Turkiet anfaller kurder i Syrien, givetvis är det självförsvar…


MELLANÖSTERN. När det, i varje fall enligt nyhetsrapporteringen, börjat lugna ned sig i Irak och Syrien så är det dags för nästa konflikt. Turkiets armé säger att de har genomfört attacker mot kurdiska styrkor i norra Syrien, rapporterar LA Times

Den turkiska armén beskriver attacken mot områden i Afrin som ett ”legitimt självförsvar” och en följd av beskjutning från den kurdiska YPG-milisen, som Turkiet har terrorklassat.

-Pettersson säger att det är alltid självförsvar och alltid någon annans fel när muslimer krigar. Även när muslimer slåss inbördes beror felet på andra och oftast på USA, Israel och Väst.

Tänk bara på islams självförsvar mot Europa. 

Muslimer påstår att krig endast får bedrivas som en sista utväg för att komma tillrätta med förtryck och aggression och för att försvara vissa fri- och rättigheter. Alltså självförsvar. Det är lögn liksom allt annat som islam och koranen påstår. Det började år 571 i staden Mecka i nuvarande Saudiarabien då den man som skulle bli profeten Muhammed föddes.

Muhammed växte upp i Mekka, i nuvarande Saudiarabien där han också mottog sina gudomliga uppenbarelser via ärkeängeln Gabriel. Med hjälp av den nya läran lyckades Muhammed ena de splittrade stammarna på den Arabiska halvön och de som inte gillade Muhammed, exempelvis judar som var i Arabien långt före muslimerna slog han ihjäl eller fördrev.

I och med det hade ett arabiskt rike uppstått som senare skulle växa åt alla håll till ett av de största imperier som världen hade skådat.

Nåväl, Muhammeds anhängare spred sig och låt oss titta på hur det gått för de länder där de slog sig ned. Vi använder dagens namn.

Det första landet var alltså Saudiarabien och alla som tycker det är ett bra land efter 1 400 års muslimsk styre kan tala om vad som är bra med det. De har visserligen olja och gas men inte ens den hittade muhammedanerna själva.

Sedan fortsatte det med Jordanien, Syrien, Irak och Egypten. Det var vid den tiden kristna länder och handen på hjärtat så har inte den muslimska invandringen varit någon höjdare. Fråga kopterna som är egyptens ursprungsbefolkning vad de tycker om invandrarna. Vi får inte glömma Palestina men där är Israel ett lysande demokratiskt och ekonomiskt undantag.

Nordafrika blev nästa mål för det muslimska självförsvaret, dagens Libyen, Tunisien, Algeriet och Marocko. Söder om dessa länder fick Mauretanien, Mali, Niger, Tchad, Sudan, norra Nigeria med flera länder besök av araber som stannade kvar och tog makten, antingen själva eller med hjälp av överlöpare. Någon som tycker dessa länder mått bra av invandringen?

Norr om Nordafrika fick Spanien och Portugal besök av invällare, de stannade i 700 år innan de kristna lyckades kasta ut muslimerna och där har det väl gått något så när efter det.

Afrika horn drabbades hårt. Där har vi främst Somalia som med 100 procent muslimsk befolkning borde vara ett paradis men icke. Sedan råkade Tanzania, Kenya med flera länder illa ut, delar av befolkningen där är muslimer och det har medfört ständiga konflikter.

I nuvarande Turkiet hette en gång huvudstaden Konstantinopel, den staden var kristen i över 1000 år, innan islam tog över, döpte om staden till Istanbul, och de kristna är nu lätträknade om de inte gömmer sig.

I Europa har vi kvar muslimska länder som Albanien, Kosovo och Bosnien-Hercegovina och det är det inte många som är glada för.

I forna tider försökte även muslimerna flytta in, givetvis i självförsvar, i Österrike, Ungern, Frankrike och Italien men kastades som tur var ut. Då försökte de överta länderna med militära medel, nu har de bytt taktik.

Österut blev det perserrikets tur, nuvarande Iran, där trodde folket på zoroastrismen, världens kanske äldsta religion, och de som fortsatte göra det när muslimerna kom blev inte långlivade, anhängarna av den religionen utplånades eller flydde till Indien. Så var det med den mångkulturen.

Pakistan och Afghanistan stod på tur. Där var en gång buddismen stor men jag tror knappast det går att hitta några levande buddister där och minnesmärkena spränger islamisterna i luften. Är det någon som tycker dessa länder är några framgångssagor.

Indien är världen största demokrati, men där finns också 120 miljoner muslimer och det förekommer ständiga upplopp och mord mellan muslimer och andra. Här har dock zoroastrismen överlevt, den religionen kallas parsism efter perser och de troende parser. Islams erövring av dåvarande Indien beskrivs för övrigt som historiens största folkmord, med 80 miljoner mördade i det självförsvarskriget.

Öster om Indien ligger det muslimska Bangladesh och där är det elände varvat med mera elände. Allah tar inte hand om de sina. Sedan har vi Burma med en liten muslimsk majoritet, rohingyas, de förföljs av majoriteten och verkar i pressen som oskyldiga men jag undrar varifrån kommer de. Burmeserna påstår att de kommer från Bangladesh och befinner sig olagligt i landet.

Sedan har vi Thailand som är i stort sett fredligt utom i söder för där bor det muslimer och de vill bli självständiga och har som specialitet att mörda lärare för utbildning är inte bra.

I Malaysia har vi vår Fjärran Öster redaktör och där styr muslimer men indier och kineser är stora minoritetsgrupper. Anledningen till detta var ett än gång var Malaysia en brittisk koloni och då behövdes duktigt folk som arbetade och där passade indierna och kineserna in och ni som gjort lumpen vet vad en malaj är. Det är den muslimska befolkningen i Malaysia.

Singapore blev självständigt från Malaysia den 9 augusti 1965 och blev på några årtionden ett av världens rikaste länder. Singapore är en nation som är oerhört framgångsrik, de har Asiens högsta levnadsstandard och ligger på 11 plats i världen. Bakom en stor del av denna framgångssaga ligger Lee Kuan Yew, republikens Singapores förste premiärminister som satt vid makten mellan 1959 och 1990 och var långt efter det en av landets mest inflytelserika politiker. Tyvärr dog han den 23 mars i år. C:a 15 % av befolkningen är muslimer. Lee Kuan Yew skrev år 2012 en bok ”Hard Thruths” där han var ärlig om muslimer”Jag vill inte såra det muslimska samfundet men jag måste vara uppriktig om det jag säger ska ha något värde. Jag menar att idag kan vi i Singapore integrera vem som helst, förutom muslimer. Jag bedömer att Singapore utvecklades positivt fram tills det att vi fick en kraftig ökning av muslimer i vårt land”mer HÄR.

Indonesien är världens folkrikaste muslimska land som utvecklas i demokratisk riktning men det förekommer många etniska och religiösa konflikter i landet.

Då var vi klara i den delen av världen och vänder blickarna mot Kina, där det har funnits muslimer sedan 700-talet. I den nordvästra Xinjiangprovinsen, som tidigare kallades Östturkestan och den muslimska befolkningen kallas uigurier och slåss för självständighet med ständiga terrorattacker.

Därefter tillbaka västerut till det jättelika Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbajdzjan alla muslimska länder som gränsar till södra Ryssland och ni kan vara på det klara med att det är en av anledningarna till att Tsar Putin slår till stenhårt i Syrien, han vill inte ha militanta muslimer på sin bakgård. Putin har nog med bekymmer med dem som finns i landet exempelvis Tjetjenien  och det finns 20-25 miljoner muslimer i Ryssland och många av dem har ambitioner om det muslimska Ryssland.

Nåväl, nu har Pettersson gått igenom de flesta muslimska länderna även om jag hoppat över några.

Det jag undrar är om någon av er kan hitta ett enda bra land som styrs av muslimer och islamska lagar. Muhammedanerna har haft 1 400 år på sig att åstadkomma något vettigt men inte lyckats. Varför tror så många att de passar i Europa, när de ställt till med elände överallt annars och det håller knappast att som Margot Wallström skylla på Israel eller som andra på kolonialismen, USA och väst. Det är islam som är orsaken till skiten.

Vet ni förresten att sedan Israel bildades 1948 har 11 miljoner muslimer dött i krig och liknande, av dem har Israel dödat c:a 35 000 och muslimer har dödat c:a 10 miljoner muslimer.

De som tycker invandring av muslimer är bra kan gärna lämna några exempel på vad som är bra med islam och gärna några där mångkulturen fungerar tillsammans med islam?

Är det värt att riskera ett något så när fungerande land på något som bevisligen inte fungerar någonstans i världen och inte gjort så på 1 400 år?

Nedan några bilder från islams senaste självförsvarskrig…


6 responses to “Turkiet anfaller kurder i Syrien, givetvis är det självförsvar…

 • SasjaL

  Det handlar om ‘preventivt självförsvar’ – valet mellan att ‘förekomma’ eller ‘förekommas’.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Syrien, Irak och Libyen fungerade hyfsat som mångkulturella samhällen INNAN ”arabien” förmådde USA att lägga sig i dessa länders interna angelägenheter.
  USA. är tillsammans med ”kompanjonrerna” Muslimska Brödraskapet alla teroriströrelsers ”moder”.
  Alla muslimer är inte terrorister, men alla terrorister är muslimer!

  Gilla

 • Thomas

  Jag vet inte om det är självförsvar – men nog räknas det som friendly fire.

  Gilla

 • Nisse

  Som vanligt muslimer = KRIG……..

  Gilla

  • Lagro

   Afrin är beläget i Syrien vid dess norra gräns mot Turkiet och området kontrolleras av kurderna YPG, men Turkiet klassar dem som terrorister.
   Kurderna stöds av USA som hade planer att upprätta och träna en styrka på 30.000 man mot den turkiska gränsen och som skulle kontrolleras av kurderna.
   Det är orsaken att Turkiet har påbörjat markstrider mot kurderna och Turkiet använder FSA som skall gå mot kurderna i första hand.
   FSA påstår att de skall befria området från kurdiska gangster.
   Erdogan har påstått att hela gränsområdet mot Iraq kommer Turkiet att rensa upp som är en sträcka på ca 550 km.
   Turkiet är Nato medlem och allierad till USA, därför kan USA knappast gå emot Turkiet.
   Tidigare har USA försett FSA med vapen och annat material och nu går de emot USA:s allierade Kurderna.
   USA har haft planer att skaffa fotfäste i Syrien med kurderna, men det accepteras inte av Syrien och inte heller Turkiet.
   Det är inte omöjligt att USA överger kurderna, när de inte kan dra nytta av dem.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: