Jan Helin och yttrandefriheten har en dålig dag

YTTRANDEFRIHET. Socialdemokratiska Aftonbladets gamla chefredaktör Jan Helin – som numera är ”opartisk” programdirektör på SVT – får kritik i Opinion Live när han försvarar de sjuka planerna på att SVT och några andra av Sveriges största vänstervridna propagandakanaler nu ska börja bekämpa ”propaganda” och #fakenews.

Mina Dennert från #jagärhär var också på plats och försvarade såklart sin mans arbetsgivare…

-Pettersson tycker det är märkligt att ledande personer i mediebranschen går i täten för att begränsa yttrandefriheten som vi haft i 250 år och är skyddad i Sveriges grundlag och i FN:s deklarationer för de mänskliga rättigheterna…

https://twitter.com/daccraft/status/951803101891133440

14 thoughts on “Jan Helin och yttrandefriheten har en dålig dag

 1. För några år sen, medan jag fortfarande gladde Aftonblaskan med några knapptryck, störde jag mig våldsamt på bristen på sanning och grävande journalistik.

  Jag mailade Helin och frågade honom om det verkligen var meningen att folk ska försökas föras bakom ljuset och om målet är att få folk att skratta åt dravlet de skriver?

  Han fick även ett tips, säg till skribenterna att lägga 5 minuter på Google innan de trycker iväg en artikel, det skulle höja nivån direkt.

  Inget svar… är heller inte förvånad. karln är indoktrinerad och faktaresistent, och därmed direkt kvalificerad till ett jobb på SVT.

 2. Eftersom Jan Helin och SVT är de i landet som har stått för den största FAKE NEWS produktionen, kanske det inte är helt fel att låta dessa två komma med förslag på lämpligt botemedel.

 3. I & M bloggen som drivs av Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin har gjort en mycket bra rescension och reflektion av Roland Huntfords bok The new totaliarians från 1971 (på svenska Det blinda Sverige)
  Mycket intressant att R H redan då såg att svenska mainstreamjournalister gick lydigt i socialiststatens propaganda koppel,han tyckte inte om dem.Några rader från bloggen;

  “Om svenska journalister tyckte han ännu sämre. De skiljer sig från sina kollegor utomlands på följande sätt:

  Behovet av att förses med ett lager godkända åsikter är ett särdrag hos den svenska pressen och övriga massmedia

  De agerar som en hjord.

  De är konformister till övermått och önskar bara att befordra det allmänna samförståndet.

  Det finns ingenting av den självrannsakan och efterprövning av grundprinciperna som annars ‘plågar’ västerlandet.

  Svensk press saknar den vitalitet och kritiska problemuppställning som kännetecknar den bästa anglosaxiska pressen; den är obligatoriskt samstämmig i en direkt förfärande grad – och detta i ett land där det skall härska yttrandefrihet. Pressen stöder allt som systemet bygger på; den viktigaste grundvalen är samförstånd, men den täcker allt annat också.

  Det är praktiskt taget omöjligt för någon som opponerar mot regeringen att få göra sig hörd. Radio och TV har förvandlats till partiets och statens lydiga tjänare.

  Bedömt uteslutande efter sina olika massmedia verkar Sverige som om det styrdes av en tolerant, manipulerande diktatur.

  Medierna gör ett intryck av att finnas till för att indoktrinera en bestämd synvinkel.

  Det finns ett bestämt område av tolererade åsikter, och det är litet och trångt; ve den som inte håller sig inom dess råmärken!

  Det verkligt intressanta och skrämmande är att så mycket av det som Huntford skrev för över fyrtio år sedan stämmer in på dagens situation. Den stora skillnaden är att Huntford förklarar 1970-talets Sverige som ett resultat av ett långt och i det närmaste totalt socialdemokratiskt maktinnehav.”

  För er som ännu inte läst Roland Huntfords bok The new totalitarians rekommenderar jag starkt att göra detta.Den ger en större insikt och förståelse till varför svenska folket låtit socialistregimen förtrycka dem med slavoket då R H går långt tillbaka i svenskarnas historia som han studerade och läste i 18 månader innan han skrev boken,detta ger också en liten förklaring och insikt i svenskarnas totala passivitet och ryggradslöshet som vi nu med fasa bevittnar när landet bokstavligt faller samman /kollapsar på alla områden mitt framför ögonen och öronen på svenska folket som fortfarande inte gör aktivt motstånd mot den onda socialistregimen som vill folket och landet så mycket ondska.

  https://morklaggning.wordpress.com/2014/12/27/den-inre-censuren-2/

 4. Det är konstigt att journalsiter vill begränsa yttrandefrihet, dom om några borde väl vilja ha yttrandefrihet.

 5. MSM är mer desperata än någonsin, och tankarna de nu försöker genomföra påminner om Kina, Ryssland eller Orwells vision 1984.

  Konsumenten har övergivit statsmonopolet och de överkommersialiserade mediakanalerna. Fårskallarna i gammel-media har skjutit sig foten genom att producera skräp det ena värre och mer vänsterpolariserat än det andra. Det finns numer väldigt, väldigt lite VERKLIGT innehåll.

  Vänsterdynastin kommer gå i graven lika säkert som att INGA ungdomar numer följer pravdaTV utan lever i sina liv sociala medier.

  Generation Sosse-fritt kommer därför att realiseras, under förutsättning att massimport av bidrags-mulslimer avbryts. Det är det Sverige och västvärldens fråga nummer 1,2,3,4,5.

 6. Om etablissemanget ska återfå ett förtroende så måste samtliga bytas ut. För mig är detta bara ett skådespeleri av etablissemanget. Trams….

 7. Hur har dom tänk att straffa alla som säger negerboll?
  Är inte fängelserna redan fulla upp till kanten med bubbar? Jovisst är det så! Det vet alla!

  Eller, blir det monetära böter för negerbollsägare för finansiering av de riktiga negerbollarna?

  • Tyvärr finns det alldeles för många som är inne på deras sida och även köper papperstidningen.
   De på AB släpper inte skeppet i första taget.

 8. Gammelmedia kan inte vinna. Även om de får monopol på marknaden så är det väldigt få som kommer att köpa. Tveksamt om svenska folket kommer att acceptera mer i presstöd till gammelmedia.

Kommentera