Mordet igår är en pågående invandrarkonflikt

INVANDRING. Mordet på en man i 25-årsåldern på en pizzeria i Rinkeby i går kopplas ihop med ett annat mord i Rinkeby under nyårsnatten, då en 20-åring sköts ihjäl i ett garage. 

Mannen som sköts ihjäl på pizzerian var enligt polisen tungt kriminellt belastad. De båda morden kopplas till den pågående gängkonflikten på Järvafältet.

Det senaste mordet misstänks ha varit en hämnd för mordet i garaget på nyår.

-Pettersson orkar knappt med skiten men kan säga så mycket att grabbarnas hemländer inte tänker delta i vinter-OS som börjar om en månad. Däremot borde de överlevande skickas på straffarbete med snöröjning, de är lätta att se i snön alternativt borde de fundera på att återvända hem…

Somalia firar nu, de har äntligen fått kontroll över sitt eget luftrum efter 25 år.

FN:s internationella civila luftfartsmyndighet tog kontroll över Somalias luftrum, efter att landet drogs in i anarki 1991. Ett nytt flygkontrollcentrum har skapats. CGTNs Abdulaziz Billow rapporterar från Mogadishu att detta ett tecken på stora säkerhetsförbättringar i den östafrikanska nationen.

Flyg till Somalia | Resor till Somalia fr. 4.402 kr t/r

14 thoughts on “Mordet igår är en pågående invandrarkonflikt

  1. ÄR DET INTE DAGS ATT GÖRA NÅGOT ÅT INVANDRINGEN

    Abdi överföll sin fru med yxa – vill inte ta sitt straff
    Publicerad 9 jan 2018 kl 17.56
    Rekommendera
    Tweeta
    Dela
    Mejla
    Khadar Abdi, 39, överföll sin gravida fru med yxa och förde bort tre av sina barn som han lämnade i Afrika.
    Abdi är dömd till 2,5 års fängelse och tio års utvisning – men han accepterar inte sitt straff.
    ”Jag yrkar att hovrätten upphäver tingsrättens dom och frikänner mig i alla åtalspunkter”, skriver han i sitt överklagande.

    Khadar Abdi, 39, dömdes i slutet av december till 2,5 års fängelse och tio års utvisning från Sverige. Anledningen: Han har attackerat sin fru och slagit henne blodig med en yxa, och han har fört bort tre av sina barn till Etiopien och lämnat dem där, enligt Växjö tingsrätt.
    Brotten Abdi dömdes för är grov misshandel och egenmäktighet med barn.

    Khadar Abdi överföll hustrun med yxa i parets gemensamma hem utanför Alvesta.
    Foto: POLISEN / POLISEN
    Men Abdi accepterar inte sitt straff, visar handlingar som kommit in till Göta hovrätt. I sin överklagan skriver våldsmannen själv att han vill släppas fri:
    ”Jag yrkar att hovrätten upphäver tingsrättens dom och frikänner mig i alla åtalspunkter.”

    LÄS MER: Fruarnas liv i skräck för Khadar Abdi

    Abdi vill byta advokat: Samarbetssvårigheter
    I sin överklagan – skickad från häktet i Växjö – skriver Abdi också att han vill byta ut sin advokat på grund av ”samarbetssvårigheter”.
    Abdi skriver vidare att han inte har fått hela domen uppläst för sig, visar dokumenten. Han vill att en advokat och en somalisk tolk:
    ”… besöker mig så fort som möjligt för att gå igenom hela domen.”

    Khadar Abdi överklagar domen från Växjö tingsrätt – han vill frias helt.
    Foto: POLISEN / POLISEN
    Khadar Abdi får emellertid inte byta advokat, meddelar Göta hovrätt. Försvarsadvokat Torgny Eklund står kvar – och även han har överklagat tingsrättens dom.
    – Jag har ingen kommentar ytterligare, säger Eklund.
    Khadar Abdi menar att ni har haft samarbetssvårigheter – vad handlar det om?
    – Jag har inga kommentarer till det, jag vet inte riktigt.

    LÄS MER: Khadar Abdi överföll sin fru med yxa – får fängelse och utvisas

    Bytte identitet och sökte asyl i Österrike
    Khadar Abdi levde på flykt från svenska myndigheter i över ett år innan han greps. Efter yxattacken mot hustrun, som inträffade sommaren 2016 i parets gemensamma hem utanför småländska Alvesta, flydde Abdi Sverige. En internationell arresteringsorder utfärdades i jakten på mannen, som var en av Sveriges mest jagade.
    Abdi är inte svensk medborgare och kom till Sverige från Somalia 2013. Under flykten från svenska myndigheter efter attacken bytte han identitet och sökte asyl igen, den gången i Österrike. Där gick han under namnet Aden Tarapi, och han sa att han var tio år yngre än han uppgett för svenska myndigheter.

    I Österrike sökte Khadar Abdi asyl under ett annat namn – Aden Tarapi.
    Foto: POLISEN / POLISEN
    I Österrike gifte Abdi också om sig, med en ny kvinna. I september 2017, lite mer än ett år efter yxattacken i Alvesta, greps Abdi av österrikisk polis i Wien. Han överlämnades till Sverige, där han i december fick sin dom.

    LÄS MER: Khadar Abdi högg frun med yxa – sökte asyl i nytt namn

    Relaterade ämnen
    Somalia

    • En av dem som 7-klövern höjer till skyarna.Vilken guldklimp Absurdistan har fått i denne berikare.. Somalier uppger han sig vara.
      Stjäl barnen och placerar dem i Ethiopien.Bosätter sig i Österrike under falskt namn,och uppger falsk ålder !! Gifter sig ytterligare en gång i alplandet…Gripes och sändes tillbaka till Växjö för yx-brottet.
      Inte kan väl en sådan pensionsräddare utvisas från Absurdistan ??
      Skulle inte förvåna mig om Hovrätten släpper aset fri,och dessutom ger ett rejält bidrag i ersättning,för allt obehag han tvingats in i….

  2. VAD SÄGER NI OM DETT.VART ÄR SVERIGE PÅ VÄG
    UT med dem ur landet för livstid att de inte kan återkomma

    De brutala övergreppen tyder på ”ett anmärkningsvärt kvinnoförakt” hos irakiern, enligt tingsrätten. Han är tidigare dömd för att ha bitit öronet av ett annat offer – men får även denna gång stanna i Sverige.
    Försökte våldta kvinna på åker – sen slog han ned hennes väninna
    Publicerad 9 januari 2018 kl 15.27
    Inrikes. Kvinnorna följde med två invandrare till ett hus ute på landet för att ha efterfest. Där utsattes båda för brutal misshandel – och den ena kvinnan lyckades precis undgå att bli våldtagen under förnedrande former på en åker. Våldtäktsmannen, som tidigare bland annat är dömd för att ha bitit av örat av en annan man, slipper även denna gång utvisning hem till arabvärlden.
    Gilla artikeln på Facebook

    Under natten den 14 september 2017 begav sig två invandrare tillsammans med två kvinnor i 25-årsåldern till en gård i Karlsborg, som ligger mellan Eskilstuna och Strängnäs, för efterfest.
    När en av kvinnorna tog en promenad tillsammans med den 26-årige irakiern ute på en åker började han plötsligt kräva att få ha sex med henne.
    När hon tackade nej överföll han henne och försökte dra av hennes kläder. Under tumultet slog han henne också i ansiktet.
    Kvinnan avbröt våldtäktsförsöket med hjälp en kniv hon bar. Hon hann rispa araben i halsen innan han avväpnade henne och använde kniven till att hota kvinnan och tvinga henne att klä av sig.
    Hon lyckades dock göra sig fri och sprang naken till en granne som larmade polisen.
    Innan polisen hann till platsen gick araben in i huset igen och gav sig på den andra kvinnan. Där slog och sparkade han henne flera gånger, bland annat i huvudet, skriver Sveriges Television. Hon tvingades också att ta av sig kläderna.
    Senare sprang hon ut iklädd shorts och ett linne när flera polispatruller kom förbi. Den andra kvinnan hittades hos grannen med en morgonrock hon fått låna. Båda kvinnorna fick föras till sjukhus och 26-åringen greps när han låg och sov inne i huset, där blodstänk från honom syntes.
    Bet av örat under misshandeln
    Allmänna handlingar visar att 26-åringen fortfarande är medborgare i Irak och att han hade tolkbehov på engelska.
    Irakiern förekommer sedan tidigare under sex avsnitt i belastningsregistret. Två av domarna handlar om misshandel.
    Den 14 april 2013 dömdes han av Eskilstuna tingsrätt för misshandel på ”Royal Oak” i Eskilstuna. Misshandeln var så grov att han bet av örat på det manliga offret.
    Den 17 februari 2017 dömdes araben av Nyköpings tingsrätt för försök till rån. Straffet blev då ett års fängelse Han blev även skyldig att betala 38.400 kronor i skadestånd till offret. Domen har dock överklagats till Svea hovrätt som har huvudförhandling planerad till april 2018.
    Eskilstuna tingsrätt meddelade i slutet av december domen i det aktuella målet. Irakiern döms för olaga tvång, försök till våldtäkt och misshandel.
    Han döms även för falsk tillvitelse eftersom han påstått att en av kvinnorna försökt stjäla från honom, men tagit tillbaka anklagelserna.
    Straffet blev två år och sex månaders fängelse. Han ska även att betala 70.000 kronor i skadestånd till kvinnan han försökt våldta och 35.900 kronor i skadestånd till kvinnan han misshandlade.
    ”De brott N.N. utsatt målsägandena för tyder på ett anmärkningsvärt kvinnoförakt och har enligt tingsrättens bedömning ett betydligt högre sammanlagt straffvärde än vad åklagaren och målsägandebiträdena gjort gällande”, skriver tingsrätten i sin dom.
    Kvinnan som utsattes för våldtäktsförsöket har efter skräcknatten fått ångest, sömnproblem, oro och panikångestattacker samt har stora problem att vara ensam. Hon har på grund av sitt mående sökt kontakt med psykiatrin och går på samtal hos en kurator på kvinnokliniken. En läkare har skrivit ut ångestdämpande medicin och sömnmedel. Hon har förgäves försökt jobba och blivit sjukskriven och även tagit studieuppehåll terminen ut från en högskola har pluggat på.
    Irakiern får dock även denna gång stanna i Sverige. Åklagaren yrkade aldrig att han skulle utvisas.

  3. En tröst och lycka i detta fall eftersom det tycks röra sig om självsanering bland ”berikarna”.Värre är det för deras absurdska penningkälla Swedbank i Sundsvall,som nu någon/ra av dem hotar spränga i luften ! Tydligen har banken girerat för få slantar,till de nu missnöjda….

    • Ja tänk om det vore så att banken stoppar deras snabbkassa för överföringar !!!!
      Då så spränger dom nog troligen banken !!!
      Är nog flera än jag som sett deras fulla ”plastkassar” väntande på banken ,,,,,,,,,,,,,,,,

  4. Försent är det men inte försent att ta i tu med
    dom som ställt till eländet.
    Det ska bli ett sant nöje när landet rasar och fårskallarna (87%) ska förklara att dom inte förstod och absolut såg ingenting.
    En ljusglimt i Sveriges mörka framtid.

  5. Mia ! Det borde ju vara lika lätt att få bukt med kriminaliteten i Rinkeby som dom fick i Södertälje ? Som du berättade om . Konstigt att varannan Södertälje bo avråder andra att flytta ditt enligt statistiska centralbyråns sista undersökning ? Tror nästan alla som inte är hjärntvättade vet hur det står till i Södertälje ! Särskilt när jag pratar med mina närmsta vänner som är poliser så får man veta sanningen . Hela Södertälje styrs av kriminalitet idag !!!

  6. Mia:
    Hoppas du inte missar denna information !!
    F.ö. kan du börja läsa in dig på den ”afrikanska svinpesten”,som nu närmar sig Absurdistan.Hörde just att man nu misstänker ”de fattiga EU-medborgarna” för spridningen.Enligt denna nyhetskälla,är det dessa som rotar i avfallstunnorna utmed vägarna,vid sin resa mot norr.Där igenom föres smittan dagligen vidare mot oss !
    https://www.berliner-zeitung.de/image/29448390/2×1/940/470/49b27f1a3db710454167942aeb1bc4a0/Sk/bettler-in-dhaka.jpg
    Skulle du se en sådan fattig tiggare håll dig på avstånd.

Kommentera