott mot rikets säkerhet, terrorbrott, förskingring, bedrägligt beteende, ofredande, förtal av svenskar osv.

 6. Vad har dessa människor presterat i sina hemländer?
  Vad har de presterat här?

  Vilka är de att ifrågasätta? Vilken kompetens har de bakom sina frågeställningar? Vad driver dem att agera så nedsättande? Varför skulle någon bli mer sugen på att anställa dem?

  Hur tänker de?

  Varför kom de hit? Vad har de för förväntningar på sin egen insats? Har någon lurat i dem att de ska ha kungliga och upphöjda privilegier?

  Vilka har de hjälpt?

  Hur rasistiskt är det att resa till ett land som förutsätter en transport över en stor del av vår planet och förvänta sig att de som bor här skall tycka deras värderingar är användbara? Om svenskar hade värderat deras hemlands insatser och velat anamma det hade vi rest dit för att lära oss mer? Det är inte särskilt efterfrågat?

  Vad har de för planer gentemot sitt hemland? När de märker att de ibte kommer att tillföra landet något av värde vad kommer de att göra för att återvända hem till ett land vars omgivning omfamnar dem på ett annat sätt?

  Vad har de fått asyl från? De är uppenbarligen inte arbetskraftsinvandrare?

  Om inte majoriteten av invandrarna (i de områden där de själva aggregerat sig och frivilligt sökt sig till sina landsmän) hade röstat på S så hade det idag varit ett mycket mycket mindre parti. S är helt beroende av en underklass för att kunna motivera sin politik. Den är inte för drivna och framgångsrika, aktiva människor. Den är för passiva som skyller allt på andra. Vilket gör en viss religions utövare till särskilt gynnsamma grupper för S att rikta in sig på. Att ständigt hålla bilden levande av deras utsatthet som en icke självvald ingår i processen att generera röster för partiet. Men de har själva vakt att resa hit. Ingen har tvingat dem hit. Ingen. Ingen. Ingen har tvingat dem hit. De har själva valt passivitet. Det gör dem inte till offer. Det gör dem till någon som offrar andra.

  Inget kan få mej att känna det minsta medlidande med människor som ingår i dessa arrangemang. Jag har inget som helst ansvar för dem.

  • Brunt skinn och har fått gratisbostad i Rinkeby = automatiskt rätt att uttala sig i SVT

 7. Svammel ,svammel.Dom bor i Sverige, varför är dom klädda som spöken?Har man flyttat hit då skall man inte vara klädd som i medeltiden.Hon står kvar i den miljön som hon har flytt ifrån,hon demonstrerar att hon är muslim.Man kan inte äta upp kakan och ha den kvar.Ma måste välja hur man vill leva och vårt Sverige är inte islamisk republik,inte än .MVH Adolf

 8. De upprepar bara inlärda mantran från media.
  Varför ska de ta på sig eget ansvar när media lär dem att allt är samhället och de rasistiska svenskarnas fel?

  • Sjuk-klöverligans politiker och alla deras medlöpare är också skyldiga till att ha inpräntat propaganda mantrat ” socioekonomiska faktorer” dagligen inom samhällsapparatens alla områden detta har socialistdemokraterna lärt sig från Goebbels som var Hitlers propagandaminister, allla främlingar från tredje världen som kommer hit till bidragsparadiset Sverige för att bli försörjda utan några krav har oftast redan lärt sig mantrat innan de kommer hit,detta har systemmedia varit mycket angelägna om att kabla ut till i phone migranterna.

 9. De borde utvisas på studs hela högen!
  De kan säkert göra nytta där de en gång kom ifrån!
  Så slipper de känna sig kränkta de små stackarna!

  • Precis! Där alla har samma hudfärg, talar samma språk och tycker som dem. De har massor att göra för att få sina länder på fötter, men de ska hit och hata och rapa upp korkade förklaringsmodeller som inte existerar längre. Vi har ett modernt välfärdssamhälle, ett som de får mest av, men inget räcker åt dem. Skrämmande!

  • Bara att sätta upp en mur runt Rinkeby, så får de sitt lilla samhälle dör de kan bestämma och styra bäst de orkar.

 10. ”Den största lögnen är sanningen som förtigs”

  Egenansvar och vad det innebär, har det försvunnit i dagens Sverige?

  Varför finns det så många som är så övertygade om att det alltid är samhällets fel?

  Felet ligger ju på människorna som skapar och utformar samhället. Vilket vi ser i den olyckliga utvecklingen landet har tagit.

  ”Övertygelser är värre fiender till sanningen än lögner.”

  – Nietschze

Kommentera