Kraftig explosion vid polishuset i Rosengård


BROTTSLIGHET. En kraftig explosion har inträffat vid polisstationen i Rosengård i Malmö. Flera personer ska ha slagit larm när de hörde smällen.Området har spärrats av och polisens bombtekniker är på väg till platsen. Det är oklart vad som detonerat men enligt öuppgifter kan det röra sig om en handgranat eller liknande.

– Inga personskador rapporterade, vilket är väldigt skönt. Men enligt initiala uppgifter finns det skador på bilar, ja, säger Anna Göransson vid polisen i region Syd.

Polisen

-Pettersson antar att pojkarna i Rosengård svarar på snacket från riksdagen om att sätt hårt mot hårt…så nu har politikerna och rikspolischefen ännu en ”utmaning” mot pojkstrecken…

Dagens attack var den fjärde mot en polisstation på ett halvår.

UPPDATERAD: Två unga män har gripits. Misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. De är kända kriminella ”skåningar”.

Polishuset i Rosengård, är inte ett vanligt polishus. Det är ett fort, en borg, en fästning. Ett monument över våldet i det nya Sverige.


34 responses to “Kraftig explosion vid polishuset i Rosengård

 • verklighetochsanning

  Malifatet bombar. Kan inte Danmark återfå Malifatet!? SNÄLLA

  Gilla

 • Thomas

  ”Detta är fullständigt oacceptabelt” rasar regionpolischefen Carina Persson om attacken mot polishuset i Malmö.
  Nu ska det tydligen tas i med hårdhandskarna..
  Från Löfvéns ständiga rabblande om våldet i Sverige som
  ”helt oacceptabelt” till ”fullständigt oacceptabel”.
  det går framåt för ärthjärnorna.
  Arma ,arma djäfvla Sverige

  Gilla

 • Jhonsson

  En början på det inbördeskrig, som statsministrarna Reinfeldt och Löfven importerat till Sverige.

  Gilla

 • Lukas

  Det verkar som det åter är dags för eliasson att ta fram sin påse med färgat kräpppapper och sin lilla sax för att knåpa ihop lite nya armband, denna gången som poliserna kan ha på sig under tjänsteutövande.

  Kör inte in i min polisbil och Kasta inte handgranater på mig är väl det som då borde stå på dagens agenda. Är det för svårt för honom hjälper säkert vår så kallade svetsminister till med pysslet.

  Gilla

 • Eva

  Blev det egentligen så bra som Reinfeldt och Lövén utlovat, med miljoner pensions räddare.

  Om åtta månader skall vi rösta om det.

  Gilla

 • Eva

  När politikerna säger att de ”satsar” miljoner på sjukvården, tvingas landstinget till besparingar.
  När ”dvärgen” säger att han skärper straffen, läggs fängelser ner.

  Gilla

  • Det gick käpprätt

   Besparingar har blivit ”effektiviseringar”. Detta misstar de med vilja för förbättringar.

   Gilla

 • Eva

  En veckas samhällstjänst i morbrors fruktaffär.

  Gilla

 • Gus

  Malmöborna sitter i rävsaxen, snart en omöjlig stad att leva i . De kommer förhoppningsvis inte gå på samma mina de gjorde 2015. Jimmie Åkesson är deras enda räddning innan raset är fullständigt.

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Stefan Löven vill sätta in militär säger han….! Det svänger snabbt från ”öppna hjärtan” och ”öppna gränser” för dysfunktionella muslimer från skithålsländer som kommer utan pass och ID och tillåts söka asyl i Costa Gratis….OM STEFAN LÖVEN fattade att ”öppna gränser” och ”öppna gränser” för skithålsländer som de utsett till asylländer ger allvarliga konsekvenser för Sveriges befolkning och vårt fosterland vore det bra! MEN Stefan & Co. kommer att köra Sverige i botten sjungandes ”öppna gränsernas” lovsång….

  Gilla

 • HB

  Straffet för allmänfarlig ödeläggelse är fängelse i lägst ett år och högst arton år eller livstid. Är brottet lindrigt är straffet fängelse i ett till tre år. Om det bedöms som grovt är straffet fängelse i sex till arton år eller på livstid.

  Undrar hur brottet hade benämnts om någon från SD, NMR eller svensk hade varit inblandad.

  Gilla

 • Lena

  Värre personskador på en asylförläggning med afrikanska kvinnor i Italien, där är det blodigt !

  Gilla

  • Sleven

   Usch och fy!
   Tjattrande vidriga apor som aldrig skulle fått sätta sina äckliga fötter på italiensk mark.
   Avskyr detta faktum.

   Gilla

 • Sea Gull

  Det gick käpprätt: Förlåt, det skulle vara tummen upp…😔

  Gilla

 • Magnus 2

  Använder de kriminella militära vapen och ammunition så ska de givetvis bemötas med militären. Vi är i ett lågintensivt krig och de kriminella ska omedelbart bekämpas till varje pris. Känner sig de sig kriminella otrygga i Sverige så får dom söka asyl i något annat land. Annars kommer vi Svenskar att vara tvungna att fly. Vi uppfyller redan alla kriterier för att få asyl i andra länder .Våld ska bemötas med våld annars finns de ingen andledning att ha ett försvar och dessutom kallas för en rättstat.

  Gilla

 • Lena

  Rättsväsendet har sålt sig till mammon, polisen förgörs av gangsters…………………kvar finns vi som en gång hade ett hyfsat bra land.
  Vägen ligger beredd för drägget att ta över !

  Gilla

  • Lena

   Bara en representativ bild av kommunister i västvärlden, något saknas , deras ben eller stor del av benen.

   Gilla

 • compulsoryunion

  Redan för ca 1 år sedan såg det ut som en krigszon med brända bilar där. Men bedrägeri media berättar bara när 1 invandrare fått jobb.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det bästa är med Mångkulturen att den kostar ingenting, Det är bara pursvenskar som kostar från vaggan till graven hälsar, PK, Feministregeringen 7-klövern o Jonas kommunister, undrar just var fan Ni skall ta framtida skattepengar ifrån, Trump? , Venezuela, Cuba, Nordkorea?,

  Gilla

  • Det gick käpprätt

   Vi har inte behövt betala för utbildningen av bönder. Det behöver vi ju fler av… Samhällsbygget sörru.

   Jordbruket är fantastiskt effektivt och viktigt för samhället ska påpekas! Men utgör idag bara cirka 1% av BNP.

   Gilla

 • Thomas

  Annie Lööf undrade vad Jimmie Å och sd har emot mångkulturen från avlägsna länder.
  ”ni vill ju bara ha danskar,tuborg,pölse. då går det bra”

  Bättre det än menapack som skjuter,våldtar,bränner och kastar handgranater.
  Så vill tydligen centern ha det. Lööf är en sorglig ynklig liten naiv smålandsjänta som vill bli r*vkn*llad av araber och negrer.
  Usch på dig Annie

  Gilla

 • Lena

  Ja visst tjänar vi på invandringen. Not!

  Gilla

 • Mm

  Snickesnacken är igång, ena sekunden skall militären sättas in nästa skall inte militären sättas in MEN hårda tag skall det bli. Tänker det skicka ut barn o kvinnor först och i bakgrunden står våra snälla poliser och bjuder på läsk o bullar, kanske tårta nu när de varit så duktiga och inte bränt ner polishuset. Hurra Sverige, paradiset för världens alla rövare och banditer.

  Gilla

  • Det gick käpprätt

   Snickesnacki vill bara kortsluta debatten. Han pratar alltid i motsatser så att man inte vet vad som är fram eller bak. Men den som är lite mer erfaren, vi börjar att bli många nu, börjar att förstå Snickisnackis agenda.

   Gilla

  • Mia

   Jerzy Sarneki vill inte att militären sätts in.
   Jimmy Åkesson vill det.
   Stefan Löfven kan tänka sig det, men inte som förstahandsval.

   Sarnecki blir alltid felaktigt beskylld på grund av folks ständiga missförstånd.

   Gilla

  • Billy Boy

   @ Mm, Mia m fl

   Sarnecki är ute och yrar med sina svårbegripliga konstateranden igen. Han menar att polisen, liksom politiker och medier, fokuserar för mycket på uppklarningsstatistiken istället för på det brottsförebyggande arbetet.

   Varför kan inte polisen m fl arbeta med både uppklarningsstatistik och det brottsförebyggande arbetet. Särskilt nu när det krisar överallt inom rättsväsendet och trovärdigheten rasar. I stället för att frisera och mörklägga …lägg alla korten på bordet … publicera det verkliga läget öppet och ärligt i media för allmänheten att ta del av allt och inte som nu … en hel räcka med utspritt dravel endast ägnat att förvirra.

   Citat

   Kriminologen: Fokusen på polisens uppklarning är skadlig

   Förra året lämnade polisen vidare fler utredningar till åklagare, men samtidigt minskade antalet uppklarade våldsbrott. Domaren Lennart Strinäs och kriminologen Jerzy Sarnecki menar att det kan tyda på att polisen utrett enklare brott för att bättra på statistiken.

   När polisen förra året redovisade statistiken för antalet uppklarade brott för 2016 hade antalet ärenden som lämnats vidare till åklagare minskat med 10 procent. Rikspolischefen Dan Eliasson lovade då bättring, och när statistiken för 2017 kom hade antalet uppklarade brott ökat med 3,1 procent.

   Bäst är statistiken för narkotikabrott, trafikbrott och skadegörelsebrott. När det kommer till våldsbrotten så har antalet uppklarade brott däremot minskat med 2,7 procent.

   – Vad som gör mig lite fundersam när jag tittar på de här siffrorna är att de två brottstyper som har ökat är trafikbrott och narkotikabrott, det vill säga två typer av brott som är relativt sett lättutredda. Så att det här ger lite en hint om att man har utrett enklare brott för statistikens skull, säger Lennart Strinäs, chefsrådman i Malmö tingsrätt, till Agenda.

   För stort fokus på uppklarningen

   I somras uppgav flera poliskällor, runt om i landet, för Svenska Dagbladet att de fått direktiv att prioritera de lättutredda brotten just för att bättra på statistiken.

   – Om det är på det viset så stämmer det med min hypotes om att fokuseringen på personuppklarningen är för stor, till och med skadlig, när det mest centrala är att förebygga brott, säger kriminologen Jerzy Sarnecki.

   Jerzy Sarnecki menar också att polisen, liksom politiker och medier, fokuserar för mycket på uppklarningsstatistiken istället för på det brottsförebyggande arbetet.

   – Alla övriga uppdrag som polisen har är väldigt svåra att mäta. Det är inte lätt att mäta brott som aldrig begåtts även om det inte alls är omöjligt. Därför har hela fokusen varit på uppklarade brott, vilket bara är en del av det stora polisuppdraget, säger han.
   (Publicerat 13 januari 2018)
   Slut citat

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kriminologen-jerzy-sarnecki-fokusen-pa-polisens-uppklarning-ar-skadlig

   Gilla

   • Mia

    Sarnecki har som vanligt rätt.

    Det är fel att helt och hållet fokusera på uppklarningsstatistiken om det stämmer att man utreder enklare brott för att bättra på denna.

    Däremot är det viktigt att satsa mer på att förebygga brott.
    Så att t.ex de barn som växer upp i utanförskapsområden och dagligen upplever bilbränder, skjutningar och annan brottslighet omkring sig inte dras in i dessa kriminella gäng när de blir äldre..

    Det begriper varenda kriminolog.

    Gilla

   • Sleven

    När det gäller Rosengård och liknande områden är det utvisning och stängda gränser som gäller.
    Det är effektivt och ekonomiskt.

    Gilla

 • The proud swede

  Kriget har startat

  Gilla

 • Stenbock

  En kopia av de bombsäkra bunkrar,som ännu idag står oskadade kvar efter kriget, i otaliga av Tyskland städer ! Tycks som om Socialisterna insett vad som komma skall.

  Gilla

 • Focke-Wulf

  Asch,det är bara pojkstreck, killar som är ute och busar.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Dagens andra attack mot polisen, tidigare bilattack i Stockholm med tre skadade poliser, undantagstillståndet närmar sig med stormsteg.

  Gilla

 • Det gick käpprätt

  Samhällsbygget ”levererar”. Den humanitära stormakten bygger inga murar och på våra dörrar finns inga lås. I Sverige ska man minsann kunna bli medborgare utan att behöva uppge sin identitet. Vi bygger nytt.

  Käpprätt..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: