Pågår det en svartmålning av Sverige?


PUBLIC SERVICE. I kvällens SVT Agenda är ett av ämnena ”Pågår det en svartmålning av Sverige?”.

Hur tänker man där? Rubriken borde väl istället vara ”Pågår det en skönmålning av Sverige?” Detta med tanke på etablissemanget ovilja och svårighet att se verkligheten; dödsskjutningar, gängkrig, förortsghetton, invandring, gängvåldtäkter, arbetslöshet, bostadsbrist, lärarbrist, polisbrist o.s.v. som till största delen beror på asylinvandringen.

Ett lämpligare ämne för Public Service och andra medier borde vara ”Vad har vi för ansvar för utvecklingen i Sverige? 

Vad är vårt ansvar, vi som i så många år dolt verkligheten och som än idag inte berättar om hela verkligheten och som inte har och fortfarande inte ställer våra politiker mot väggen om de verkliga kostnaderna, ekonomiska och mänskliga för asylinvandringen.

Inför verkligheten sticker public service och andra stora mediebolag huvudet i sanden och tar istället upp stora ”samhällsproblem” som att landets statsminister sagt att ett väpnat angrepp på Sverige är ”osannolikt” istället för att säga att ett väpnat angrepp på Sverige inte kan ”uteslutas”. En träta hemmahörande i sandlådan. Detta samtidigt som det råder mer eller mindre kaos i landet. Men det är kanske att svartmåla…

När det gäller ”osannolikt” eller ”inte kan uteslutas” så kanske någon kan säga att risken för ett angrepp på Sverige är liten men något större än för tio år sedan.

-Pettersson hörde en intervju med Janne Josefsson i SR P1 i morse. Janne ångrade en del han gjort men sade något klokt. Vi (medierna) har ett enormt övertag, vi har tillgång till en trollerilåda och kan genom att klippa och vinkla få fram de känslor vi vill. 

Agenda söndag 21 januari kl 21.15 i SVT2 eller på SVT Play.

Söndagsintervjun med Janne Josefsson


39 responses to “Pågår det en svartmålning av Sverige?

 • Nordmann

  Svenskarnas godhetsmani och storhetsvansinne

  Lösningarna brukar gå ut på att alla i hela världen ska resonera som den svenska medelklassen, och sedan anpassa sin levnadsstandard till nordkoreansk nivå. Vilket den svenska medelklassen inte gör, men det är en annan femma.

  https://www.document.no/2018/01/21/svenskarnas-godhetsmani-och-storhetsvansinne/

  Gilla

 • Penismössa

  I färgen svart ingår det alla färger.

  Gilla

 • Bob

  För varje dag blir det allt tydligare vad syftet med JÄH egentligen är.
  Att man ska beivra hat på nätet är ju bara en täckmantel som politiker svalde genom bra marknadsföring av några som startade gruppen.
  Idag består gruppen av 76000 medlemmar där 99.9 av dem är inaktiva iakttagare. Resten liknar inget annat än en fritidsgård för bekräftelsesökande individer som gör allt för att bli omtyckta av de andra aktiva i gruppen.
  Om det här hade handlat om att skapa ett bättre klimat på nätet så hade det varit bra. Men istället handlar det allt mer om att föra fram vissa typer av åsikter och då gärna åt vänster.
  Det här är inte bra och att man inom den aktiva delen av gruppen helt har förlorat både självinsikt och förståelse för yttrandefrihetens kärna är fruktansvärt. Medlemmar i gruppen ställer sig tom på samma sida som dem som är hatiska i kommentarsfälten ibland då sakfrågan tvingar dem till det. Sjukt!
  Jag gissar att Janne J gärna skulle ha velat granska detta.

  Gilla

 • per22

  Om alternativ/sanningsmedias beskrivning av läget i Sverige tolkas som svartmålning, beror det förmodligen på att läget i Sverige är svart.
  (Vissa orter i Sverige har blivit väldigt svarta de senaste 10 åren)

  Gilla

 • Jhonsson

  Om svartmålning är detsamma som att beskriva verkligheten, kan man nog få det till att en svartmålning pågår.

  Gilla

 • Sixten

  Det pågår ett angrepp mot, och en fullskalig invasion av Sverige.
  I gamla tider bekämpade man en angripare men inte nu.
  Dessutom är angriparen väldigt lömsk och spelar harmlös och sårbar.

  Gilla

 • Tanten

  Billy Boy
  Din kommentar var väldigt intressant. Du har tydligen mycket att berätta, så varför inte skriva en insändare/artikel här på bloggen?!

  Pettersson skulle säkert välkomna den!!

  Gilla

 • Magnus 2

  Regeringen och MSM medierna är i gungning nu när flera blivit medvetna om deras lögner. Alla vi som skriver och läser på alternativa medier ingår i deras så kallade ”svartmålning av Sverige”. Sanningen är så obekväm för dom så nu försöker de mala in lögnerna och den omvända faran i Svenskarnas huvud. Medierna granskar inte problemen som är landet utan istället granskas folket som har tappat förtroendet för makten.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sweden Goes Black som sydafrikanen säger om omtråden man som investerare bör dra sig ur.

  Liked by 1 person

 • Matte

  SVT 2 Agenda tar inte med vem som helst där inte.
  Enbart prominenta skall få medverka och som skall intervjus samt
  få debattera i frågan.
  Ta in Isabella Lövin från MP som vill ha vidöppna gränser.
  Samt Anna Hedenmo som skall hålla i det.

  Intervju med vice statsminister Isabella Lövin (MP)
  om hur brottslighet och invandring dominerar.

  Del 2 av 19.
  Pågår det en svartmålning av Sverige? Intervju med vice statsminister Isabella Lövin (MP) om hur brottslighet och invandring dominerar den politiska debatten. Det går att bryta segregationen.
  Reportage från belgiska Mechelen där nya metoder har gett goda resultat. I studion: Ibrahim Baylan (S), samordningsminister och debattören
  Dilsa Demirbag-Sten.

  Färre nationella prov i gymnasiet, vem vinner på det?
  Debatt mellan gymnasieminister Anna Ekström (S) och Jan Björklund (L). Programledare: Anna Hedenmo
  https://www.svtplay.se/kanaler?expand=svt1%2Csvt2

  Gilla

  • observatör

   Den liberale borgmästaren i belgiska Mechelen sade (i SVT:s Agenda) att man inte bara använt polisen för nolltolerans mot brottslingar utan även ridande militärpolis. Ungefär vad SD föreslog häromdagen i Riksdagen.

   Liked by 1 person

   • compulsoryunion

    SVT hyllade Mechelen, i praktiken verkade de mest ha fixat övervakningskameror på fotbollsplaner, och en vit 5-åring vittnade om att hans kompis hette Mohammed. Ganska nära FAKE-news, inga gang rape- prison- eller crime rates , deklarerad inkomst, inga i ”rättsväsendet” intervjuade.

    Gilla

 • gamgubben

  Alldeles riktigt, den målningen började i.o.m. Palmes första regering. Adelsmannen lyckades i sitt uppsåt ”Får vi inte ha makten, ska landet desintegreras.”

  Gilla

 • SvenskMan77

  Det svarta är väl bara allt för möe smuts….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den svenska verkligheten synes uppenbar för alla, utom stora delar av svensk journalistkår och politikerkår.

  Varför inte flytta stora delar av den svenska journalistkåren till USA?

  För de verkar mest vara intresserade av att skriva ”trams” om USA:s president. Vad som händer i Sverige blundar man återkommande för.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Svartmålning?Det kan inte bli mörkare framför allt otryggt och farligt.Man är orolig när ens barn och barn barn ute.Skall det vara så?Varför skall det vara så?Barnen är utrustad med liten nödtelefon(emergency phoone) ifall om dom blir rånade på smarfånen.Skall det vara så 2018?Tack alla dårar som har röstat fram det,ni har en sista chans i år.Tyvärr jag har tappat hoppet,har ni ?Ha det så gott er Adolf

  Gilla

  • Kent

   Där har du fel Adolf det kan bli mycket mörkare.
   När alla anhöriginvandrare kommer de närmaste åren och kommer ut till samtliga kommuner som tvingas att bygga nya bostäder till dem. Och de hamnar i alla bostadsområden.

   Gilla

  • Tanten

   Jag är konstant orolig för mina barnbarn!!!

   Gilla

 • Truthfighter

  Jo, men visst pågår det en svartmålning av Sverige! Visst är det så! För hur behandlar man exempelvis SD och alla oss oliktänkande. Tänk bara på #Metoo:s svartmålning av svenska vita män. Så nog är det så. Kanske självransakan till sist har nått periferin av en del av journalistkåren. Fast jag tvivlar! Och det är nog inte det de menar! Det är nog det vanliga infantila tugget. De menar nog snarare att de mörkar och pixlar FÖR LITE, än att vi föraktade skulle få komma till vår självklara rätt och respekt i mediabruset. Ja, nog är det så. Fast kanske, kanske… NEJ!

  Gilla

 • Gus

  Turister från utlandet kan vi glömma. Ingen normalt funtad person vill sätta sin fot i det nya Sverige …

  Gilla

  • odalkvinnan

   Det är sant.Det behövs ingen svartmålning då siffrorna talar sitt tydliga språk. Andelen brott och uppklarningsprocent. Sverige är nu en stormakt i brott. Förr skrev lokaltidningarna om väskryckningar, nu är det våldtäkter, rån, misshandel, skjutningar. Att ha skjutningar! Behövs inte diskuteras

   Gilla

 • Ulli

  Svartmålning betyder väl att man överdriver, dock jag ser inga överdrifter när det gäller nyhetsflödet här på Pettersson’s blogg, samnytt.se, ledarsidorna.se m.fl..

  Gilla

 • Ståfräs

  Svartmålning tycker jag låter rasistiskt!

  Gilla

 • verklighetochsanning

  Efter alla år av SKÖNMÅLNING av PK-fascisterna älskar jag en annan färg!

  Gilla

 • Lyckholms Bryggeri

  Usch för bokmässans representant, vilken äcklig individ. Jag hyllar Janne Josefsson för hans opartiskhet!

  Gilla

 • Billy Boy

  Hur som helst… Vad som tvärsäkert pågår är en rödmålning av Sverige … där målarmästaren har målat in sig själv i ett hörn …

  … och han är nu komplett oförmögen att ta sig ut därifrån. Han förblir stående där isolerad i sin egenfabricerade fängelsehörna ända till valet den 9 sept 2018 då han kickas ut av den samlade demokratiska befolkningen i Sverige.

  Liked by 1 person

  • Lena

   Att han är ensam är en önskedröm, vad han och de som röstat
   på det politiskt etablerade etablissemanget har gjort är att svenskarna är mer ensamma än någonsin i sina hem, en mardröm.

   Det är så våldsamt ute i samhället att många väljer att vara i sina hem, äldre vågar inte att gå till varandra ute i bostadsområdena , det är en risk varje gång som de lämnar hemmet.

   Unga svenskar blir trakasserade av importen och deras barn, särskilt om de reser med lokaltrafiken.

   Även i hemmet är de äldre inte lugna , det ringer på dörren och de öppnar sedan…………..

   Att träffas på en fika ute på stan är inte trevligt längre, mängder av gapiga ”män” som talar arabiska och helt har ockuperat, så är det även på mindre platser.

   Gilla

   • Truthfighter

    Så fruktansvärt rätt du har Lena! Precis så är det!!!

    Gilla

   • Billy Boy

    Lena!
    Du har självklar helt rätt. Jag skrev att han är isolerad och då syftade jag på det politiska. Han har ju under hela den nuvarande mandatperioden varit handlingsförlamad eftersom han inte lyckats nå samarbeten över blockgränsen på några avgörande punkter. Det var vad han hade hoppats på men det sprack.

    Allians-partierna har hela tiden varit för flata och släppt igenom massor av vänstervridet vansinne som de rödgröna föreslagit. Därför ser det ut som det gör idag i Sverige.

    Allt du beskriver i din kommentar om t ex de äldres utsatthet, trakasserierna av de unga mm mm … finns också där jag bor och även i grannkommunerna.

    Det finns ett äldreboende c:a 2 -3 minuters gångväg till biblioteket i stan. Jag har hört många äldre särskilt kvinnor som gärna skulle vilja gå till biblioteket, beställa kaffe + kanelbulle eller en smörgås och sitta ner i lugn och ro för att läsa en lånad bok.

    Men det är en omöjlighet tycker dom eftersom de manliga arbetsskygga störiga, högljudda gaphalsarna redan ockuperat alla platser. De sitter där dagarna i ända och stör omgivningen. Jag upplever det själv varje gång jag är där oftast i mycket korta ärenden.

    Tung våldskriminalitet finns också i kalifat-liknande områden i kommunen där jag gudskelov inte bor. Undviker omsorgsfullt dessa stadsdelar. Det finns även här oändligt mycket mer av sanslösa sjukligheter i samhället som normalt folk mår mycket dåligt av.

    Jag har en granne (en kvinna) som är chef för en vårdcentral i en grannkommun. Hon bilpendlar mellan hem och arbete. Hon har berättat om fasansfulla händelser där asylsökande våldsmän stormar in med långa machete-liknande knivar /svärd hotar och kräver läkarintyg för att kunna få bifall (PUT) från Mig.-verket på sina ansökningar om uppehållstillstånd.

    Vårdcentralen hyr nu in vakter som ska avvärja sådana attacker och skydda personalen i receptionen och inne på vårdcentralen. Inte ett ord om allt detta publiceras varken i lokala eller rikstäckande PK-media.

    Jag skulle kunna berätta mycket, mycket mer men slutar här.

    Liked by 1 person

   • Truthfighter

    Det verkar gå knaggligt i Tyskland också, sen AFD (exakt lika stora som SD), kom in i förbundsdagen he he. Merkel-häxan har stora problem med regeringsbildningen. Och sossarna är splittrade mitt itu, som moderaterna här. Så nog har sossarna och det etablerade styret problem där också. 🙂

    Gilla

  • Truthfighter

   Vem vill trampa i det kletet. Det behövs en rejäl sanering först av ett sanitetsbolag, i vårt landsrum först, om vi ska kunna få det vitt och fräscht igen.

   Gilla

 • centurion

  Debatt mellan SD och MP
  Resultat :

  SD 100 poäng
  MP 0 poäng

  Kommentar i slaskpressen : I kvällens spännande och jämna debatt, slutade MP på en hedrande 2:a plats, medan SD kom näst sist.

  Liked by 1 person

 • ossie

  Svensk Media gör ju vad dom kan för att skönmåla alla haverier speciellt när det gäller invandringens konsekvenser.

  Gilla

 • Kattsand

  Det handlar inte om svartmålning, rätt definition är att Sverige håller på att få dåligt rykte.
  Däremot försöker våra myndigheter vitmåla det som orsakar de problem vi har i förorterna och med terrorismen istället för att göra något åt det.

  Gilla

 • centurion

  Joo, det kan man nog säga. För att ; varje gång som muhammed ställer till med något, så beskrivs han i media som Svensk. Svartmålning ? Ja ! I övrigt : Regeringens misslyckade politik talar för sig själv.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: