Why Scandinavians don’t immigrate to America


”A Swede Speaks” comments:


4 responses to “Why Scandinavians don’t immigrate to America

 • Lars

  Jag utvandrade till USA 1989, och jag kan inte tänka mig att flytta tillbaka till Sverige. Vi har mycket av den liberala infektionen i USA också, men det finns en stark konservativ bas i USA som inte litar på den liberala massmedia propagandan, och vi har Fox News och Breitbart News, som ger folk en chans att se och höra den konservativa (och mycket mer omfattande och sakliga) sidan av nyheter i världen.

  Gilla

 • Ulli

  Skyhöga skatter och trots detta fungerar allt färre saker i det svenska samhället på vad man skulle kalla ett acceptabelt sälla:
  – polisens och rättsväsendets skyddande av allmänheten
  – skolan
  – sjuk- och äldrevården

  Gilla

 • Åsa

  Tack A Swede Speaks. Mycket intressant och genomtänkt.
  Synvinkeln i nordisk media, skola bidrar till att vi inte längre kan tänka kritiskt och självständigt eftersom vi konstant förmedlas enbart den vinkling som är önskad av regimen.
  Vårt skattesystem har bidragit till detta och vi behandlas som om vi vore idioter som inte förstår vårt eget bästa. Storebror Staten tar hand om oss imbecilla genom att konfiskera så mycket som möjligt av våra egna pengar. På så sätt blir vi beroende av att snälla staten delar ut allmosor och bidrag till oss det imbecilla folket.
  Sen har vi allt som kallas för gratis som ex skola och vård, som vi i verkligheten betalar extremt mycket pengar för via vår skattsedel.
  Dessvärre har vissa tjänster som skulle så att säga ingå i skiktet gratis numera avgiftsbelagts men skatterna har dessvärre inte minskat.
  När Statens våldsmonopol – polisen inte längre klarar av att sköta det de är ålagda och kriminaliteten skenar fritt så är det dags att se över systemet helst innan det kollapsar och samhällskontraktet är brutet. Folket borde ges rätten att kunna försvara sig och sin familj och hemmet.

  Gilla

 • Lena

  Bra med sansade jämförelser, hoppas att du kan berätta mer efter ditt besök i USA.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: