Asylsökande som semestrar i sina hemländer utvisas omedelbart


INVANDRING. Schweiz är på många sätt ett föregångsland. Alplandets arméchef André Blattman varnar för kaos, upplopp och terrorism på grund av invandringen till Europa. Arméchefen vill därför rusta upp armén.

— Terrorhoten ökar, krig som utkämpas runt om i världen, dystra ekonomiska utsikter och det har resulterat i migrationsströmmar som har antagit oförutsedda dimensioner, säger arméchef Blattman.

Blattman tillägger att ”social oro inte kan uteslutas” och att stämningen bland befolkningen kan bli ”farligt aggressiv”. Arméchefen påminner om hur det såg ut i Europa före, under och efter de två världskrigen och uppmanar sitt land att rusta upp försvaret.

Schweiz övar för muslimska upplopp i Europa och den schweiziska armén förbereder sig för våldsamma oroligheter runt om i Europa.

Schweiz har genomfört många bra förslag som burkaförbud, utvisning av kriminella, hårda krav på medborgarskap, osv. För något år sedan beslutades att flyktingar som åker till sina hemländer på semester riskerar att utvisas. Det är nya lagar som ska förstärka integrationen och skapa utrymme för snabbare utvisningar.

Schweiz är ett land som aldrig varit en del av EU men som legat i framkant med restriktiv invandringspolitik. Nya lagar har tagits fram för att bland annat begränsa ekonomisk invandring. Inte nog med att det kommer bli svårare att bli schweizisk medborgare så kommer de flyktingar som kommit till landet för att söka asyl kontrolleras hårdare. Enligt schweiziska medier vill den nuvarande regeringen underlätta utvisningar för de som inte sköter sig eller inte respekterar landets lagar.

De ”flyktingar” som kommer från krigsdrabbade områden och som söker asyl i Schweiz får i regel ett utreseförbud, vilket innebär att de inte får åka hem till sina hemländer. Ibland kan reseförbudet gälla upp till 10 år och ännu längre än så. Men med dubbla medborgarskap har det blivit svårare att kontrollera vart flyktingarna tar vägen när de åker utomlands.

Resor kartläggs och allmänheten kan ringa till polisen om de misstänker otillåtna resor. Den största tillslaget gjordes under sommaren 2016. Samma år utvisades 63 flyktingar från fem olika länder, bland annat Vietnam, Turkiet, Tunisien och Eritrea.

Otillåtna resor är bara en av många komponenter som implementerats i enlighet med de nya lagarna. De som bryter mot den nya lagstiftningen kan alltså förlora sin flyktingstatus och bli deporterade från Schweiz. Ett sådant beslut skulle innebära att de som fått sina asylsökningar avslagna blir nekade inresa på schweiziskt territorium. Deportationer kan även bli aktuella om de som söker sig till landet inte godtar seder, kultur och nationella traditioner.

-Pettersson undrar när 87:ans representanter ska göra ett studiebesök…

Fast det kanske inte passar riktigt. I Schweiz har folket direkt inflytande. Direktdemokrati gör det möjligt för väljarna att själva avgöra frågor.

I Schweiz genomförs regelbundna folkomröstningar i olika frågor och medborgaren kan genom medborgarinitiativ föra upp egna frågor till omröstning och därigenom kringgå de valda politikerna. En fördel som nämns av Schweiz med många folkomröstningar är ökad politisk stabilitet i landet.

Schweiz är en ö i Europa. Schweiz ingår inte i EU eftersom det avvisades i en folkomröstning 6 december 1992. Schweiz hade 1992 ansökt både om EES-avtal och EU-medlemskap och påbörjat förhandlingar om EES-avtal vilket avbröts efter folkomröstningen. Inte förrän i juni 2016 beslutade Schweiz senat att dra tillbaka ansökan.


13 responses to “Asylsökande som semestrar i sina hemländer utvisas omedelbart

 • Mats bygren

  Tittar man på våra gemensamma länder så går det inte dåligt för schweiz. det går otroligt bra för dom.det tycker jag att man ska gå ur EU.men dom verkar ha mkt kunniga o kompitenta politiker oxå kanske dom har tjänstemanna ansvar oxå det vet jag inte

  Gilla

 • SasjaL

  OT.

  Karlstads Energi AB skryter om (i strid mot naturlagarna) att de levererar 100% ‘förnybar energi’. Det förklarar varför det är strömavbrott just nu i norra Karlstad sedan kl. 00:09. Tydligen är det vindstilla ute vid tivolit på Vänern …

  Gilla

 • Tony

  Att folket där avvisade EU gör att dom har råd att både
  rusta upp försvaret och en massa andra förbättringar,
  där ser man skillnaden när ett land styrs av kunniga politiker
  eller som här en samling nollor.

  Gilla

 • Paul

  Schweiz är ett demokratiskt föredöme med deras direkt demokrati.

  Gilla

 • SasjaL

  Sverige och Schweiz, två ytterligheter i Europa. Gissa vilka det går bra för och vilka det går käpprätt åt … för? [ret, /sark]

  Gilla

 • SvenskMan77

  Schweiz har varit en äkta demokrati länge. Direktdemokrati är den ända sanna demokratin sedan hedenhösens tid.
  Nu när västra Europas folkutbyte pågår för fullt bör man tänka efter innan det är för sent för demokrati.
  Folket måste resa sig NU.

  Gilla

 • Bo Fomalsi

  Då hade vi fått en US-dollar för en krona, och inte som nu behövt punga ur 8 kronor. Givetvis hade vi inte kunnat höja lönerna mer än produktivitetsförbättringarna, så lönerna i kronor räknat hade varit lägre. Mig veterligt har Schweiz inga naturtillgångar, medan Sverige haft malmen, skogen och vattenkraften. Så egentligen borde Sverige vara rikare än Schweiz, men den rikedomen har våra inkompetenta politiker, fackföreningar och släpphänta arbetsgivare förslösat.

  Gilla

 • Kattsand

  En stor skillnad mellan Sverige och Schweiz är den politiska viljan, här är målsättningen att hålla invandringen på en ”lagom hög” nivå, att se mellan fingrarna och vara lite naiv är väl en av de saker man gör för att hålla igång den höga invandringen.

  Gilla

 • ossie

  Tänk om Sverige vore Schweiz. Sverige är flathetens och dumhetens paradis på jorden.

  Gilla

  • Rolf

   Nyttiga idioternas land har vi blivit. Man får verkligen skämmas!! speciellt över 87:an som röstar för att den här idiotin fortsätter.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: