Skidföretag bränner med tiggarläger


Skidföretaget Skistar är i blåsväder. Orsaken är att de bränt ned en olovlig bosättning mitt inne i ett skidområde.

I det populära skidområdet Lindvallen har tiggare haft en olovlig bosättning. Nu är den nedbrunnen genom Skistars försorg och nu kan företaget polisanmälas för detta tilltag.

Chefen för Skistar i Sälen säger till media att lägret funnits där en längre tid, men att ingen uppehållit sig på platsen på länge. Man ser bara spår efter människor som bott och gjort sina behov bland allt bråte. Bosättningen ligger alldeles intill ett av längdspåren i området.

”Det ser skitigt ut. Det ser skräpigt ut. Det här ska bort”

Säger chefen och med tanke på hur det kan se ut, är det säkerligen ingen rolig syn för de tiotusentals turister som brukar samlas i Sälenområdet både vinter som sommar.

Problem med romer som slår upp sina läger finns i hela landet och i många fall har det kostat markägarna miljoner att sanera området. Skistar valde att bränna ned lägret, mycket tack vare att det låg i svårtillgänglig mark och att den myckna snön gjorde det omöjligt att forsla bort allt skräp.

Fast nu bor vi inte i Sverige om historien hade få sitt slut just här. Nu säger polisen i Dalarna att företaget kan åtalas för skadegörelse alternativt grov skadegörelse.

”Man får ju inte elda upp andras grejer”

Säger vakthavande befäl. Man får inte stjäla andra människors ägodelar heller, inte skräpa ned i naturen eller slå upp läger hur som helst. Någon som hört tiggare från Rumänien åtalas för detta?

SVT


26 responses to “Skidföretag bränner med tiggarläger

 • Suzie

  Cecilia Wikström och Birgitta Olsson (L) var de eu parlamentariker som skrek högst och jobbade intensivast för att tvinga Rumänien att ge efter på kravet att alla deras romer skulle få pass så att de kunde resa helt fritt inom eu när Rumänien blev medlem i Eu.Rumänien gav efter för påtryckningarna men varnade för att när de släpper ut alla romer i hela Eu så kommer medlemsländerna ångra sig för de skulle bli stora problem och mycket kriminalitet som följer med dem.

  Gilla

 • Suzie

  Socialistjuntaledare Löfven har bestämt tillsammans med övriga sjukklöverligan inklusive systemmedia att alla tiggarromer är välkomna hit och få bygga kåkstäder av valfritt material som de fritt får ta för sig av här i Sverige,de får bygga soptippar varhelst de känner för,bete sig hur svinigt som helst för detta bidrar till att göra Sverige till Eus första u land senast 2030.
  Bara att läsa på om agenda 21 och agenda 30.
  Alla tiggande romer som befinner sig i Sverige bör snarast transporteras hem till Löfven,systemmedias chefsredaktörer,hela sjukklöverligans ledare och övriga regimtrogna lakejer så de får smaka på det svineri som hela svenska folket tvingas utstå dagligen.

  Gilla

 • gamgubben

  EU migranter som gång på gång bryter mot svensk lag passerar under medias radar. Den som är innerligt trött på våra syltryggar till politiker gör ett resolut ingripande som inte är värre än ett från en EU-migrant. Detta ser och hör media genast och blåser upp till ett oerhört brott.
  Vilka är de stora förbrytarna här? Jag rangordnar från mest till minst skyldig: 1. EU-migranterna. 2. Media 3. Skistar.

  Gilla

 • CcCweden

  Svenne kålrot är naiv och tror alla om gott så även ziggen 🙂 ziggar är obildbara och struntar i alla lagar som finns. Sätt dem i arbetsläger-gulager så får vi se hur länge de stannar då. Registrering är nödvändigt som DNA mm på dessa kryp.
  för ett par år sedan ordnade toksvenskar en skola så att ziggen skulle få utbildning men hehehe problemet var att ziggen ville inte gå i skolan lol

  Gilla

 • Snorre

  Så nästa gång du semestrar i fjällen, bli inte förvånad om det står tiggare längs med skidspåren! Hej,hej…hej,hej…hej,hej…ekar det mellan fjälltopparna.

  Gilla

  • Jag

   Ditflugna av helikopter!
   Haha!
   De finns snart överallt

   Gilla

  • Matte

   Det är mera troligt att de mobiliserar och är vid skidliftarna.
   När det är högsäsong med att åka utför i skidbackarna.
   Kan vara därför att tiggarna är färre i städerna så här års.

   Lindvallen har 34 liftar igång av 36.
   Högfjällshotellet har sina 13 igång.
   Tandådalen har samtliga 21 igång.
   Hundfjället har samtliga 18 igång.

   Gilla

   • etnisksvensk

    Tydligen så går svenskundervisningen framåt hos ”ziggisarna” eftersom jag ibland hör hej, hej…..hej,hej….kompiiss!

    Gilla

 • Bajen666

  Om jag mot förmodan skulle få för mig att åka skidor så blir det Skistar inget snack.

  Gilla

 • Joy

  Att polisen orkar med sig själva, fåntrattar!

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Hässleholms kommun har lagt FLERA MILJONER på att sanera ”läger” och räddningschefen är VANSINNIG över att det fortgår, eftersom de bygger sina läger i VATTENSKYDDSOMRÅDEN.

  Ingen vill hindra dem att bygga nytt. En bilfirma och ett betongföretag åkte på miljonkostnader att tömma och sanera läger zigenarna byggt på privat mark.

  Och samhället stöttar och står bakom tiggarna.

  —-
  Kostnaderna för att sanera de läger som EU-migranter lämnar har hittills 2017 kostat tekniska förvaltningen 170 000 kronor.

  – Vi måste hitta en långsiktig lösning på problemen, säger förvaltningens tekniska chef Mats Svensson som ser de lägerboende flytta från plats till plats.

  Kostnaderna på sanering och bortforsling av läger har till stor del bekostats av tekniska förvaltningen, och kostnaderna lär öka om inget görs.

  För närvarande finns sex tält på Galgbacken och ytterligare läger i kvarteret Paradiset. Dessutom camperar flera av migranterna på Österås parkeringsplats.
  —-
  De senaste två åren har kommunen tömt omkring tio migrantläger och nu är det dags igen.

  – Vi måste hålla på reglerna, det är inte okej att ta en bit mark i besittning, säger Anders Nählstedt, säkerhetschef.

  Han har semester, men betar ändå av ett antal ärenden, ett av dem är migrantlägret i skogen vid Galgbacken.

  – Så fort vi har fått ihop folk ska vi tömma det, säger han och berättar att det brukar gå lugnt till.
  – Vi talar om för personerna att det inte är tillåtet att bo som de gör, att det är bättre att de reser tillbaka till sina hemländer.
  – De säger att de har det sämre där hemma och vill att vi ska ge dem bostäder, något som inte är möjligt.
  Nu är det sommar med en hyfsad värme, men snart blir det vinter och då är det inte hälsosamt att bo i tält och skjul.
  – Så länge de är på kommunens mark kommer vi att be dem flytta. De vet vad det handlar om, de packar ihop sin tillhörigheter och flyttar på en dag. Några hundra meter bort, säger Anders Nählstedt, som också konstaterar att:

  – Ett läger där folk har bott i kanske två månader och uträttat sina behov är inte så roligt att tömma för kommunpersonalen.

  – Dessutom måste vi ha tolk med oss så att riva ett bosättning är kostsamt, säger Nählstedt och uppskattar att sanering av migrantläger hittills i år har kostat upp emot en kvarts miljon kronor.

  Han pratar om ett samhällsproblem och då handlar det inte bara om det faktum att migranterna tar mark i besittning och tigger pengar för sin överlevnad utan också om exempelvis säkerheten.

  – Det eldas mycket även om det är eldningsförbud och om vi släpper på reglerna blir det förmodligen fler som bosätter sig så här, tror Nählstedt.

  Gilla

 • Fredde

  Det är alltså Skistar som kan vara skyldiga till brott, inte de som olagligen vistas här och bygger upp egna bosättningar utan tillstånd?

  Det är fan i mig ännu värre än Mexiko….

  Jag minns när zigenarlägret fanns vid Salve i Kalmar.
  Vildcamping i sin värsta form.

  Där föregick en massa konstigheter:
  – de eldade när det var eldningsförbud
  – de ställde upp husvagnar (flera av dem stulna) trots att det inte var tillåtet
  – de skrotade bilar och släppte ut olja på marken
  – husvagnar som inte stod med avstånd, enligt brandskyddet

  Någon åtgärd från kommunen?
  Japp, de ändrade skyltarna från ”24 timmar” till ”30 dagar”…
  Drog dit gratis vatten och el, vilka andra får det?

  När det avslöjades att den stöldliga fanns där (”nej, romer stjäl inte”)
  stängdes lägret, och kommunen fick lägga massor av pengar på att röja allt skit som fanns kvar, bilar, husvagnar osv. och sedan sanera marken.

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7BTSGDBSVIltydayc3izCZCXgK8iJsA7l3KfvcghyeS89pN9RNA

  Gilla

  • Snorre

   Har för mig att de våldtog någon präst (eller kyrkoanställd) också i samband med ett biskopsbesök. Och uträttade sina behov alldeles vid entrén till en närbelägen matvarubutik. Fann det här; http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/08/17/11353075-bajs-anmals-inte-av-netto/

   Gilla

   • Fredde

    Nej, inte våldtog, det var tafsande. Flera män omringade henne och började tafsa, ett underligt sätt att tacka kyrkan för att de kom dit och ville hjälpa dem…

    Det stals även mycket bränsle från en entreprenadfirma i närheten, de har inte de problemen längre….

    Stadsmissionen ställde dit husvagnar, vilka utnyttjades för att gömma stöldgods för en miljon kr.

    Hästar i närheten skadades. Goa gubbar…

    Gilla

 • Fredrik toolanen

  Ja enligt vissa sinnessjuka politiker (ullenhage)är det romerna som byggt detta land.
  Och nu kommer dom hemska rasistiska svenskarna och eldar upp det romerna byggt upp.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svensk polis är ett stort skämt.

  Gilla

  • Jag

   Svensk polis skulle passa bättre som dagis-personal: dvs bjuda på fika/mellanmål, grilla korv, föra ”dialog”, spela spel osv
   Grova brott klarar de tydligen inte av!!

   Gilla

 • Carl ekström

  Bra jobbat Skidstar.Fler som er behövs.Tack för vissat civilkurage !

  Gilla

 • gamgubben

  Allas lika värde? Ickesvenskar dubbelt värda mot svenskar, anarkins väktare anmäler företag som vill hålla Sverige rent.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Märk att det är MEDIA som ringt polisen och provocerat dem med fråga efter fråga om det är lagligt att schakta bort tiggarnas kvarlämningar.

  Kanske kan Skistar dumpa skiten på polisens gård i Sälen som ”hittegods” så får IDIOTERNA på Polisen i Sälen ha hand om det.

  Gilla

 • Argus

  Samla ihop skiten (bokstavligen) och lämna in den på polisens hittegodsavdelning. Eftersom det är ”andras grejer” så kan inte polisen neka att ta emot dem.

  Wort the System!

  Gilla

 • etnisksvensk

  Bra gjort av Skistar!
  Svensk menlös polis låter dessa ”ziggisar” skräpa och skita ner hur som helst och tar hellre en fika på stationen i stället för att följa lagen, hoppla svensk polis eller vad man nu skall kalla denna ”Pelle_Jöns” organisation!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: