Olof Palmes nyårstal 1969


INRIKES. Om vi kan kan ta tillvara på våra tillgångar, om vi kan utnyttja den grund som ett internationellt sätt välordnat samhälle utgör. 

Men vi ska ha klart för oss att ett framåtskridande som föder otrygghet, som skapar sociala problem vinner inte människornas förtroende. De kommer att längta tillbaka.

Ska vi kunna lösa problem, måste det finnas en samhörighet och det förutsätter att det inte växer upp klyftor i samhället.

Vi kan inte göra mycket åt de stora frågorna i världen om vi inte kan lösa problemen i vårt eget land.

-Pettersson undrar varför statsminister Palme inte drev den politik han talade om…


9 responses to “Olof Palmes nyårstal 1969

 • Lasse

  Det var synd då att, den i ljuset av de ovan skriva kommentarerna, fullständigt obegåvade och korkade Bohman och de andra partierna också var överens om detta.. Eftersom det är Palmes fel, att det trettio år efter hans död blev en massinvandring som inleddes av Bildt och senare Reinfeldt, hade det ju varit bra om inte moderaterna och de andra partierna varit så gränslöst korkade utan stoppade denna överenskommelse från -73 (?) som på något mystiskt vis briserade under Moderaternas regering efter valet 2006. Palme den otäckingen…

  Gilla

 • centurion

  Palme brydde sig inte ett skit om Sverige. Han var t.o.m. fullt beredd att offra, det land som gett honom de förmåner han nu åtnjuter, för den internationella publicitet han så högt värderade. Internationellt renomé var naturligtvis mer intressant än förfallet därhemma. Han drog, helt enkelt, igång utförsäljningen av fosterlandet. Göran Persson hakade på. Reinfeldt påbörjade döds-domen. Och Löfvén verkställde den fullständiga dödsstöten, tillsammans med mupparna. Gud hjälpe oss om vi inte vänder detta.

  Gilla

 • verklighetochsanning

  Palm sade i samtal med AG Leijon då invandrarminister 1975 : ”Om de blir för många drar du olycka över oss”. Då gällde det 15000 assysier till Södertälje och Botkyrka. Båda skrek till regeringen om nåd och hjälp ur detta helvete! Det var då det? På förnuftets tid men samtidigt skrev man invandringslagen som vi lider under idag. Men det var för att då kunde ingen komma till Sverige

  Gilla

 • Truthfighter

  För att han var en förrädisk bluff, som lurade in det svenska folket i en återvändsgränd. Om det är nån som har grundlagt dagens genomruttna invandrings -och utrikespolitik, så är det han, som for som en kalle-anka-hackspett i mellanöstern.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Problemen då var som en kiss i Nilen mot vad de är idag. Problemen som landet brottas med idag står hela 7 Klövern sen årtionden tillbaka bakom och skall om väljarna har några hjärnceller kvar vid denna tidpunkt också dömas hårt för detta vid valet 2018. Jag tillåter mig att krasst konstatera Sverige är bortom all räddning. Plåster på stora krigsskador är alltid meningslöst.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Man skall inte prata illa om döda.Jag har aldrig gillat Palme,men jag blev ledsen när han blev skjuten.Jag tyckte att det var fel att döda han.Med facit i hand får jag lite andra tankar om hans död.Eller ännu ett bevis att svenskar är skjutgalna bara anmällningbenegenhet har ökat.Mvh Adolf

  Gilla

 • age

  Enkel förklaring: Kommunister och socialdemokrater talar väl alltid med kluven tunga.
  De har ett budskap och en inriktning – men det gäller inte dem själva.
  Reinfelt har liknande uttryck – men kortare: ”Öppna ERA hjärtan!”.

  Hav tröst; Det blir bättre när vår statsminister heter Åkesson!

  Gilla

 • Argus

  Med facit i hand inser man hur illavarslande detta tal är. Migration, urbanisering, socialisering och internationalisering är de fyra faktorer som återfinns i talet och som också gjort Sverige betydligt sämre.

  Gilla

  • Stenbock

   Instämmer i dina ord ”Argus”….
   Känner själv ännu en viss tillfredställelse,att ha fått deltaga i det uppbåd som till slut fick de sovande landet på 70-talet,att slutligen välja rätt.Skulle vara intressant att som i Holland,fråga de yngre skolbarnen över vilken person i landets historia,som skadat det värst.
   De holländska barnen ansåg Merkel som Europas största namn,före bl.a. Adolf vid omfrågan.:

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: